13.10.08

Η «κοινωνική» πολιτική της ΔΕΥΑΚ στους λογαριασμούς του νερού!!!

Μπορεί τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του απερχόμενου προέδρου της επιχείρησης Τάσου Παράσχου να γέμισαν τις τοπικές εφημερίδες με ολοσέλιδες καταχωρήσεις και με … λεφτά τις τσέπες ορισμένων, δείχνοντας φωτογραφίες με βαμμένα κτίρια και καθαρισμένες τουαλέτες, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική!!!
Το τελευταίο καιρό όλοι οι δημότες της Κομοτηνής έχουν καταλάβει ότι οι λογαριασμοί του νερού είναι «φουσκωμένοι», κάτι το οποίο όμως δεν οφείλεται στην καλοκαιρινή περίοδο που είναι φυσιολογικό να υπάρχει περισσότερη κατανάλωση, αλλά στις αυξήσεις στα πάγια και την τιμή μονάδας του νερού που επέβαλε η νέα δημοτική αρχή του Δημήτρη Κοτσάκη και υιοθέτησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Τάσος Παράσχου.

Δείτε για παράδειγμα τους παραπάνω δύο λογαριασμούς (κάνε κλικ στην φωτογραφία). Ο ένας έχει περίοδο κατανάλωσης Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2005 και ο άλλος Μάιο και Ιούλιο του 2008. Και στους δύο ο δημότης – καταναλωτής πρέπει να πληρώσει το ίδιο ποσό, της τάξης των 44,50€.
Οι λεπτομέρειες όμως που κάνουνε την διαφορά είναι αλλού. Η κατανάλωση σε κυβικά νερού στην πρώτη περίπτωση είναι 27 ενώ την δεύτερη 17. Δέκα (!!!!) λιγότερα κυβικά νερού αλλά πληρώνουμε το ίδιο. Αυτό γιατί γίνεται; Αν προσέξετε στους λογαριασμούς οφείλεται σε δύο λόγους: Ο πρώτος είναι η αύξηση της αξίας του νερού, από 0,45€ σε 0,70€ και ο δεύτερος η αύξηση του πάγιου από 8€ σε 10€.
Κοινωνική πολιτική σου λέει μετά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.