15.2.08

Σχόλιο

Πρώτα να διορθώσω ρε παιδιά το «Κύριος είδε» που γράφω μέσα στο κείμενο του Στυλιανιδιστάν από το logiko σε «Κύριος οίδε» που είναι το σωστό και δεν έχει καμία σχέση με το ρήμα βλέπω / είδα, αλλά «οίδα» στα αρχαία σημαίνει «γνωρίζω» π.χ. «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» του Socrates. Απλά η γραμματέας μου είναι πολύ πιο νέα από μένα και σε άλλο κλάδο, θετικής κατεύθυνσης, και δεν το έπιασε στην αντιγραφή όταν της το υπαγόρευσα. Εννοείται ότι τιμωρήθηκε με στέρηση εξόδου.
Μετά να παρατηρήσω στον επίμονα χαϊδευτικό στον Στυλιανίδη Uli ότι αυτά που λέει για τον Ευριπίδη και ότι δεν ήταν Μητσοτακικός ή Εβερτικός αλλά πάντα Καραμανλικός και ότι απλά έδειχνε κατανοητή νομιμοφροσύνη στον εκάστοτε αρχηγό είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις. Να ξεκαθαρίσω ότι τον Ευριπίδη τον αγαπώ και τον σέβομαι. Απλά δεν ανέχομαι τα βοναπαρτικά και την κοροϊδία. Την λατρεία και την υπερβολή.
Τώρα, ορίστε γιατί δεν έχουν εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση αυτά που αναφέρει ο Uli περί συνηθισμένης νομιμοφροσύνης του Ευριπίδη στους εκάστοτε αρχηγούς της ΝΔ που δεν πρέπει να ξενίζουν κανένα.
1. Ο Ευριπίδης αποτελεί σπάνια περίπτωση υπερφιλόδοξου (και μαγκιά του) πολιτικού που επαίρεται για άλλη ποιότητα στην πολιτική και επιθυμεί να επιβραβευθεί για αυτό. Άρα όποτε θυμίζει παλαιοκομματισμό (βλ. τυφλή πειθαρχία στο τοτέμ του εκάστοτε αρχηγού) δίνει το δικαίωμα να ελέγχεται με διπλή και τρίδιπλη ένταση.
2. Δεν ξέρω αν έχεις δει Uli την κασέτα της τοπικής τηλεόρασης του 96 με τον νυν υπουργό να δίνει ρέστα στις εξετάσεις νομιμοφροσύνης στον Πρόεδρο Έβερτ (μπαμπά του και μέντορά του τον αποκάλεσε) και μάλιστα με τη δοτή ιδιότητά του ως φυτευτός και τριζάτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (κατ΄αναλογίαν κάτι σαν Τσίπρας εκείνης της εποχής). Αν όχι χάνεις. Το «δεν είμαι σημιτικός αλλά δεν φεύγω κι από το κόμμα του πρωθυπουργού Σημίτη» δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θέαμα απόλυτης υποταγής. Θα του τη δώσω την κασέτα του Ευριπίδη χωρίς αντάλλαγμα. Έτσι να τη δείχνει στα «υπουργάκια» όταν συνταξιοδοτηθεί να θυμούνται μαζί τα περασμένα.
3. Δυστυχώς πολύπλαγκτε (πολυταξιδεμένε δηλαδή) Uli δεν έχεις άμεση γνώση του τι σημαίνει το προνόμιο (αλήθεια πού ακριβώς το πουλάνε;) να κάνεις πληρωμένο διδακτορικό στο Αμβούργο με όλα τα έξοδα πληρωμένα σαν...υπάλληλος του προξενείου (πληρώνουν καλά αυτοί...) και βέβαια...προτεζέ του κλίματος Μητσοτάκη. Όχι απλά νομιμόφρων. Προτεζέ. If you catch my point. Μετά να παίρνεις Εβερτική προίκα την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ και μετά να πατάς στην κουμπαριά με τον Μπούλη, το δάμαλο. Δεν ξέρω πόσο άμεσα τα νιώθεις αυτά αλλά πάντως δεν επαρκούν να σε αναδεικνύουν παντοκράτορα στη Ροδόπη χωρίς το τίμημα να στο κτυπάνε κάποιοι και να σε φθείρουν. Έτσι είναι η πολιτική. Κεφάλαιο μπορεί να διαλαλούν οι κολαούζοι ότι είσαι αλλά κάποια αντίδραση είναι υγιές να υπάρχει. Ε, οι φτωχές μας δυνάμεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μας οδηγούν να κατινιάζουμε και λίγο. Και από ότι φαίνεται έχει αποτέλεσμα. Και στην επιρροή της ΝΔ τοπικά αλλά και στον εξορθολογισμό της δράσης και των ενίοτε όχι και τόσο κομψών παρεμβάσεων της υπουργάρας. Και πού να τις ήξερες όλες Uli.
Τελικά, μην τον υπερασπίζεσαι Uli. Δεν το έχει ανάγκη. Καλός είναι σε σχέση με τη σάρα και τη μάρα της ΝΔ αλλά ας πρόσεχε σε ποιο χώρο δραστηριοποιείται. Το θέμα πάντως του τόπου δεν είναι η προκοπή του κεφαλαίου. Το θέμα είναι ακριβώς η σάρα και η μάρα της ΝΔ. Οπότε άσε να τον κτυπάμε κι αυτόν όπως ξέρουμε και κάπου θα τη στριμώξουμε τη σάρα και τη μάρα.

1 σχόλιο:

  1. Όπως είπα logikos, χωρίς να αναιρούνται αυτά που λες εσύ:

    Είμαι Manchester United. Είμαι δε και πολύ καλός τερματοφύλακας! Αν μου έκανε συμβόλαιο η Chelsea, οπωσδήποτε ΔΕΝ θα έλεγα όχι, καθώς και θα εξέφραζα την νομιμοφροσύνη μου στην Chelsea και θα την ΑΓΑΠΟΥΣΑ, ως ομάδα μου.

    Θα ήμουν όμως ακόμα (και πάντα) Manchester United.

    Εννοείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.