25.9.08

Δικαστική απόφαση ρεζιλεύει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Με την απόφαση 1774 του Διοικητικού Εφετείου, που εκδόθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, ξηλώνεται από τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι αδικήθηκε η κ. Νικηταρά, που έκανε την προσφυγή, διότι δεν αναγνωρίστηκαν σωστά από το υπουργείο Παιδείας, κατά τις κρίσεις των στελεχών, τα μόρια της προϋπηρεσίας της. Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, τη θέση παίρνει η κ. Νικηταρά.

Όμως, ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας - θέση κατ' εξοχήν νευραλγική.
Για τους γνωρίζοντες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είχε την εύνοια της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, είναι σήμερα προστατευόμενος του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά ταυτόχρονα πατριώτης και κολλητός του υφυπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου. Για δε τις κρίσεις στελεχών που είχαν γίνει στο υπουργείο, εγκαλείται ότι «ήταν κριτής και κρινόμενος» αφού συμμετείχε στην γνωμοδοτική επιτροπή που τον προήγαγε!
Τώρα, το θέμα είναι ότι πρέπει να φύγει και από τη θέση του προέδρου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Το βασικότερο όμως είναι η πολιτική ξεφτίλα για τους πολιτικούς προϊσταμένους του! Λέγεται επίσης ότι είναι και υπόλογος στη Δικαιοσύνη για ψευδορκία στην υπηρεσία και ότι η δίκη γίνεται αρχές Οκτωβρίου. Αληθεύει;

Ευγένιος Τριπολίτης [αναδημοσίευση από το PRESS-GR]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.