3.1.08

Πυργιώτη τερματοφύλακας

Κρίμα για τη Μαριάννα Πυργιώτη, κρίμα. Μαζί με τον Λιαρέλη την είχα αποκαλέσει «παπαγαλάκι» της δεξιάς στο ολοκαύτωμα του Αυγούστου. Βλέπετε είχαν και οι δύο τους ξεσκιστεί να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και μετέδιδαν ξεδιάντροπα την ημιεπίσημη κυβερνητική εκδοχή ανά την επικράτεια αν και δήθεν ανεξάρτητοι σχολιαστές. Τα σχετικά μηνύματα από τις τοποθετήσεις τους τα λάμβαναν και τα αντέγραφαν μιμητικά και τα εδώ δημοσιογραφικά γιουσουφάκια. Έστω όμως κι αν οι Πυργιώτη – Λιαρέλης εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, αντιλαμβανόμουν την ανάγκη τους. Αντιλαμβανόμουν και την υποχρέωση υπεράσπισης του κατηγορουμένου (της κυβέρνησης δηλαδή) στο κοινωνικό δικαστήριο της τηλοψίας και είχα την κρυφή ελπίδα ότι μετά την ιστορία με τις πυρκαγιές, πάει, πέρασε η μονομέρεια και το κακό παράδειγμα, θα επικρατήσει τελικά η καλή δημοσιογραφία. Διαψεύσθηκα οικτρά και κρίμα για την ικανότατη αυτή κοπέλα. Αναρωτιέμαι ποιος εχθρός της την έβαλε (ή μήπως ήθελε κι η ίδια) χθες στον ΑΝΤ1 να αντιμετωπίσει άλλους 5 ομονοούντες παραθυράτους (Μάκη, Λιαρέλη, Ευαγγελάτο, Βαφειάδη + έναν ενημερωμένο δικηγόρο) υπερασπιζόμενη μόνη της το θρασύτατο, αστήρικτο και εξωφρενικό προπαγανδιστικό ευφυολόγημα του Ανδριανού περί «δημοσιογραφικού απορρήτου». Είναι τόσο προφανής η κοροϊδία και η αστοχία επίκλησης αυτού του δικαιώματος που ούτε τυπικά δεν στέκει. Δε συζητάμε για το ουσιαστικό κομμάτι. Μιλάμε για μια κατάμουτρη χυλόπιτα στην κοινή λογική που θα την πληρώσουν οι δεξιοί. Και ορθώς. Η Πυργιώτη όμως πώς παγιδεύτηκε έτσι; Να υπερασπίζεται (με εμβριθές και σίγουρο ύφος μάλιστα) μια τόσο ξεχειλωμένη και παραπειστική άποψη του Ανδριανού σαν να είναι εκμισθωμένη από πελάτη της (πράγμα που αδυνατώ να πιστέψω, εσείς;) Κρίμα, κρίμα για την κοπέλα, κρίμα για την ελληνική δημοσιογραφία. Να τη χαίρεται το συνάφι της. Αλήθεια, εδώ οι γαλαζόπενες και τα γαλαζομικρόφωνα τι λένε άραγε; Την πήραν την γραμμή τους;
Και κάτι για να ασχολούνται και τα ντόπια παπαγαλάκια της δεξιάς; Μήπως και κάποιο από αυτά διαθέτει λίγο τσίπα. Αυτό που ξεκάθαρα αναδεικνύεται από την υπόθεση Ζαχόπουλου είναι το γεγονός ότι «η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως παραγιός του Μαξίμου για να κάνει όλα τα θελήματα» όπως λέει το Ποντίκι (3-1-2007). Το τεκμηριώνει μάλιστα πολύ απλά: «η μοναδική στιγμή που η Δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχείς ρυθμούς ήταν η προφυλάκιση της Τσέκου, που έγινε άρον άρον». Το ακούτε δεξιοί ψηφοφόροι; Το κατανοείτε; Λίγο τσίπα ρε; Πολίτες είστε ή πρόβατα; Εγώ ποντάρω στο πρώτο. Σας κατατάσσω αρχικά σε εκείνους που μπορούν να παρακολουθήσουν τα θέματα και να μην αποφεύγουν εσκεμμένα να ενημερωθούν ώστε να τους τεθεί το εσωτερικό ερώτημα «μα ποιους πήγα και ψήφισα;». Ελπίζω σε αυτό, ότι έτσι είστε οι περισσότεροι, ως έλληνας πολίτης με γνήσια αγάπη για την πατρίδα μου. Τώρα αν κάποιοι από σας κατανοούν απόλυτα τι παίζεται και επιμένουν μολαταύτα Νεοδημοκρατικά και θεωρούν ότι το θέμα Ζαχόπουλου δεν τους αγγίζει και τόσο πολύ αλλά απλά τους ψιλοπροβληματίζει αποσπασματικά (κουβέντα να γίνεται!), για κάποιο λόγο νιώθω ότι πρόκειται για πρόβατα σαν εκείνα που κοροϊδεύανε ότι παλιά ήταν οι λίγοι κομμουνιστές της απόλυτης ορθοδοξίας του ΚΚΕ.
Α, και να μην ξεχάσω, θυμάστε που κορόιδευαν τον Αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη κάποιοι για την όντως χλιαρή αν όχι προσχηματική και τεμπέλικη πολιτικά, να το δεχθούμε αυτό, φράση «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα»; Τώρα που αυτό μετατράπηκε σαφώς (αν και όχι ευθέως) σε «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα, κι αυτός με τη σειρά του θα στείλει τον κομιστή των στοιχείων στον Κορυδαλλό», τι έχουν να πουν; Τίποτα. Ας λουφάξουν καλύτερα. Η περισυλλογή πάντα βοηθά.

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.