1.3.08

Συμπλοκές φοιτητών – ΜΑΤ στην Κομοτηνή

Την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου κατά την έναρξη των εργασιών στης συνόδου των πρυτάνεων όλης της χώρας, τετρακόσιοι περίπου φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το ξενοδοχείο ARCADIA, χώρο διεξαγωγής της συνόδου. Οι φοιτητές διαδήλωσαν κατά των εκπαιδευτικών αλλαγών, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συνόδου σε χώρο εκτός πανεπιστημιακού ασύλου. «Λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν εμάς χωρίς εμάς», ανέφεραν φοιτητές.
Τους φοιτητές περίμεναν στην είσοδο του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύνοδος, διμοιρίες των ΜΑΤ. Στην προσπάθειά τους να μπουν στο χώρο όπου συνεδρίαζαν οι πρυτάνεις οι φοιτητές συγκρούστηκαν άγρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι για να τους απωθήσουν έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να προσαχθούν δύο φοιτητές. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο δρόμο για πολλή ώρα, ζητώντας την απελευθέρωση των συμφοιτητών τους, ένας από τους οποίους έφερε χτύπημα στο κεφάλι και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ύστερα από παρέμβαση του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και προέδρου της συνόδου Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, οι δύο προσαχθέντες φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι.
Είναι το τρίτο κρούσμα αστυνομικής βίας προς τους φοιτητές της Κομοτηνής τον τελευταίο χρόνο αποδεικνύοντας πως ο Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης συνομιλεί «δημοκρατικά» με το φοιτητικό κίνημα και την νέα γενιά

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φωτογραφία στο χταπόδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.