25.9.08

Τέλος εποχής για τον Δημήτρη Κοτσάκη

Τέλος εποχής για τον δήμαρχο Κομοτηνής, αφού τετελεσμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση να ηγηθεί άλλος του ψηφοδελτίου της κυβερνητικής παράταξης στον Δήμο Κομοτηνής. Οι σκέψη για αλλαγή προσώπου υπήρχε από καιρό, όμως η απόφαση ωρίμασε τον Αύγουστο μετά την συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Σύγχρονης Πόλης», που αφορούσε τον ανασχηματισμό της δημοτικής αρχής. Η μη παραγωγή έργου, η δυσαρέσκεια μέσα στις τάξεις της «Σύγχρονης Πόλης», η απαράδεκτη εικόνα μέσα στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, οι πρωτοβουλίες που εξέθεσαν τον υπουργό Παιδείας και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και το γνωστό πλέον πρόβλημα υγείας του δημάρχου συντέλεσαν στην απόφαση (που πήραν άλλοι γι’ αυτόν) να παραδώσει τα ηνία του συνδυασμού για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν και συνεδρίασε η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας για τις αλλαγές στο σχήμα διοίκησης του Δήμου. Σ’ αυτήν την συνεδρίαση ο Δημήτρης Κοτσάκης ζήτησε την συναίνεση όλων των συμβούλων για τον ανασχηματισμό που πρόκειται να κάνει. Όταν όμως τις ανακοίνωσε, τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να διαφαίνονται στις σχέσεις του επικεφαλής της παράταξης και των μελών της «Σύγχρονης Πόλης». Η μεγάλη πλειοψηφία της ομάδας ήταν δυσαρεστημένη, όμως αυτός που εκδηλώθηκε ανοιχτά ήταν ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών (και δεξί χέρι, μέχρι εκείνη την στιγμή) Χρήστος Μέτιος. Ο αντιδήμαρχος αποχώρησε απογοητευμένος και προδομένος, γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε τίποτα για τις σκέψεις και τις πρωτοβουλίες του δημάρχου και διαμήνυσε στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Ερελιάδη, ότι αυτά που κάνει ο δήμαρχος είναι αστεία πράγματα και σκέφτεται να παραιτηθεί. Η δικαιολογία τότε ήταν ότι δεν δέχεται να βρίσκεται σε μια θέση, υπό προθεσμία!!! Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τον δήμαρχο και αυτός με την σειρά του, χάνοντας την ψυχραιμία του ξεκίνησε να παρακαλάει τον … Μέτιο!
Πριν λίγο καιρό και ενώ έγινε γνωστό ότι ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Τάσος Παράσχου, θα αφήσει την θέση του για να αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία και κάλεσε τον Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του. Τον ενημέρωσε ότι η θέση του Τάσου Παράσχου είναι άδεια, υπάρχει αλλαγή σχεδιασμού και του πρότεινε την αντιδημαρχία. Ο «αντάρτης» Τατούλης – Μέτιος δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση, αλλά κάπου εκεί ξεκινάει μια άλλη μεγάλη εσωκομματική κόντρα.
Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε ενημερωθεί για τον παραγκωνισμό τον δικών της ανθρώπων στον Δήμο Κομοτηνής, τους οποίους και συμβούλεψε να μην ενδώσουν σε καμία καινούργια «συναλλαγή» που θα τους πρότεινε ο δήμαρχος, χωρίς να την ενημερώσουν. Ανάμεσα στους συμβούλους που πρόσκεινται στο στρατόπεδο Μητσοτάκη υπήρχε δέσμευση να κρατήσουν την αρχική τους θέση. Μια άτυπη λευκή απεργία.
Κάτι το οποίο όμως δεν έπραξε ο Χρήστος Μέτιος. Έτσι η Μάγδα Γιαμουστάρη (ακόμη μία «ριγμένη» του ανασχηματισμού) ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείο της υπουργού Δημήτρη Ζαφειριάδη για τις κινήσεις του Μέτιου. Βάσιμες πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι όταν η Μάγδα Γιαμουστάρη έκανε παράπονα στον συνάδελφο της για τον ελιγμό του, αυτός της απάντησε «…έχεις μεγάλο πρόβλημα κυρά μου…». Ακόμα ένα παράδειγμα ότι μέσα στην δημοτική ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης» κανένας δεν μιλάει με κανέναν. Μια παιδική χαρά … χωρίς όμως αρχηγό!
Σύμβουλος της πλειοψηφίας μας ενημέρωσε ότι ο δήμαρχος θα παραιτηθεί το καλοκαίρι του 2010, με περισσότερες όμως πιθανότητες να παραμείνει μέχρι τις 31-12-2010 που λήγει η θητεία του.
Ποιος θα είναι ο εκλεκτός;;; Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ναλμπάντης ποτέ δεν έκρυψε την φιλοδοξία του για την θέση του δημάρχου και σίγουρα θα δηλώσει παρόν. Δεν έχει όμως, αυτήν την στιγμή τουλάχιστον, την στήριξη του κόμματος (δηλαδή του υπουργού) αν και έδειξε καλή διαγωγή στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Την στήριξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη, τυγχάνει να την έχει ο Τάσος Παράσχου αποδεικνύοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαία τα τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για το χαμηλό προφίλ του και την εργατικότητα του (!!!). Ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα θα περιμένουμε να το δούμε. Μια προσωπική άποψη; Περισσότερες ελπίδες έχει ο Κώστας Ναλμπάντης, μιας και είναι χρόνια στο κουρμπέτι, αλλά και της διαφαινόμενης αλλαγής του κλίματος στα εσωτερικά της κυβερνητικής παράταξης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/9/08 09:29

    ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΙΓΟΨΥΘΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.
    1)ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ 2)ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΟΝ-ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ?
    ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.