15.6.08

Μικρό Εξαπτέρυγο #13

*** Στην καθιερωμένη μας αναφορά για τον μέλλοντα πρωθυπουργό Πίπη Στυλιανίδη – ο οποίος δεν έχει καμία μα καμία ανάμειξη (επαναλαμβάνω καμία) με την αγωγή του Γιώργου Καρανίκα – δεν μπορώ να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία στην Πανδώρα του «Βήματος της Κυριακής». Γράφει λοιπόν: «Ο συντηρητικός και προϊόν του κομματικού σωλήνα υπουργός κύριος Στυλιανίδης έχει «φουσκώσει» εσχάτως από οίηση και αλαζονεία επειδή, πρώτον, διαθέτει τον ίδιο σωματότυπο με τον Πρωθυπουργό και, δεύτερον, ακούει τον κύριο Καραμανλή να τον διαβεβαιώνει στις συναντήσεις τους να προχωρήσει και θα τον στηρίξει για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Υπενθυμίζω στον κύριο Στυλιανίδη ότι έλεγε τα ίδια και στην κυρία Μαριέττα Γιαννάκου». Κορυφαία η Πανδώρα!
*** Κάτι μικρό από το ταξίδι μας στην Αθήνα για το live της Κylie Minogue. Περιμένοντας πολλοί επιβάτες το αεροπλάνο μας για την Αθήνα, γίναμε μάρτυρες ενός θερμού επεισοδίου ανάμεσα στον καινούριο επικοινωνιολόγο του νουνεχή Δημήτρη Κοτσάκη και στους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρίας με την οποία ταξίδευε. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί αυτός ο κύριος αναστάτωσε όλο το αεροδρόμιο με τις φωνές του και ευτυχώς που η αστυνομία τον έβαλε στη θέση του – μετά από ώρα όμως – γιατί κρίνοντας από το παρελθόν του μπουκαδόρου προϊστάμενού του, λίγο ακόμα και θα είχαμε γενική σύρραξη. Πώς γίνεται παντού να συναντώ και ένα μέλος από την κουστωδία του νουνεχή! Έλεος πια!
*** Τελειώνω με κάτι που παρατηρώ από το καλοκαίρι του 2005. Τότε που άρχισαν τα έργα που κατέληξαν μετά από ένα χρόνο στο μεγαλύτερο τεχνικό έργο των τελευταίων είκοσι και παραπάνω χρόνων, τη διάνοιξη των δρόμων της Βόρειας Κομοτηνής (Εγνατίας, Φιλιππουπόλεως, Παπανδρέου και άλλων πολλών). Η γυναίκα μου τότε ήταν φοιτήτρια στην Κομοτηνή και έμενε σε μια πολυκατοικία στην οδό Κωστή Μοσκώφ. Όπως είναι φυσικό, τις περισσότερες ώρες μου τις περνούσα εκεί και καθημερινά έβλεπα την πρόοδο των έργων. Τελικά το τεράστιο αυτό έργο το έφερε σε πέρας ο κύριος Βαβατσικλής και η «Νέα Πορεία», παρά τις συνηθισμένες καθυστερήσεις – που δεν οφειλόταν στη Δημοτική Αρχή – παρά την ταλαιπωρία και παρά τα καραγκιοζιλίκια εκείνου του ενοίκου του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας, ο οποίος ένα βράδυ έγραψε με σπρέι στον τοίχο «Κοίτα τα χάλια σου Δήμαρχε»! Θυμάστε… Φυσικά εκεί ήταν και οι «Μπουκλουτζάδες» για να κάνουν το καθιερωμένο «αντικειμενικό» τους ρεπορτάζ για την εφημερίδα τους.
*** Περνώντας προχθές από την Μοσκώφ παρατήρησα αυτό που παρατηρούν όλοι οι Κομοτηναίοι. Όλα στην Κομοτηνή μας είναι όπως τα άφησε η «Νέα Πορεία» στο τέλος του 2006. Καμία αλλαγή! Μερικά έργα έμειναν ατελή λόγω της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής. Έργα, δηλαδή, 95 – 99% έτοιμα. Αυτό το αναθεματισμένο 1% που πρέπει να κάνει ο νουνεχής δεν το κάνει! Εδώ και 18 μήνες! Ιδίως στη Μοσκώφ, ακόμα οι κάτοικοι περιμένουν να τελειώσει το πεζοδρόμιο του δρόμου τους. Το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2006 αλλά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νουνεχή Δημήτρη Κοτσάκη, το έργο σταμάτησε! Μάλλον βγήκε από τα…250 έργα της «Σύγχρονης Πόλης». Προτείνω στον ίδιο κύριο με τότε να πάρει για άλλη μια φορά το σπρέι του και να ξαναγράψει τίποτα στους τοίχους μπας και καταφέρει να συνεχιστούν τα έργα.
*** Αυτά για σήμερα. Θα επανέλθω. Τα καλύτερα έρχονται…

Μικρό Εξαπτέρυγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.