2.9.08

Ο Ντόκτορ Τζέκιλ, ο Μίστερ Χάιντ και ο κύριος Κοντός

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!!! Ο βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Αλέκος Κοντός, την μια μέρα ξυπνάει ως Ντόκτορ Τζέκιλ και την άλλη ως Μίστερ Χάιντ.
Όταν εμφανίζεται ως Ντόκτορ Τζέκιλ συμμετέχει μαζί με το λαό σε κινητοποιήσεις εναντίον της Μονής Βατοπεδίου για τις κτηματικές διεκδικήσεις των μοναχών (διάβασε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Χρόνος») και διαμαρτύρεται έξω από το δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί εκ μέρους του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για το ίδιο θέμα (διάβασε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα»). Οι δηλώσεις του υπουργό στην τοπική εφημερίδα «ο Χρόνος», θα μείνουν στην ιστορία!
«…είναι λυπηρό οι πιστοί αναγκάζονται να χωρίζουν στα δύο εξαιτίας σοβαρών κυβερνητικών λαθών. Με ελαφρά τη καρδία, δύο υπουργοί της κυβέρνησης: ο κ. Δρυς και ο κ. Φωτιάδης αν και Θρακιώτης, έβαλαν την υπογραφή τους και παραδίδονται πάνω από 25.000 στρέμματα θρακικής γης στην Μονή Βατοπεδίου. Τα τεκμήρια είναι διάτρητα, οι επιτροπές στημένες. Δεν υπάρχει τίποτε που να βεβαιώνει ότι η γη ανήκει στην Μονή Βατοπεδίου και είναι απαράδεκτο μοναχοί να λειτουργούν ως επενδυτές, να θέλουν να πάρουν τόσο μεγάλη έκταση και η γη αυτή να στερείται από αγρότες της Θράκης. Είμαστε όλοι αντίθετοι με προεξάρχουσα την τοπική εκκλησία και η πορεία αυτή δείχνει την αντίθεση μας στις ενέργειες αυτές και βέβαια, λέμε ότι εάν δεν γίνει κυβερνητική παρέμβαση και αν οι υπουργοί δεν πάρουν τις υπογραφές τους πίσω, τότε πιθανώς να οδηγηθούμε σε εκρηκτικές εξελίξεις…»
Όταν εμφανίζεται ως Μίστερ Χάιντ, επανέρχεται στην πραγματικότητα … της ΝΔ!!! Η κυβέρνηση Καραμανλή τέσσερις μόλις μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, έστειλε τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους μαζί με τον εκπρόσωπο της Μονής στο πρωτοδικείο Ροδόπης, για να παραιτηθούν από την έκδοση απόφασης από την αγωγή που είχε συζητηθεί επτά (7) μήνες πριν, στις 5/11/2003. Γιατί άραγε;;;;

Διαβάστε σχετικά:
Update: από το ιστολόγιο του Γιώργου Κρόγια «Άλλα λες και άλλα κάνεις»

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον θα είχε να διαβάζαμε και τωρινές του δηλώσεις για το θέμα.Έχεις κανείς κανένα λίνκκκκκκ?
    Έτσι για να δούμε πόσο μεγάλοι ηθοποιοί είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι πρέπει να σ'απαντάει η ανάρτηση από το blog του Γιώργου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.