29.5.08

Δήμαρχε μην μπερδεύεις την βούρτσα με την…βούρτσα

Πολλές διαφωνίες είχαμε κατά την διάρκεια της συζήτησης του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου Κομοτηνής ανάμεσα στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση, αλλά αυτή που μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η γνώμη του δημάρχου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ανάμεσα στον δήμο της πόλης μας και της Γιάλοβας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτά τα προγράμματα είναι μόνο ταξίδια (νοοτροπία ε;) και κάλεσε τον καθένα να σκεφτεί τι πρόσφερε η εξωστρέφεια στην Κομοτηνή (!!!!!).
Το ότι δεν ξέρει τι του γίνεται του Δημήτρη Κοτσάκη είναι γνωστό, αλλά δυστυχώς ο ίδιος θέλει να μας το θυμίζει καθημερινά. Δεν ξέρει άραγε ότι το πρόγραμμα αυτό ήτανε το πρώτο υλοποιήσιμο και ρεαλιστικά παραδοτέο ευρωπαϊκού δήμου με δήμο της Τουρκίας, όπως επίσης ότι οι γείτονες μας εκτός από την υλικοτεχνική τεχνογνωσία ήθελαν και μια ηθική συμπαράσταση; Δεν γνώριζε ότι ο πρώην δήμαρχος επισκέφθηκε τον δήμο Γιάλοβας για μία (και μοναδική) ημέρα και νομίζω ότι μπορεί να το διαπιστώσει κανείς ψάχνοντας το ηλεκτρονικό αρχείο των εφημερίδων της πόλης μας. Όποτε για ποια εξωστρέφεια μιλάει; Αλήθεια, βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες από τον σεισμό της Γιάλοβα, διερωτάται ακόμα κανείς αν τα ταξίδια αυτά προσέφεραν τίποτα; Αν πάθει κάτι ανάλογο (χτύπα ξύλο!!!!) η πόλη μας, δεν θα δεχθούμε την βοήθεια κανενός; Είμαστε η νέα Βιρμανία;;;
Όσο αφορά για τα άσκοπα ταξίδια τον ρωτάμε ευθέως γιατί σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο υπάρχει θέμα για κάλυψη εξόδων εκτός έδρας δημάρχου και γιατί όταν η Κομοτηνή αντιμετώπιζε τον Νοέμβριο τις πλημμύρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης έφυγε ταξίδι στις Βρυξέλες;;; (θυμηθείτε εδώ...)
Διαβάστε και το σχόλιο της εφημερίδας του Παρατηρητή για το πρόγραμμα της Γιάλοβα:
«…Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα της Γιάλοβα είναι ένας πολύ χρήσιμος μπούσουλας όχι μόνο για τη δική μας δημοτική αρχή, αλλά για κάθε φορέα που θέλει να αποκτήσει τεχνογνωσία σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών κι επιπλέον για το δήμο ήταν μια χρήσιμη παρέμβαση, με την αρωγή της Τεχνικής του Υπηρεσίας και της διευθύντριας Ζωής Κοσμίδου σε μια περιοχή της Τουρκίας, στη Γιάλοβα, που θρήνησε τα περισσότερα θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό της. Καταγράφεται δε σαν μια αξιόλογη υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος με πραγματικά παραδοτέα…»

Nivas comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.