27.8.08

Μικρό Εξαπτέρυγο #14

*** Εδώ είμαι κι εγώ! Τέλειωσε το καλοκαίρι, επιστροφή στην Κομοτηνή και καιρός να επιστρέψουμε και στην καθημερινότητά μας. Τόσος καιρός πέρασε αλλά δεν άλλαξαν και πολλά στην πόλη μας. Ο Δήμος δουλεύει – όπως πάντα – πάρα πολύ…τον κόσμο και ο «Χρόνος» – σταθερή αξία στη τοπική δημοσιογραφία – κρατάει τη σημαία της δικαιοσύνης και της αντικειμενικότητας…
*** Ξεκινάω με τον «Χρόνο» που μετά από τόσα κόμπλεξ που έχει δείξει, τώρα το έριξε και στις απειλές. Μόνο έτσι μπορώ να εκλάβω το παρακάτω χωρίο από τα Μικροκομοτηναίικα: «…ο ρόλος τους θα αποκαλυφθεί. Μια του χάκερ, δυο του χάκερ, τρεις και την κακή του μοίρα…». Για ποιους γράφει άραγε; Για συναδέλφους τους; Γιατί το «χακεριλίκι» το παίζουν στα δάχτυλα, αφού συνέχεια άρθρα που αποκάλυπταν σημεία και τέρατα του πολυαγαπημένου τους υπουργού…γίνονται αόρατα από το αρχείο τους!!!
*** Συνεχίζω με τον Δημήτρη Κοτσάκη…Αυτός ο λαμπρός πολιτικός που έκανε – και το καλοκαίρι – αυτό που κάνει πάντα…διακοπές. Παραμένοντας όμως πάντα νουνεχής. Επειδή δεν μπορώ να σχολιάσω κάποιο έργο του, επειδή πολύ απλά δεν έγινε τίποτα, θέλω να σχολιάσω μια δήλωσή του που έχει κάνει στα δύο τελευταία δημοτικά συμβούλια. Έχει πει λοιπόν: «H Δημοτική Συγκοινωνία έχει 12 μήνες οφειλών – 7 από τη Νέα Πορεία και 5 μήνες οφειλών από εμάς». Και αυτό το είπε 2 φορές, πιστεύοντας για άλλη μια φορά ότι λέει κάτι φοβερό και τρομερό, ότι αναφέρεται σε μια επιτυχία του. Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι, που δεν είναι, αλλά δεν πειράζει… Δεν μπορεί να καταλάβει ο νουνεχής ότι αυτό που λέει δεν τον τιμάει. Γιατί η Νέα Πορεία σε 48 μήνες λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας άφησε (;) 7 μήνες οφειλών ενώ η Σύγχρονη Πόλη σε 14 μήνες άφησε 5 μήνες. Κάντε τα μαθηματικά…
*** Τελειώνω με τον αγαπημένο μου, τον μελλοντικό πρωθυπουργό και άξιο τέκνο της Ροδόπης, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ξέρετε, αυτόν που δηλώνει συνεχώς ότι κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος από την ενασχόλησή του με την πολιτική. Διάβασα λοιπόν τις προάλλες στο «Πρώτο Θέμα» ότι η υπουργάρα μας παρουσιάζει κλιμάκωση στις καταθέσεις του από 100.000€ το 2004 και 150.000€ το 2005, σε 295.000€ το 2006, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια παλιές δραχμούλες!!! Φτώχεια καταραμένη για τον αυριανό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας!
*** Επίσης σε διάφορα blogs διάβασα και ένα ακόμα «ωραίο»: «Στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, σε όλα τα Λύκεια της χώρας, καθώς όπως παρατηρούμε δεν περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Παράλληλα οι καθηγητές δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, ενώ τέλος η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τη χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο, δεν περιέχει καμία σχετική αναφορά. Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Παιδείας, αρνούμενο να συνεχίσει με έξοδα του κράτους, ένα πρόγραμμα με σκοπό τη βοήθεια των αδυνάμων μαθητών, με τη μορφή ενός Δημοσίου Φροντιστηρίου, στέλνει πλέον και επίσημα όλους τους μαθητές στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια, άσχετα με το αν οι οικογένειές τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο. Για ακόμη μια φορά, βλέπουμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, πάνω στο χώρο της Παιδείας, είναι ότι στη μόρφωση, πρόσβαση θα μπορούν να έχουν από δω και πέρα μόνο οι λίγοι, όσοι δηλαδή έχουν χρήμα...Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Παλλάδιο Ιδιωτικό Λύκειο στο Αγρίνιο, που οι μαθητές έχουν μια παραπάνω οικονομική άνεση από τους υπολοίπους της περιοχής έμαθαν πρώτοι τα αποτελέσματα, πριν ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας και έγραψαν όλοι τους, εντελώς τυχαία, πάρα πολύ καλά...»!
Τα σχόλια δικά σας…
*** Σας χαιρετώ με έναν τρόπο που σε κάποιους γεννάει εφιάλτες…Θα επανέλθω…

Μικρό Εξαπτέρυγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.