8.7.08

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του ομίλου Λαναρά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της ανεργίας έχει χτυπήσει προ πολλού και την πόρτα μας. Στη Ροδόπη τα ποσοστά έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα (17% στη Κομοτηνή, 45% στις Σάπες), οι περισσότερες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν βαρυσήμαντα προβλήματα στα οποία δεν μπορούνε να αντεπεξέλθουν με συνέπεια να είναι ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα όμως με την κυβέρνηση της ΝΔ και τον βουλευτή της τοπικά, υπουργό παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, όχι μόνο η ανεργία έχει μειωθεί αλλά αυξήθηκε και η απασχόληση!!! Στοιχεία για γέλια…ή για κλάματα;


Ακόμα ένα εργοστάσιο, αυτή τη φορά «μεγάλης» εταιρίας, βάζει κατά πάσα πιθανότητα και από ότι δείχνουν τα πράγματα…λουκέτο, με αποτέλεσμα 500 εργαζόμενοι συμπολίτες μας σ’ αυτό, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουνε χωρίς δουλειά. Ρεαλιστικές λύσεις για την μη αποβιομηχανοποίηση και την ανεργία στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπήρχαν ποτέ και ούτε θα υπάρξουν, είτε λόγω έλλειψης σοβαρού σχεδιασμού, είτε, και τολμούμε να το πούμε, λόγω έλλειψης πολιτικής κουλτούρας!
Οι εργαζόμενοι της FANCO στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, παρουσία αρκετών πολιτικών και πολιτικάντηδων της περιοχής που δήλωσαν κι αυτοί την συμπαράσταση τους προς αυτούς. Λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;
Ορισμένων μάλιστα η τσίπα δεν είχε όρια! Εμφανίστηκαν στο πλευρό των εργαζομένων αυτοί που ο Κρατικοδίαιτος Πολιτικός Παχυδερμισμός, τους διακρίνει και τους εκφράζει απόλυτα. Αυτοί που όταν η οικογενειακή τους επιχείρηση πριν χρόνια έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αυτοί βάζανε τα λεφτά στην τσέπη τους! Και όταν ήρθε η κυβέρνηση του Καραμανλή στην εξουσία, ο εκπρόσωπος της τοπικά διέγραφε τα χρέη τους!!! ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων Λαναρά θα πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Ιματισμού Δέρματος στην Αθήνα.

1 σχόλιο:

  1. Όλοι οι παράγοντες μιας κυβέρνησης, από τον πρωθυπουργό ως τον "λαθρεπιβάτη" βουλευτή (τύπου Αχιλλέα Καραμανλή ή Όλγας Κεφαλογιάννη), παίρνουν τα στοιχεία τους από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, για τον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων, παίρνει γραμμή από τον Αλογοσκούφη. Ε, λοιπόν, είναι σαν να λέμε ότι, ότι στοιχείο θέλει ο Αλογοσκούφης να έχουν στα χέρια τους ο Στυλιανίδης και όλοι οι άλλοι, ΑΥΤΑ θα έχουν! Με τη σφραγίδα της ΕΣΥ!! Και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γι' αυτό, εκτός του να αποφύγουν να τα διαβάζουν όταν - κατά την κρίση τους - μοιάζουν να μη βγάζουν νόημα. Αυτό, όμως, είναι προσωπική επιλογή και - για να κάνει τη δουλειά του κάποιος - πρέπει οπωσδήποτε να βασιστεί σε κάποια (έστω... ιλαρά) στοιχεία! Από 'κει και πέρα ισχύει το αμερικάνικο "garbage in, garbage out", που σημαίνει ότι αν τα δεδομένα σου είναι "σκουπίδια", τότε και τα συμπεράσματά σου θα είναι το ίδιο. Εγώ, προσωπικά, αν νομίζω πως κάτι ΔΕΝ είναι σωστό, δεν το αναφέρω. Αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, το αναφέρω ΜΑΖΙ με την πηγή του! Έτσι, ώστε, αν κάποιος με ακούσει να λέω "αρλούμπες", να ξέρει κι από που έρχονται!!!

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.