17.7.08

Η «κάθαρση» απέτυχε…

Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Αποδέχθηκε ο δήμαρχος την αποτυχία του πολιτικού του σχεδιασμού (ποιου;;;) και προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα, μήπως και του «γυρίσει» το φύλλο. Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής δεν είναι μια παρτίδα Black Jack. Η μηδαμινή προσφορά των «στελεχών» της δημοτικής του ομάδας, η ανυπαρξία έργου και η γκρίνια του συνόλου των δημοτών της πόλης, ανάγκασε τους επικοινωνιολόγους του Δημήτρη Κοτσάκη, οι οποίοι ήταν και οι βασικοί εισηγητές του ανασχηματισμού, σε αντικατάσταση όλων δημοτικών συμβούλων από τις θέσεις από τις οποίες κατείχαν ως τώρα.
Όμως η πραγματική ήττα που υπέστη η συντηρητική παράταξη της «Σύγχρονης Πόλης» έχει να κάνει με την αλλαγή του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Τάσο Παράσχου και την τοποθέτηση του στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο «θησαυρός» που ανακαλύψανε τα σαΐνια…ήτανε τελικά άνθρακας. Ύστερα από τις νέες εξελίξεις για το περιβόητο οικονομικό «κενό» της επιχείρησης και την οδήγηση της υπόθεσης, απ’ ότι φαίνεται, στο αρχείο, οι νοικοκυραίοι της ΔΕΥΑΚ αποχωρούν γι’ άλλα μέρη.
Για άλλο μέρος αναχωρεί και το «τέρας γνώσεων των οικονομικών» Χρήστος Μέτιος, ο οποίος θα περάσει στην ιστορία ως μοναδικός γραφικός αντιδήμαρχος Οικονομικών στου οποίου τη θητεία αλλάξανε τέσσερις ταμίες με αποτέλεσμα να υπάρξει η μεγαλύτερη κακοδιαχείριση δημοτικού χρήματος, όχι όμως με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων. Θα περάσει στην ιστορία και ως ο αντιδήμαρχος ο οποίος άφησε τις περισσότερες και μεγαλύτερες «πινέζες» στον επαγγελματικό κόσμο της Κομοτηνής, αλλά ταυτόχρονα και ο καλύτερος μαθητής του δόγματος «σεμνά και ταπεινά» μεταθέτοντας συνέχεια τις ευθύνες σε άλλους. Το πόστο που θα αναλάβει είναι μέχρι στιγμής άγνωστο, μιας και το όνομα του δεν είναι στην λίστα!!! Δεν αποκλείεται να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου.
Εκεί που βγαίνει νικητής ο δήμαρχος, αλλά χάνει ο πολίτης, είναι η μετακόμιση (εξορία) εκτός δημοτικού μεγάρου του Κώστα Ναλμπάντη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι αρκετά απογοητευμένος. Ο Δημήτρης Κοτσάκης βγάζει από το παιχνίδι τον μεγαλύτερο εσωκομματικό του αντίπαλο και τον απομακρύνει από ένα νευραλγικό πόστο, αυτού του αντιδημάρχου καθαριότητας, το οποίο τον έφερνε σε συχνή επαφή με τον δημότη και την καθημερινότητα του. Ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, από τους μοναδικούς που προσπαθούν στο χάος της «Σύγχρονης Πόλης», θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και αυτός που θα συγκρουστεί με διάφορα κατεστημένα, την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Κοτσάκης και η παρέα του θα απολαμβάνουν την ησυχία του μικρόκοσμου τους…
Για την ιστορία, η νέα σύνθεση του Δήμου Κομοτηνής:
Αντιδήμαρχοι:
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Προγραμματισμού Επενδύσεων & Υποδομών: Αναστάσιος Παράσχου
Αντιδήμαρχος Οικονομικών- Οικονομικών Υπηρεσιών: Έλενα Αντωνακάκη
Αντιδήμαρχος Οικισμών – Κοινωνίας Πολιτών & Καθημερινότητας: Αλή Αλή
Αντιδήμαρχος Καθαριότητος, Περιβάλλοντος και Υποδομών – Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος: Κωνσταντίνος Μιχελής
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Διοικητικών Υπηρεσιών: Στυλιανός Σταμπουλίδης
Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Κοινωνικής Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης: Ελπινίκη (Νίκη) Μουστάκα
Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων :
ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης): Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
ΔΕΠΑΚ – Κ.Ε. Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ορφέας»: Φελίνα Καζάκου-Βρούζου
ΔΕΑΚΟ – Αναπτυξιακή Α.Ε. «Κ. Καραθεωδορή»: Νικόλαος Τσαλικίδης
ΔΗΠΕΘΕ (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο): Ιωάννης Τσαβδαρτζής
ΔΟΝΑ – Κοινωφελή Άθλησης & Μαζικού Αθλητισμού: Γεώργιος Ναβροζίδης
ΚΑΠΗ – Παιδικοί / Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – Ιατρικοκοινωνικό Κέντρο ΝΠΔΔ: Νικόλαος Χατζηκωνσταντίνου
Κ.Ε. Εθελοντισμού – Νέας Γενιάς & Κοινωνικής Επένδυσης: Ιωάννης Μουρτίδης
Α.Ε. Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας & Κοινοχρήστων Χωρών «Ν. Τσανακλής» Α.Ε.: Μάγδα Γιαμουστάρη
ΔΕΤΑΚΟΜ – ΔΕΣΚΟΜ – Α.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Γευσιγνωσία Α.Ε.»: Δημήτρης Κοτσάκης
Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει ως έχει και θα προταθεί με τη λήξη του εκ νέου για Πρόεδρος ο Δημήτριος Ερελιάδης.

Nivas comments

3 σχόλια:

  1. Διαβάζω και συγχαίρω τον Δήμαρχο Κομοτηνής για τις επιλογές του.
    και λέω http://69100.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Niva's προσπάθησα όλα όσα ήθελα να πω, να τα γράψω ως σχόλιο. Μαζεύτηκαν 2 σελίδες. Γι' αυτό και η παραπομπή στο 69100.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/08 20:03

    Μανόλη όταν λέω ότι "άλλαξε ο Μανολιός" δεν εννοώ σε καμία περίπτωση εσένα!ΟΚ?

    Εσύ σίγουρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρούχα και σιγουρότατα θα ήσουν καλύτερος δήμαρχος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.