23.4.08

Παράδειγμα προς αποφυγή ο Δήμος Κομοτηνής

Σύμφωνα με το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης», στις 21 Απριλίου 2008, ο Δήμος Κομοτηνής είναι παράδειγμα προς αποφυγή για την Ευρωπαϊκή Επίτροπο στα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης Danuta Hübner. Ο λόγος είναι η μη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος URBAN II, και ο κίνδυνος να χαθεί ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα πήγαινε για την ανάπτυξη της πόλης.
Οι «νοικοκυραίοι» του Δήμου Κομοτηνής, οι άνθρωποι που «εξυγίαναν» τα ταμεία στο δημοτικό μέγαρο κάνουν καθημερινά αυτό που ξέρουν καλύτερα. Εκτός από το να κάθονται άπραγοι, συνεχίζουν να πετάνε ασύστολα λάσπη…αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχουν και οι αποδείξεις.
Αναδημοσιεύουμε
post μας, που είχαμε αναρτήσει το περασμένο χρόνο στις 10 Μαΐου.

Σε επιστολή της προς την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και τους εταίρους του προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II, Δήμους Περάματος Πειραιά, Κομοτηνής και Ηρακλείου Κρήτης, με ημερομηνία 2 Μαΐου και αριθμό πρωτοκόλλου 04283, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους ενημερώνει για τον απολογισμό του συγκεκριμένου προγράμματος, για την διετία 2005-2006.
Κι ενώ η επιτροπή απευθυνόμενη προς τους Δήμους Περάματος και Ηρακλείου, τους επισημάνει τις παραλήψεις τους και τους εφιστά την προσοχή για την συνέχιση του προγράμματος, διαφορετικά είναι τα πράγματα όσο αφορά τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς αναγνωρίζεται το έργο και η δουλειά της προηγούμενης αρχής για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Παραθέτουμε την μετάφραση αποσπάσματος του κειμένου, που αναφέρεται στην πετυχημένη συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα URBAN II.

"...Βασιζόμενοι σ' αυτόν τον απολογισμό, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μας, για την εξαίσια δουλειά και την προσήλωση των αντιπροσώπων της Κομοτηνής, στο να συμπληρώσουν και να επιτύχουν τους σκοπούς του προγράμματος URBAN II, που προχώρησαν σε ικανοποιητικό ρυθμό το 2005 και το 2006..."
Βλέποντας ότι το έργο της Νέας Πορείας και του Τάσου Βαβατσικλή αναγνωρίζεται πλέον και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταρρίπτονται καθημερινά οι μύθοι περί χάους και χρεωκοπίας που ξεστομίζουν οι αχυράνθρωποι και τα φερέφωνα τους.

Και να φανταστεί κανείς ότι τα παραπάνω η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» τα κατάφερε με συστηματική δουλειά και με μια μικρή ομάδα εργασίας (μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού). Αντίθετα η νέα δημοτική αρχή δεν έχει δείξει ακόμα κανένα δείγμα όρεξης για δουλειά και στην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κομοτηνής, υπεύθυνος δημοτικός οργανισμός για την υλοποίηση του προγράμματος, ο οποίος είναι ΥΠΕΡστελεχωμένος αμφιβάλω αν γνωρίζουν έστω τις δράσεις του URBAN II.

Γράφει ο Μιχάλης «επίτροπος» Κωνσταντίνου
mixakosta@gmail.com

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/4/08 16:14

    Γράψε καλύτερα ότι στη δεακο ψωλοκοπανάνε.Γιατί αυτό κάνουνε.Κάθε μέρα το μόνο θέμα ομιλίας είναι τα στρίνγκ,τα φρου φρου και τα αρώματα!
    Θα μας πουλήσει η φελίνα και οι φίλες της μούρη για ευρωπαϊκά προγράμματα.άντε απόδω ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/08 16:26

    SYGNWMH pro s.l.
    TI SE PEIRAZEI AN TETOIES OMORFES PAROUSIES MILANE GIA STRING?
    YPARXEI KALYTERH GYNAIKOPAREA NA MILAEI GIA STRING?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/4/08 18:31

    ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ.ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμος/η εδώ στην PIAZZA είμαστε.....................μουσουλμάνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.