11.10.08

Διεθνή (δικιά τους) κρίση!!!

Κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσει η κατρακύλα των απανταχού χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της. Σύμφωνα με παγκοσμίου φήμης έγκυρους οικονομολόγους αυτή μπορεί να διαρκέσει 2 χρόνια και μετά να έρθει … η ύφεση. Αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά, αφού για άλλους η άμπωτη μετά το χρηματιστηριακό κραχ θα έρθει μετά από 10 χρόνια!!!
Το ερώτημα είναι όμως τι φταίει ο απλός λαός για να πληρώνει το τζογάρισμα της κάθε καιροσκοπικής τράπεζας – εταιρίας, που για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τις από εδώ και στο εξής θα αυξήσει τα επιτόκια, θα δώσει αφειδώς πιστωτικές κάρτες, δάνεια για να μπορεί μετά να βγάλει στο σφυρί με μεγάλη ευκολία τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της. Αυτά για τις τράπεζες του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα της Αμερικής. Δεν μας νοιάζει; Μας παρανοιάζει, καθώς οι τράπεζες αυτές είναι οι βασικοί μέτοχοι στις ευρωπαϊκές, που με την σειρά τους αναγκάζουν τις κυβερνήσεις των χωρών της ΟΝΕ να πάρουν απόφαση να βοηθήσουν οικονομικά το Αμερικάνικο Τραπεζικοχρηματιστηριακό σύστημα στην αυριανή τους συνάντηση στο Παρίσι…
Η ελληνική κυβέρνηση ανήμπορη να δώσει λύσεις στον λαό, ο οποίος άρχισε να νοιώθει στο πετσί του την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, «τρέχει» για να σώσει οικονομικά τον «σύμμαχο» Μπους. Τραγική ειρωνεία; Κι όμως είναι αλήθεια!!!
[via]

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Κομοτηνή, το πρωινό της 11ης Οκτωβρίου. Ο κύριος Χρήστος Γ. πετυχημένος επαγγελματίας, ομιλητικότατος, χαμογελαστός και κοινωνικός πάντα, έτσι τον θυμάμαι από μικρός, βγαίνει από το σπίτι του καθημερινά πολύ νωρίς το πρωί και ψάχνει κάτι για να γεμίσει το στομάχι του από τους κάδους των απορριμμάτων. Σήμερα με είδε και χωρίς να μιλήσει έφυγε τρομαγμένος και ντροπιασμένος. Η μεγαλύτερη απόδειξη της παγκοσμιοποίησης…

5 σχόλια:

  1. Σχετική ανάρτηση στο:
    www.manosbee.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/08 14:47

    "Ο κύριος Χρήστος Γ. πετυχημένος επαγγελματίας, ομιλητικότατος, χαμογελαστός και κοινωνικός πάντα, έτσι τον θυμάμαι από μικρός, βγαίνει από το σπίτι του καθημερινά πολύ νωρίς το πρωί και ψάχνει κάτι για να γεμίσει το στομάχι του από τους κάδους των απορριμμάτων. Σήμερα με είδε και χωρίς να μιλήσει έφυγε τρομαγμένος και ντροπιασμένος."

    και εσυ γιατι τον ξευτυλιζεις? α..ναι...δεν τον αναγνωριζουν οι χρηστες του νετ, ουτε υπαρχει περιπτωση να τον συναντησουν ποτε....αλλωστε η φωτο κανει καλα την δουλεια της στην αναδειξη του αρθρου. Που να μην εφευγε ντροπιασμενος ο ανθρωπος .,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/08 19:09

    bale tonous re malaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/08 20:11

    γραφε στα ελληνικα ρε αρχιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρήνη συν-ιστολόγοι! Ειρήνη! Δεν κάναμε κανέναν ξεφτίλα. Απλώς καταδείξαμε το πρόβλημα. Την Κυριακή το μεσημέρι μια παρέα,αποτελούμενη από 3 φίλους,πήγανε στον κύριο Χρήστο. Τον πήραμε και τον βγάλαμε για φαγητό.Μέχρι να ανοιχτεί είδε και έπαθε. Του δείξαμε και την φωτογραφία του στο διαδίκτυο,μέσω του Ν95, αλλά νομίζω ότι δεν πολυκατάλαβε.

    Πριν τον πάμε σπίτι περάσαμε και του κάναμε κάτι ψώνια από το "Μικρό Παζάρι" για να βγάλει την εβδομάδα, το οποίο και αυτό χτύπησε η "διεθνής κρίση" και μας κωλόπιασε καλά καλά.

    Όταν ρωτήσαμε τον κυρ Χρήστο για την "διεθνή κρίση" απόρησε!
    "Ποια κρίση ρε παιδιά; Να φάω δεν έχω.Με 384€ σύνταξη τι να πρωτοκάνω. Φάρμακα,λογαριασμούς,ψώνια...τι;"

    Δηλαδή αν τελειώσει η "διεθνής κρίση" ο κυρ Χρήστος δεν θα ψάχνει να φάει από τα σκουπίδια;Όλα τα αγαθά θα φθηνήνουν;

    Δεν γαμιέσται λέω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.