2.9.08

Που πα ‘ρε…Καραγιώργο!

Το 2004, σε άρθρο μου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, είχα προτρέψει – για την καλύτερη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των επενδυτών από τους…ίδιους και την αποφυγή αντιμετώπισης του Χρηματιστηρίου ως…λοταρία – να μην φορολογούνται οι συναλλαγές στην πηγή, αλλά να φορολογούνται οι υπεραξίες και να δίνεται πίστωση για τις αρνητικές υπεραξίες, που θα συμψηφίζονται τουλάχιστον για 3 χρόνια στο μέλλον με τις όποιες θετικές. Το 2005, ο ΥΠΟΙΟ εξήγγειλε ότι μελετάται η ιδέα. Το 2008, αποφάσισε να το κάνει πράξη…
Ξέραμε ότι η εξυπνάδα δεν είναι ακριβώς το…δυνατό σημείο του ΥΠΟΙΟ μας. Αλλά…ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ!!!
Ο ΥΠΟΙΟ μας αποφάσισε να φορολογήσει μεν τις υπεραξίες, αλλά να μην τις συμψηφίσει με τις αρνητικές! Και, φυσικά, αυτό ΔΕΝ γίνεται!!! Ούτε καν στην Ψωροκώτσαινα!!! Και σαφώς – και δια τούτου – αποτελεί και περίτρανη απόδειξη της ανοησίας του.
ΠΟΥ ΠΑ’ ΡΕ…ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟ;;;
Κάποιες φορές, ευτυχώς που είμαστε Ευρώπη! Και – κάποιες φορές – ευτυχώς που η Ευρώπη έχει Σύνταγμα! Και δεν θ’ αφήσει κανέναν λαό να γίνει έρμαιο της βλακείας ενός decision-maker (της συμφοράς)… Και δεν θα μπορέσει να βλακίζει ελεύθερα ο ΥΠΟΙΟ (στγ: βλακίζω, βλακίζεις, βλακίζει, κλπ… Ρήμα δημιουργίας του πατρός μου, ο οποίος το απηύθυνε προς εμέ κάθε φορά που με έβλεπε να μην κάνω απολύτως τίποτα. Αλλά, εγώ τουλάχιστον, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! Απλώς…καθόμουν! Τι καλά να ‘κανε κι ο…Καραγιώργος το ίδιο...)
Και, αν ο ΥΠΟΙΟ θέλει να βγάλει λεφτά από αυτό, θα πρέπει να περιμένει. Γιατί, αν το εφαρμόσει τώρα (όπως του υποδεικνύουν τα δασκαλάκια της Ευρώπης κι όχι όπως το θέλει ο…κακός ο μαθητής), θα…χάσει και τους φόρους από τα όποια κέρδη των προσεχών ετών, αφού θα καταλήξει να συμψηφίζει τις τεράστιες φετινές και άλλες απώλειες του άμεσου μέλλοντος με τις πρώτες υπεραξίες που θα έρθουν στο…βαθύτερο μέλλον, όταν βγουν οι οικονομίες από την κρίση.
Εγώ σου τα ‘λεγα Γιώργο από το 2004: κάντο τώρα να το κάνεις καλά!
Αλλά τι να σου κάνω, που είσαι κάτι από…βραδυφλεγής, έως…ΑΚΑΟΣ!!!
Πρρρρρ…κιτς, κιτς, κιτς…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.