17.4.08

«Πινεζών»…συνέχεια

Ότι δεν υπάρχει φράγκο στην αγορά και τίποτα δεν κινείται τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι γνωστό. Το κακό παραγίνεται όταν οι δημόσιοι φορείς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους μικρομεσαίους εμπόρους. Να υπάρχει μια μικρή (γραφειοκρατική) καθυστέρηση είναι αναμενόμενη και κατανοητή, όμως όταν αυτή ξεπερνάει το χρονικό διάστημα του ενός έτους, τότε αυτό σημαίνει ότι τα ταμεία είναι μείον και η κακοδιαχείριση…πάει σύννεφο!
Σε κεντρικό καφενείο της Κομοτηνής, γνωστός επαγγελματίας της πόλης μας πίνοντας χθες τον πρωινό καφέ του, έσυρε τα εξ αμάξης για τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μέτιο για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους όσο αφορά τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς την επιχείρηση του. Ο Δήμος Κομοτηνής του οφείλει τον τελευταίο χρόνο ποσό λίγο παραπάνω από τα 70.000€ και δυστυχώς για τον επαγγελματία, παρά τις ενοχλήσεις του, οι τοπικοί μας άρχοντες δεν φαίνονται πρόθυμοι να αντεπεξέλθουν στις οφειλές του.
Την ίδια ώρα ο συγκεκριμένος προμηθευτής του Δήμου, δίνει φθηνότερα τα εμπορεύματα του στον Δήμο, λόγω της ειδικής προσφοράς που έχει κάνει για τον διαγωνισμό, πληρώνει τους δικούς του προμηθευτές (πάντα μετρητά) και έχει να πληρώσει και φόρους γι’ αυτά προς το ελληνικό κράτος. Τι του μένει τελικά, όταν φιλοτιμηθεί να του δώσει κάποιο μικρό ποσό ο Δήμος Κομοτηνής και ο κάθε οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης; Το…μακρύτερο σίγουρα!!!

Γράφει ο Μιχάλης «θάνατος του εμποράκου» Κωνσταντίνου
mixakosta@gmail.com

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/4/08 16:39

    Ο ΜΕΤΙΟΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ?Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χρηστάρας είναι εγγύηση!

    Μην ξανακούσω λέξη γι' αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/08 17:46

    Τι γίνεται έξω με τους επαγγελματίες κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει πραγματικά,αν ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας.Όλοι είμαστε στο αέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.