16.7.08

Ο Δήμος Κομοτηνής και η παράταξη των χουβαρντάδων

Αν περνούσε κανείς χθες το βράδυ έξω από το δημοτικό μέγαρο Κομοτηνής, θα διαπίστωνε ότι αυτό χρησιμοποιείτε κατ’ αποκλειστικότητα για τις prive συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας της «Σύγχρονης Πόλης». Κάτι το οποίο είναι εντελώς εξωθεσμικό και παράτυπο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το κτίριο ενός δημοτικού καταστήματος να χρησιμοποιείτε για να συνεδριάζει μία και μοναδική δημοτική παράταξη. Τα παράθυρα και τα στόρια της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου ερμητικά κλειστά, τα air condition να δουλεύουνε στο φουλ, φώτα αναμμένα χωρίς ουσιαστικό λόγο και όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς, οι δημότες αυτής της πόλης. Θα θέλαμε πάντως να ξέραμε τι συζητάνε και τον σκοπό αυτών των άτυπων συναντήσεων, αφού σπάνια κάποιος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας παίρνει τον λόγο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ο ίδιος ο Δημήτρης Κοτσάκης όταν μιλάει…διαβάζει αυτά που του έχουν δώσει οι επικοινωνιολόγοι. Εκτός αν αυτές οι μαζώξεις έχουν το χαρακτήρα του σεμιναρίου, με τους «συμβούλους επικοινωνίας» να κάνουν μαθήματα στα μέλη της «Σύγχρονης Πόλης».
Πάντως δεν ξέρουμε αν ορισμένες αντιλαϊκές και χωρίς προγραμματισμό αποφάσεις παίρνονται μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα και έρχονται προς ψήφισμα είτε στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής, είτε στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων. Να επισημάνουμε ορισμένες πρόσφατες αποφάσεις του δημάρχου:
  • Από τις 15 Ιουλίου οι κάτοχοι των καρτών πρόνοιας δεν θα έχουν το δικαίωμα του δωρεάν εισιτηρίου στη δημοτική αστική συγκοινωνία!!! Ναι καλά διαβάσατε!
  • Ενώ ο Δήμος Κομοτηνής χρωστάει σχεδόν σε όλους τους προμηθευτές του και στο σύνολο του επαγγελματικού κόσμου της πόλης και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ο δήμαρχος προκηρύσσει διαγωνισμό για την φύλαξη του κτιρίου του Δήμου Κομοτηνής με προϋπολογισμό 50.400,00€!!!
  • Οι δημοτικές κατασκηνώσεις Πανδρόσου, που και φέτος λειτουργούν χωρίς άδεια, ανέθεσαν την σίτιση των μικρών επισκεπτών τους σε εκτός Κομοτηνής (και πάλι) εταιρία και συγκεκριμένα στην εκ Θεσσαλονίκης «Χούτος Catering ΑΕ», η οποία και δραστηριοποιείται και συνεργάζεται στην περιοχή μας και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει υπογράψει σύμβαση για την σίτιση των φοιτητών αξίας 807.495,00€!!!
  • Τέλος είμαι πεπεισμένος για μια ακόμη φορά, ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης είναι μεγάλος χουβαρντάς…όσον αφορά τις παροχές του προς το Υπουργείο Παιδείας. Το 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 17 Ιουλίου, έχει να κάνει με την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ!!!!!!!! Τελικά η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ παρέδωσε χάος ή παρέδωσε τακτοποιημένα οικονομικά και σήμερα ο Δήμος Κομοτηνής έχει την ευχέρεια να παραχωρεί την δημοτική περιουσία; Γιατί ο Δήμος Κομοτηνής αφού πληρώνει συνέχεια στο κράτος τις οφειλές του, όταν έρχεται το κράτος τα παίρνει όλα ΔΩΡΕΑΝ; Ποια η σχέση του Δήμου Κομοτηνής με το Υπουργείο Παιδείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.