23.9.08

Σεμνές και ταπεινές μετατάξεις συγγενών και φίλων…

…από τους υπουργούς Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο!

«…έχω στα χέρια μου 930 αιτήσεις νοσηλευτριών από το υπουργείο Υγείας, που επιθυμούν να έρθουν ΜΟΝΟ προς το υπουργείο Παιδείας…»
Ευριπίδης Στυλιανίδης

«…αλλά εγώ προτίμησα να κάνω δεκτές της ξαδέλφης μου και των φίλων της…» PIAZZA del POPOLO

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη μετατίθενται τρεις (3) νοσηλεύτριες από το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε κενές θέσεις ΤΕ Διοικητικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού Ροδόπης. Οι τρεις νοσηλεύτριες τυγχάνουν, η μία να είναι συγγενής (πρώτη ξαδέλφη) του Ευριπίδη Στυλιανίδη και οι υπόλοιπες δύο, συγγενείς γνωστών και επιφανών ανθρώπων της τοπικής ΝΔ. Συγκεκριμένα η μία είναι αδελφή γνωστού δικηγόρου της πόλης και συνδικαλιστή της κυβερνητικής παράταξης και η άλλη είναι η σύζυγος αντιδημάρχου στον δήμο Νέου Σιδηροχωρίου Ροδόπης.

Όπως καταλαβαίνετε οι «μετατάξεις» μόνο τυχαίες δεν ήταν, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής ζητάει την άμεση απόσυρση της απόφασης, ειδάλλως θα ληφθούν μέτρα από την Γενική Συνέλευση τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, για στάσεις εργασίας.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Σύλλογος των Εργαζομένων προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού είναι μια «πληγή διαρκείας» που δεν επουλώνεται εύκολα και σχολίασαν ειρωνικά τις εξαγγελίες που έγιναν πριν χρόνια από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για προσλήψεις προσωπικού, καθώς και τις δεσμεύσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου.
Αντίθετα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κομοτηνή, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα, όχι μόνο δεν έδωσε διευκρινιστική απάντηση, αλλά μετά το τέλος της, επιτέθηκε λεκτικά μαζί με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτη Χαλβατζή στην δημοσιογράφο λέγοντάς της ότι κάνει προβοκατόρικες ερωτήσεις!!!

Τι αναφέρει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας
«Ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων, η διαδικασία μετάταξης δεν προωθείται χωρίς πλήρως αιτιολογημένη βεβαίωση, η μετάταξη ουδεμία επιφέρει συνέπεια για τη λειτουργία της υπηρεσίας του»
Όπως αναφέρεται και στο άρθρο 71 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, «επιτρέπεται μετάταξη από υπουργείο σε υπουργείο, ή σε άλλη δημόσια υπηρεσία, ή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και αντιστρόφως ή μεταξύ τους. Οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω φορείς επιθυμεί να καλύψει κενές θέσεις με μετάταξη υποχρεούται να προβεί σε σχετική ανακοίνωση, που αποστέλλεται σε όλα τα υπουργεία, τα οποία την κοινοποιούν σε όλες τις εποπτευόμενες από αυτά υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στην οποία θα ορίζεται αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων», όμως ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων και το φυλακτικό προσωπικό φυλακών, όπως εξηγεί το άρθρο 72 παράγραφος 2, «η διαδικασία μετάταξης δεν προωθείται χωρίς πλήρως αιτιολογημένη βεβαίωση του αρμόδιου διευθυντή και της διοίκησης του νοσοκομείου ή του αντίστοιχου διευθυντή των φυλακών, ότι η μετάταξη ουδεμία επιφέρει συνέπεια για τη λειτουργία της υπηρεσίας του».

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.