8.6.07

Αλμπάνηδες και Αλμπάνης

Παρακολούθησα από την τηλεόραση, αλλά διάβασα κιόλας την συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την «1η Γιορτή Ψωμιού», που διοργανώνεται από τον Δήμο Κομοτηνής. Και καλά εντάξει οι κυρίες Γιαμουστάρη και Καζάκου, τον Αλμπάνη τι τον βάλανε στο πάνελ των ομιλητών; Καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος είναι πρόεδρος των αρτοποιών Ροδόπης και 26ος σε ψήφους υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη και κάπως κι αυτός πρέπει να…αλλά το να πολιτικολογεί τι το θέλει; Οι βολές προς την απελθούσα δημοτική αρχή απουσίαζαν αυτήν την φορά από την επίσημη «Σύγχρονη Πόλη», εκτός από μία άστοχη βολή της προέδρου της ΔΕΑΚΟ ότι «…το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό από τον Ιούνιο…». Πως γίνεται αυτό δεν το κατάλαβα μιας και το συγκεκριμένο μήνα το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να το «τρέξει» με την νέα χρονιά.
Τον ρόλο του υπερασπιστή του Δημάρχου Κομοτηνής λοιπόν τον ανέλαβε ο κύριος Αλμπάνης. Ο ίδιος, όταν έλαβε το λόγο είπε τα παρακάτω: «…την εκδήλωση αυτή, θέλαμε σαν σωματείο να την κάνουμε χρόνια, όμως δεν είχαμε την ανταπόκριση του Δήμου Κομοτηνής. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που χρηματοδοτεί την γιορτή ψωμιού…». Ο άνθρωπος που δεν το είδαμε ποτέ στην ζωή μας στ
ο δημοτικό μέγαρο και γενικά να συμμετέχει στα κοινά αυτού του τόπου, έρχεται τώρα να επισημάνει παραλήψεις της «Νέας Πορείας» σε θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ατυχής συγκυρία μιας και δεν του είπανε φαίνεται και τον άφησαν να γίνεται ρεζίλι, ότι η εκδήλωση γίνεται με την χρηματοδότηση και την κάλυψη του ευρωπαϊκού προγράμματος MIDA, ένα πρόγραμμα το οποίο πήρε την έγκριση του, έχοντας σαν έναν από τους εταίρους του τον Δήμο Κομοτηνής το 2006. Ένα πρόγραμμα το οποίο το οραματίστηκε ο Τάσος Βαβατσικλής και μάλιστα βάζοντας σαν εταίρους, από τους 20 του προγράμματος, τον Δήμο Κεσσάνης Τουρκίας και την Αναπτυξιακή Ροδόπης. Η θεματολογία και οι δράσεις λοιπόν του MIDA έχουν σαν σκοπό τέτοιες εκδηλώσεις, με σκοπό την παρουσίαση και διάδοση των τοπικών προϊόντων και δεν ήτανε κανενός Κοτσάκη η χρηματοδότηση.
Δεν καταλαβαίνουμε επίσης το πάθος του Δήμου Κομοτηνής να κάνει συνεχώς προμήθειες από τη Θεσσαλονίκη! Πριν λίγες ημέρες, αγνόησαν τους επαγγελματίες της Ροδόπης και αγόρασαν 2.000 πλαστικές καρέκλες από τη Θεσσαλονίκη. Τώρα, στο πρώτο Φεστιβάλ Ψωμιού που οργανώνουν, οι προμηθευτές είναι πάλι Θεσσαλονικείς! Στην πλατεία είδα αυτοκίνητα από τη Θεσσαλονίκη να ξεφορτώνουν τον εξοπλισμό για την συγκεκριμένη γιορτή! Στη συνέντευξη Τύπου, είπαν ότι θα στηθούν παραδοσιακοί φούρνοι για να ψήνουν ψωμιά, αλλά κάτι τέτοιο δεν είδαμε.
Θυμόμαστε όλοι πως είναι οι παραδοσιακοί φούρνοι! Και θα χαιρόμασταν πραγματικά αν βλέπαμε να ξαναζωντανεύουν στην πλατεία! Είδαμε όμως, υπερσύγχρονους φούρνους να κατεβαίνουν από φορτηγό από τη Θεσσαλονίκη και δύο αυτοκίνητα με πινακίδες Θεσσαλονίκης, που προφανώς ήταν τεχνικοί για τους φούρνους! Μα γιατί δεν είπαν την αλήθεια; Γιατί οι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ φούρνοι, έγιναν ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ και ήρθαν κι αυτοί από τη Θεσσαλονίκη; Έστω ότι δεν μπορούσαν να χτίσουν παραδοσιακό φούρνο…Δεν υπήρχε Κομοτηναίος φούρναρης να έχει παλιό φούρνο, σύγχρονης τεχνολογίας να τον βάλουν στην πλατεία για δύο ημέρες; Και από τη στιγμή που δεν θα γινόταν παραδοσιακό ψήσιμο ψωμιού, γιατί δεν βοήθησαν όλους τους φούρνους της Κομοτηνής, αναθέτοντάς τους το ψήσιμο, να βγάλουν όλοι και ένα φράγκο παραπάνω; Για μία ακόμη φορά, όπως με τις πλαστικές καρέκλες αλλά και με το…κυλικείο στην Έκθεση από το ΔΕΚΑΜΑΘ, αγνοούνται επιδεικτικά οι επαγγελματίες της περιοχής. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή Ιάκωβος Φραντζής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.