22.5.08

Τελικά η Κομοτηνή ποιον έχει δήμαρχο;

Οι τραγικές πολιτικές που ακολουθεί ο δήμαρχος σε θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, η όχι καλές σχέσεις με τον επαγγελματικό κόσμο της πόλης λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητας του δήμο, η ανυπαρξία έργου και υποδομών…δεν λύνονται με όμορφα λόγια και φράσεις που του πασάρει ο νέος επικοινωνιολόγος, ο οποίος είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι είναι ο νέος…δήμαρχος.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Κομοτηνής, ο Δημήτρης Κοτσάκης για μια ακόμη φορά τα «επιχειρήματα» του και τις «απαντήσεις» προς τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους…τα διάβαζε! Γιατί; Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος στερείτε πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων για την προάσπιση του «δημοτικού έργου» και ανήμπορος να αποκρούσει την αντιπολιτευτική τακτική που άρχισε να εκφράζει σύσσωμη η αντιπολίτευση…θέλει βοήθεια. Αυτή έρχεται από τον νέο επικοινωνιολόγο εκ Θεσσαλονίκης, που προσέλαβε ο Δημήτρης Κοτσάκης, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ο οποίος με ραβασάκια δίνει τις απαντήσεις στον δήμαρχο. Για την μεταφορά φροντίζει το γυναικείο επιτελείο του δημάρχου που παίζει τον ρόλο του ταχυδρόμου.
Χθες μάλιστα ακούσαμε από τον ίδιο τον Δημήτρη Κοτσάκη στο Μέτρο 1.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την αναβάθμιση της Λειτουργίας των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο – Τοπικά Συμβούλια – Δημαρχιακή Επιτροπή – Επιτροπές Δημοτικού Συμβουλίου) ότι η δράση του έχει να κάνει με σύσταση Γραμματείας Συλλογικών Οργάνων και εγκατάσταση Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας & Διακυβέρνησης. Όλες αυτές οι διαδικασίες καθορίζονται από το ISO και δεν αποτελούν κάποια ιδιαίτερη δράση, και η Ηλεκτρονική Επικοινωνία και Διακυβέρνηση…απλά είναι ένα e-mail!!! Κι όμως ο δήμαρχος Κομοτηνής ήθελε να το παίξει έξυπνος με ξένα κόλλυβα. Αφού παραδέχθηκε ότι η γενιά του δεν είναι εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες, μίλησε και σύγκρινε το e-Democracy με την παραπάνω δράση! Ποιος τον συμβούλεψε (του τα έγραψε) άραγε;
Ακουστήκανε κι άλλες ασυναρτησίες. Αξίζει να αναφερθούμε στην απαξίωση του των αδελφοποιήσεων που έκανε ο Γιώργος Παπαδριέλλης και ο Τάσος Βαβατσικλής με τις πόλεις του Κίρτζαλι Βουλγαρίας και της Γιάλοβα Τουρκίας. Ο λόγος είναι ότι ο Δημήτρης Κοτσάκης δεν μπορεί να συνεχίζει την σύσφιξη αυτών των σχέσεων γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, άκουσον άκουσον…πρέπει να καθίσει στην Κομοτηνή για να δουλέψει και να συμμαζέψει τα πάντα!!! Καλά δεν διαβάζει αυτά που του δίνουμε ο άνθρωπος; Δεν έχει γνώμη για κάποια πράγματα;;; Όσο για το τι έμεινε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, από αυτές τις δράσεις; Για την Γιάλοβα…τίποτα, για το Κίρτζαλι…μια πινακίδα! Η ασχετοσύνη που διακρίνει τον ίδιο είναι γνωστή, αλλά από τον συμβουλάτορα του δεν το περιμέναμε. Δεν ξέρουν άραγε ότι ο Δήμος Κομοτηνής ήτανε ο πρώτος ευρωπαϊκός Δήμος που υλοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα με Δήμο από την Τουρκία και απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των ευρωπαίων εταίρων;;; Δεν ξέρουν άραγε ότι η πινακίδα τοποθετήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Κίρτζαλι και για την οποία είχε κάνει δηλώσεις υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια και το πουλέν τους ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υφυπουργός τότε των Εξωτερικών, ο οποίος υπόσχεται τον κάθετο άξονα εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς ακόμα μένουμε στα μεγάλα λόγια του!!! Και αν δεν αρέσει στον δήμαρχο μια τέτοια προσπάθεια γιατί ο ίδιος συμμετέχει σε συναντήσεις με ομάδες και φορείς από το Κίρτζαλι;;;
Πάντως ανεπιφύλακτα συνιστούμε στον λαό της Κομοτηνής να έρθει και να παρακολουθήσει τα επόμενα δημοτικά συμβούλια, για να διαπιστώσει και ο ίδιος ποιον έχει δήμαρχο στην πραγματικότητα!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/5/08 10:29

    o kanonikos dimarxos einai o stylianidis kai meta o nalbantis o opoios einai i arxi kai to telos ston dimo.ola pernane apo auton.an perimenane apo ton kostaki gamise ta.o anthropos katebike stis ekloges tou 1998 nomarxiakos symboulos kai katelabe tin proteleytaia thesi.
    o katalilos axyranthropos stin katalili thesi gia ton ypourgo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όύτε για αχυράνθρωπος είναι καλός...

    Τα άχυρα είναι... ξανθά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως το 1998 ο Δημήτρης Κοτσάκης ήταν από τους τελευταίους νομαρχιακούς συμβούλους και δεν εκλέχτηκε.
    Βρείτε την λίστα με τους σταυρούς να γελάσουμε ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.