25.2.08

Όταν ο Φιντέλ έφυγε, ήρθε ο Χριστόφιας

Ιστορική στιγμή για την Κύπρο μετά την νίκη στις προεδρικές εκλογές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό σε αναμέτρηση δεύτερου γύρου για πρώτη φορά στην ιστορία των κυπριακών εκλογών. Είναι επίσης η πρώτη φορά που το ΑΚΕΛ εκλέγει πρόεδρο στην 82χρονη ιστορία του και ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο πρώτος κομμουνιστής ηγέτης του δυτικού κόσμου.
Τα τελικά αποτελέσματα [δείτε τα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου], με καταμετρημένο το σύνολο των 469.285 ψηφοδελτίων στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Δημήτρης Χριστόφιας λαμβάνει 53,36% και ο Ιωάννης Κασουλίδης 46,64%. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κατάφερε και ένωσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της μεγαλονήσου (πλην του ΔΗΣΥ) οι οποίες τον υποστήριξαν. Εκτός του ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ του Τάσσου Παπαδόπουλου, το ΕΔΕΚ του Γιαννάκη Ομήρου, τους Οικολόγους και μικρότερα άλλα κόμματα συστρατεύτηκαν μαζί του για την μεγάλη νίκη.
O νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αμέσως μετά την εκλογή του έστειλε μήνυμα για συλλογική δουλειά με στόχο την επανένωση της Κύπρου. Ο κ. Χριστόφιας εμφανώς συγκινημένος απηύθυνε χαιρετισμό «με απέραντη αγάπη» και τόνισε ότι η νίκη αυτή δεν ανήκει μόνο στο ΑΚΕΛ και δεν την πέτυχε μόνο το ΑΚΕΛ. «Από αύριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Λειτουργούμε συλλογικά και με ενότητα. Για να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας» είπε και προσέθεσε: «Τούτη την ώρα μια είναι η ιδεολογία μας. Η Κύπρος και η σωτηρία της και μια πιο δίκαιη η κοινωνία».

1 σχόλιο:

  1. Ορίστε που μας κατάντησε η σημερινή κυβέρνηση! Από μια χαρά καπιτάλες, σε λίγο θα καταντήσουμε σε λίγο... κομμουνιστές, μπας και απαλλαγούμε από δαύτην!!!

    ΕΛΕΟΣ!!! ΔΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.