24.3.08

Οι χρηματοδότες του Ευριπίδη Στυλιανίδη καταγγέλλονται για «γαλάζια» σκάνδαλα

Ένας από τους πολύ καλούς φίλους (πιο κολλητός δεν γίνεται) και βασικός χρηματοδότης του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιάκωβος (Βάκης) Φραντζής, εμπλέκεται σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης σε σκάνδαλα. Η επιστολή, που σημεία της γίνονται γνωστά στο κυριακάτικο φύλλο του «Πρώτου Θέματος», απευθύνετε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και κοινοποιείται στον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Τραγάκη και αναφέρεται σε ανθρώπους που αντλούν δύναμη από το περιβάλλον του Καραμανλή…τους γνωστούς «κολλητούς», «συγγενείς» και «κουμπάρους» που με την ανοχή του Μαξίμου, νέμονται θέσεις και παχυλές αμοιβές χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Το άρθρο της εφημερίδας που αναφέρεται στον συνεργάτη του Ευριπίδη Στυλιανίδη έχει ως εξής: «…Δεύτερο σημείο καταγγελίας στην ίδια επιστολή αφορά στον κ. Βάκη Φραντζή, φίλο του πρωθυπουργού. Ο κ. Φραντζής είναι πρόεδρος στη διοικούσα της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος σε θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο κ. Φραντζής καταγγέλλεται στην επιστολή ότι «έχει κόψει παράνομα 40.000 κουπόνια φαρμάκων σε συνεργασία με την κλινική του βουλευτή Χαλκιδικής κ. Βαγιωνά, ο οποίος είναι αδελφός του πρώην προέδρου του ΕΟΦ κ. Δημήτρη Βαγιωνά που απομακρύνθηκε προσφάτως από τον υπουργό Υγείας». Στον ίδιο οργανισμό είναι διευθύντρια η αδελφή της κυρίας Μουρτζά και σύζυγος του κ. Παταργιά του ΟΣΚ. Στην ίδια πάντα επιστολή, τις καταγγελίες της οποίας εξετάζει ο κ. Ζορμπάς, αναφέρεται ότι ο κ. Σταύρος Λαζαρίδης, «κολλητός φίλος του κ. Βάκη Φραντζή», ζητά χρήματα από επιχειρηματίες για την ενίσχυση του κόμματος, κάνοντας χρήση του ονόματος του πρωθυπουργού και λέγοντας ότι έχει την άδεια του κ. Γιάννη Αγγέλου και ότι μεσολαβεί για τη χορήγηση δανείων από την ΑΤΕ με προμήθεια 10%...»
Σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι τον εν λόγω επιχειρηματία τον έχει επιβάλει ο Υπουργός Παιδείας στον Δημήτρη Κοτσάκη και είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές του Δήμου Κομοτηνής στον οποίο δίνονται δουλειές με κατευθείαν ανάθεση, παρακάμπτοντας κάθε τι νομότυπο!
Διαβάστε για την σχέση Φραντζή – Στυλιανίδη – Κοτσάκη εδώ και εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.