4.7.08

Διαγράφουν τα ηλεκτρονικά αρχεία τους…

…έπειτα από παρέμβαση Στυλιανίδη!!!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας «ο Χρόνος». Πληροφορίες μας λένε, ότι έπειτα από παρέμβαση ανθρώπων του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, διαγράφονται ίχνη από το «αμαρτωλό» παρελθόν του ιδίου με την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδας. Το αρχείο της συγκεκριμένης εφημερίδας, είναι αρκετά χρήσιμο για τους χρήστες, οι οποίοι μπορούν από το έτος 2002 και μετά να βρούνε πληροφορίες για την περιοχή και να διαβάσουνε τεύχη του εντύπου τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν είχανε προμηθευτεί.
Η PIAZZA del POPOLO έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον το αρχείο αυτό, το οποίο της είναι…θησαυρός! Όμως πριν λίγες μέρες, κι ενώ θέλαμε να διαβάσουμε και να θυμηθούμε τα εγκαίνια του ξενώνα «Αγάπη» της οργάνωσης «Αλληλεγγύη» (Ιούνιος 2006), δυστυχώς για εμάς ο θησαυρός έγινε…άνθρακας. Επιμελώς, όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο picture screen, οι δράσεις του τότε υφυπουργού με την συγκεκριμένη οργάνωση εξαφανίστηκαν!!!

Τα εγκαίνια όμως υπάρχουν στα ηλεκτρονικά αρχεία των εφημερίδων Ελεύθερο Βήμα (τίτλος Μνημόνιο συνεργασίας «Αλληλεγγύης» - Περιφέρειας), Θρακική Αγορά (τίτλος Στέγη «Αλληλεγγύη»), Παρατηρητής της Θράκης (τίτλος Εγκαινιάστηκε από τον αρχιεπίσκοπο ο ξενώνας «ΑΓΑΠΗ»)…

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/7/08 01:29

    Με το παρντόν, αλλά ως άνθρωπος που έφτιαξε και συντηρεί το site www.xronos.gr, δεν μπορώ να μην απαντήσω. Μετά αν θέλετε πείτε με πάλι πολέμιό σας, ότι θέλετε… Αλλά αυτό το θέμα με αφορά καθαρά επαγγελματικά.

    Μπορώ λοιπόν με κάθε ευθύνη να πω το εξής: πιο μεγάλη μπούρδα δεν έχω διαβάσει σε αυτό το blog.

    Ορίστε το link σε αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά «Ευριπίδης Στυλιανίδης»:
    http://www.xronos.gr/archive/?q=Ευριπίδης%20Στυλιανίδης

    Όπως μπορεί να δει ο καθένας, με αυτές τις λέξεις-κλειδιά υπάρχουν καταχωρημένα εκατοντάδες άρθρα. Και για αυτό τον λόγο τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δεκάδες σελίδες, και εμφανίζεται η σχετική ένδειξη ακριβώς κάτω από το παράθυρο αναζήτησης:

    Αποτελέσματα αναζήτησης 1 - 50 από 500
    Αρχή | Προηγούμενα | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Επόμενα | Τέλος

    Ενώ στο screenshot που παραθέτει παραπάνω ο ποιητής ΔΕΝ υπάρχει αυτή η ένδειξη. Που με κάνει 1000% βέβαιο ότι αυτή η εικόνα δεν είναι παρά ένα πρόχειρο και αδέξιο μοντάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @GregoryGr
    Καταρχήν καλώς όρισες στο μπλογκ…με την μορφή σχολίου! Θα ήθελα εδώ μέσα να σου εκφράσω τα σέβη μου για την μεγάλη διαδικτυακή αναγέννηση της Κομοτηνής. Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε σένα.
    Μετά το «γλείψιμο» ας επανέρθουμε στο θέμα μας.

    Δεν υπονοήσαμε ποτέ (μα ποτέ) ότι εσύ διέγραψες κάποιο αρχείο ή άρθρο του ηλεκτρονικού Χρόνου. Δεν αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία σου και στην κουλτούρα σου Γρηγόρη. Το screenshot είναι 100% αληθινό και όχι αδέξιο και πρόχειρο μοντάζ. Δεν παρεμβαίνουμε σε καμιά φωτογραφία…εκτός από μερικές τις οποίες τις κάνουμε λίγο πιο καλλιτεχνικές!

    Το link που δίνεις όντως βγάζει τα θέματα που αφορούν οι λέξεις κλειδιά «Ευριπίδης» και «Στυλιανίδης». Η ένσταση μας όμως Γρηγόρη και καλά θα κάνεις να το δεις κι εσύ, είναι ότι ενώ όταν ο υπουργός πάει στην τουαλέτα ή όταν αγοράζει ένα παγωτό ή όταν κλάνει γίνεται πρώτο θέμα στην εφημερίδα (και καλά κάνει η εφημερίδα), δεν υπάρχουν όμως δράσεις του Στυλιανίδη όσον αφορά την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και τον πρώην Διευθυντή της Δημήτρη Φουρλεμάδη, παρότι πολυδιαφημίστηκαν και από την εφημερίδα και από το Γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    Αν ψάξεις στο αρχείο για τον παραπάνω κύριο (Φουρλεμάδη) θα σου βγάλει μόνο 2 θέματα γι’ αυτόν, ενώ στην πραγματικότητα η εφημερίδα ασχολήθηκε πάμπολλες φορές. Κοίτα το σε παρακαλώ!!!

    ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ (!!!!!!!) ΜΗΝΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ?????????? (Χρονικό διάστημα : 30.03.2006 – 27.06.2006 δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ) ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?

    Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό Χρόνο, έχεις κάνει πραγματικά καταπληκτική δουλειά και ελπίζω να τον εκτιμούν οι ιδιοκτήτες του. Και μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό βήμα, για μια ακόμη φορά, δεν σου προσάπτουμε τίποτα για την δουλειά σου. Άλλωστε ΟΛΟΙ μας επαγγελματίες είμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο δουλειές με τους ομοϊδεάτες και τους φίλους μας.

    GregoryGR keep blogging…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/08 16:40

    Κοιτάξτε, το πόσο συχνά γράφει η εφημερίδα και για ποιον γράφει και τι γράφει δεν με αφοράει, δεν ανήκω στην δημοσιογραφική ομάδα του Χρόνου και βασικά δεν είμαι δημοσιογράφος.
    Όπως και δεν έχω καμία γνώση του τι καταχωρεί η εφημερίδα στο site και τι διαγράφει – όλα αυτά είναι θέματα των διαχειριστών του site από το προσωπικό της εφημερίδας.
    Οπότε πάνω σε αυτά δεν μπορώ να εκφέρω καμιά γνώμη.
    Ένα το κρατούμενο.

    Δεύτερον: το παραπάνω link που παραθέτω δεν αφορά «τις λέξεις κλειδιά “Ευριπίδης” ΚΑΙ “Στυλιανίδης”», αλλά ακριβώς τον συνδυασμό «Ευριπίδης Στυλιανίδης», όπως τον αναφέρατε και εσείς στο αρχικό post (το %20 σημαίνει κενό). Οπότε με αυτό τον συνδυασμό λέξεων το μόνο που είναι δυνατόν να δει κάποιος, είναι αυτό που θα δει ανοίγοντας το παραπάνω link.

    Τώρα, μετά απ’ όλα αυτά θα μου πείτε: Τότε τι σε μέλλει για όλο το θέμα αφού δεν ξέρεις τι παίζεται με το αρχείο της εφημερίδας;
    Απλά με ρώτησαν με αφορμή αυτού του post σχετικά με την αυθεντικότητα του screenshot και δίνω την απάντησή μου, στην οποία και επιμένω:
    Το screenshot, έτσι όπως παρουσιάζεται παραπάνω, ΔΕΝ μπορεί να είναι αυθεντικό αλλά μόνον παραποιημένο. Από καθαρά τεχνικής πλευράς (που είναι και το μόνο που μου πέφτει λόγος εδώ) ΔΕΝ είναι δυνατόν να τραβηχτεί τέτοιο screenshot από το site www.xronos.gr.

    Τέλος, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, και να με συμπαθάτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/7/08 16:55

    GRΚάτι ακόμα που ξέχασα αλλά θεωρώ σημαντικό να σημειώσω...
    Σχετικά με την τελευταία πρόταση του παραπάνω σχόλιου σας:
    «Άλλωστε ΟΛΟΙ μας επαγγελματίες είμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο δουλειές με τους ομοϊδεάτες και τους φίλους μας.»
    Επειδή δεν ξέρω τι μπορεί να εννοείτε εσείς με αυτό ή πως μπορεί να το εκλάβει ο οποιοσδήποτε τρίτος, να δηλώσω για πολλοστή φορά ότι:
    Θεωρώ φίλους μου την ομάδα της εφημερίδας Χρόνος, και όχι μόνο τους θεωρώ φίλους αλλά τους είμαι και βαθιά υπόχρεος για την στήριξη που μου προσφέρανε κυρίως στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, από το 1999 αλλά και ως σήμερα. Όταν ακόμα κανείς σχεδόν στην επαρχία δεν αντιλαμβανόταν τη σημασία και τη προοπτική του Internet, αυτοί οι άνθρωποι ήταν ήδη έτη μπροστά και επένδυσαν σοβαρά στο τομέα αυτό. Από τότε μέχρι και σήμερα παραμένουν πελάτες μας και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.
    Και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το γεγονός ότι στη Κομοτηνή σήμερα σχεδόν όλες οι εφημερίδες έχουν site, οφείλεται στο παράδειγμα του Χρόνου.
    Όλα αυτά σαφώς είναι άσχετα με το θέμα του post αλλά όφειλα να το σημειώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/7/08 17:05

    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ.
    ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΕΝΟ.
    ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ Ο ΠΙΑΤΣΑΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΧΝΙΚΟ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΤΑ SCREEN SHOT ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @xristini g.
    Κάθε συμβατός ή φορητός υπολογιστής έχει ένα πλήκτρο,συνήθως κοντά στα F1 F2 F3 και ούτω καθεξής,που γράφει PICTURE SCREEN ή Prt Sc.

    Μόλις πατήσεις το πλήκτρο ότι υπάρχει στην οθόνη σου,το αποτυπώνει.
    Μετά πας σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και το αποθηκεύεις ή το επεξεργάζεσαι.Το πιο εύχρηστο πρόγραμμα το έχει σίγουρα ο υπολογιστής σου και είναι η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.

    Ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.