8.2.08

Μικρό Εξαπτέρυγο #08

*** Χαίρετε! Το «Μικρό Εξαπτέρυγο» και οι φίλοι του οι θολοκουλτουριάρηδες είναι πάλι εδώ…
*** Κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα ήταν τα τεκταινόμενα γύρω από την ανακήρυξη του νέου Αρχιεπισκόπου. Έκατσα λοιπόν και παρακολούθησα τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι ιεράρχες το μεσημέρι της Πέμπτης και το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων των προηγουμένων ημερών. Τα…ωραία, όμως, άρχισαν με τη σύνδεση των τηλεοπτικών σταθμών με την Μητρόπολη Αθηνών για τις πρώτες εικόνες μετά το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Οι κάμερες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τον Υπουργό, μέλλοντα πρωθυπουργό, νούμερο 2 της Νέας Δημοκρατίας και…φτωχό Ευριπίδη Στυλιανίδη.
*** Είχα να δω τον Πίπη τόσο κατσουφιασμένο και στεναχωρημένο από εκείνο το αλήστου μνήμης βράδυ των εθνικών εκλογών του περασμένου Σεπτέμβρη. Τότε που έχανε τη γη κάτω από τα πόδια του, όχι μόνο γιατί άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι χάνει τη «σίγουρη πρωτιά» του αλλά και γιατί η διαφαινόμενη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη τού στερούσε την «άνετη επανεκλογή» του. Τότε που ξαφνικά μέσα σε «περίεργες» συνθήκες που όλοι πια γνωρίζουμε και ύστερα από την καταμέτρηση των τελευταίων εκλογικών τμημάτων «αποφασίστηκε» η επανεκλογή του Πίπη μας εις βάρος του έτερου συνυποψήφιού του Ιλχάν Αχμέτ. Στην ίδια ακριβώς κατάσταση αδιαθεσίας και λύπης τον συνέλαβαν οι τηλεοπτικές κάμερες μέσα στην Μητρόπολη. Εκτός των άλλων, άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι όλες οι τελευταίες του επιλογές απλά δεν του βγαίνουν. Η αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης και η πριμοδότηση της υποψηφιότητας του Σπάρτης Ευσταθίου δεν έτυχε της επιλογής της Ιεράς Συνόδου. Όλη την βρώμικη δουλειά την είχε αναλάβει το «καλό παιδί» αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν.
*** Όπως δεν τον δικαιώνει και η προσπάθεια που επιχειρεί τους τελευταίους μήνες να σπιλώσει το όνομα της «Νέας Πορείας» μέσω «αποκάλυψης» φοβερών και τρομερών «σκανδάλων». Δυστυχώς όμως, όπως και στην Αθήνα, ο…φτωχός και αντιστασιακός Υπουργός χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του ανθρώπους που δεν τον βοηθάνε όσο πρέπει και όσο υπολόγιζε. Οι μαριονέτες του στην Κομοτηνή, όχι μόνο δεν λειτουργούν όπως τους υπαγορεύει αλλά μερικές φορές πλέουν σε διαφορετική ρότα. Ιδίως οι άνθρωποι που δεν εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό του νουνεχή και νοικοκύρη Δημήτρη Κοτσάκη. Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες…
*** Διάβασα, σε άλλη μια πληρωμένη καταχώρηση στον ημερήσιο Τύπο του άξιου παλικαριού μας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ότι ο Υπουργός σε δημοσκόπηση που έγινε άγγιξε το αστρονομικό νούμερο του 13,6%(!!!!) σε θετικές απόψεις των ψηφοφόρων. Και ο κυρ Αλέκος το παρουσιάζει σαν άθλο. Φυσικά πρόκειται περί τεραστίου άθλ(ι)ου του Υπουργού μας, αν και την άλλη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η Υπουργάρα μας είναι προτελευταίος σε αναγνωρισιμότητα μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης την έκαναν για άλλη μια φορά…γαργάρα. Θα μου πείτε ότι δεν είναι κακό, να μην είναι γνωστός ο Υπουργός στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συμφωνώ, αλλά και από την άλλη αυτό μπορεί να αποδειχτεί τροχοπέδη στην προσπάθεια προς τον πρωθυπουργικό θώκο.
*** Τα μάθατε; Έρχονται οι βραζιλιάνες! Το 250 + 1 έργο του νουνεχή Δημήτρη Κοτσάκη. Φυσικά οι εφημερίδες του πρόλαβαν να μας «απειλήσουν», εμάς τους θολοκουλτουριάρηδες, να μην εκφέρουμε άποψη για την επαναλαμβανόμενη αποθέωση κιτς που μας προσφέρει η «Σύγχρονη Πόλη» μας. Πάντα, εννοείται, παραλείποντας τα προβλήματα και τις διαμαρτυρίες πολλών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας που δεν βλέπουν λύση αλλά ούτε και διάθεση εκ μέρους του «νοικοκύρη». Καλά κρασιά «αντικειμενικοί»!!! Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι οι Βραζιλιάνες θα έχουν την τύχη του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης μας και θα ξεχαστούν στην Κομοτηνή μέχρι το…Πάσχα!!
*** Θα επανέλθω! Γεια σας και …καλή τύχη!

Χ.Β.

7 σχόλια:

  1. Καλέ μου Χαρίλαε...

    ΠΌΤΕ δεν είπε ο Ευριπίδης ότι ήταν φτωχός. Μη λέμε κι ότι θέλουμε! Αν είχε πεί τέτοιο πράγμα, θα τον βοηθούσε η... Φιλόπτωχος (πριν αρχίσει τα ταξίδια της στη Βουλγαρία). Αυτό που είπε είναι ότι... καθημερινώς τον "στεγνώνουν" διάφοροι (καράφλες) και διάφορες (με περμανάντ) στους οποίους έδειξε εμπιστοσύνη. Ελπίζω δε να προλάβει να τους... φτωχύνει αυτός πρώτος!!!

    Αλήθεια... διάβασες τη συνοπτικότατη "Φιλόπτωχο" της Παρέμβασης? Διάβασ 'τη! Διάβασ 'τη! Ίσα που προλαβαίνεις γιατί, ως... "μοδάτη" που είναι, ετοιμάζεται να... πηδήξει απ' τα κεραμίδια!!!

    Και τότε, ζωή σε λόγου της!

    Αλλά... ίσως όχι! Γιατί προβλέπω σύντομα να την "διαβάζει" κι ο... Αγροπολίτης Πλατανίτη και Καγκελών! Και τότε... Θ' ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!

    Ζωή να 'χει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/08 11:40

    ULI οταν ο ευριπιδης εστειλε το εξωδικο στην παρεμβαση εδινε την εντυπωση οτι ειναι φτωχος.
    και εδω στην κομοτηνη ολοι οι φιλα προσκειμενη σ'αυτον λενε οτι ο ευριπιδης στυλιανιδης ειναι φτωχος.
    ο ιδιος δε εχει δηλωσει οτι οταν φυγει απο την πολιτικη θα φυγει πιο φτωχος απο οταν μπηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς! Δεν είπε ότι είναι φτωχός, αλλά ότι θα τον... φτωχύνουν οι επιλογές του.

    Συμφωνώ! Μα... καλά...

    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/2/08 14:40

    ULI, από χθες έχω διαβάσει το post σου στην "Παρέμβαση". Περιμένω όμως τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες σου. Θα ...κάνω ότι δεν γνωρίζω τίποτα. "Φιλόπτωχος" είναι αυτή.
    Χ.Β,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α! Όχι. Σέβομαι το έργο της "Φιλοπτώχου" μέχρι το 2006. Και τώρα πλέον είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί, μετά από αυτήν τη διετή παρένθεση.

    Αν δεν με εννοείς, δεν πειράζει. Μετρά η ουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/2/08 19:04

    ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΗΝΥΜΑ! Περιηγούμενος στο διαδίκτυο βρέθηκα μπροστά στο blog με ένα οικείο από το πρόσφατο παρελθόν όνομα να φαίνεται ως υπογράφων το "Μικρό Εξαπτέρυγο".
    Αναφέρω ενδεικτικά Άρτα και 414 έτσι, ώστε αν έχω καταλάβει σωστά να μάθω νέα σου Χ.Β. (δεν αναφέρω περισσότερα γιατί γίνεται χαμός απ` ότι διαβάζω) Θα χαρώ να τα πούμε, Luke - Athens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/08 15:26

    ΦΙΛΕ LUKE, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ "ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟΥ" ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. Ο Χ.Β. ΕΛΕΙΨΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΧΑΡΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ..."ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ" ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ...ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ.
    PIAZZA DEL POPOLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.