3.1.08

Η πρόθεση ψήφου στρίβει…αριστερά

Ο τίτλος είναι «δανεικός» από το κυριακάτικο Έθνος της 30ης Δεκεμβρίου 2007, αντικατοπτρίζει όμως τέλεια την επιθυμία του ελληνικού λαού για πραγματικές αλλαγές. Αλλαγές στην υγεία, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στις ίσες ευκαιρίες. Αφορμή γι’ αυτή την «στροφή» είναι ότι ο Έλληνας πλέον άρχισε να μην ελπίζει σε τίποτα από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η οποία έχει χάσει προ πολλού το ηθικό της πλεονέκτημα στην κοινωνία, ταυτόχρονα όμως βλέπει και το ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου, δυστυχώς, να μην μπορεί να κερδίσει το πολιτικό πλεονέκτημα της αξιοπιστίας προς αυτούς.
Για όλους εμάς που ανήκουμε στην μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη του ΠαΣοΚ, την οποία φοβόμαστε να πούμε τα τελευταία χρόνια σοσιαλιστική ή κεντροαριστερή, αυτό πρέπει να μας φοβίσει ή να μας δώσει μια ελπίδα αναθάρρησης για πιο ουσιαστικές και ρεαλιστικές αλλαγές; Η μείωση της εκλογικής επίδοσης του Κινήματος στις τελευταίες αναμετρήσεις, μας οδηγεί στο δεύτερο συμπέρασμα, για αλλαγή…νοοτροπίας που θα οδηγήσει το κόμμα σε νικηφόρα πορεία.
Η αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο από τα απλά μέλη, αλλά και από την ηγεσία του ΠαΣοΚ, ώστε να υπάρχει κοινή πολιτική άποψη. Να εκφραστούν επιτέλους τα σοσιαλιστικά και αριστερά χαρακτηριστικά του κόμματος, ειδάλλως ας αλλάξουμε ονομασία και έμβλημα, μα πάνω απ’ όλα να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που ζητάνε οι ψηφοφόροι του Κινήματος, και αποτυπώνετε και στις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων, την ενότητα και την σκληρή αντιπολίτευση.
Σοβαρές προϋποθέσεις γι’ αυτό είναι να βάλουμε ένα τέλος στην ελιτίστικη και την γιάπικη δημοκρατία που διακατέχει το ΠαΣοΚ τα τελευταία χρόνια και δυνάμωσε το επιχείρημα που λανσάρει εντέχνως η Νέα Δημοκρατία και οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, ότι ΠαΣοΚ και ΝΔ έχουν ταυτόσημες πολιτικές με σκοπό την εξουσία και δεν λοξοδρομούνε από αυτές. Πιο συγκεκριμένα να μην φοβόμαστε να βγούμε στο δρόμο, μαζί με τον λαό, να κάνουμε διάλογο μαζί του και να αντιπαραθέσουμε στα αιτήματα του, επιχειρήματα. Να σταματήσουν οι βουλευτές που μας εκπροσωπούνε, να διαλέγουν μόνο το δρόμο της προσωπικής τους καλοπέρασης, του χτυπήματος στην πλάτη και της τεμπελιάς, αλλά να ενεργοποιηθούνε!
Ήρθε η ώρα το ΠαΣοΚ να κάνει υπερβάσεις, να δείξει την πόρτα σ’ ορισμένους κακοπροαίρετους «συντρόφους». Στους «επαγγελματίες» της πολιτικής, τους «αποστάτες», σ’ αυτούς που βάζουν πάνω απ’ όλα το «εγώ» και μετά το Κίνημα. Το περιβόητο άνοιγμα στην νέα γενιά να γίνει πραγματικότητα, ούτως ώστε να έρθουν νέες ιδέες, νέα οράματα και με το μείγμα το πιο έμπειρων να αποτελέσουν το νέο κράμα της γενικής αναμόρφωσης στην πολιτική του ΠαΣοΚ, για να ανοίξουνε νέοι δρόμοι, για να ξαναζωντανέψουνε νέες ελπίδες.
Σε λίγο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠαΣοΚ. Εμείς η νέα γενιά πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να ακουστούμε, μέσα από την πράξη της δημοκρατικής μας συμμετοχής στην εσωκομματική αυτή διαδικασία. Ελπίδα δικιά μου είναι να καταφέρουμε να ακουστούμε κι αν τα καταφέρουμε, θα βαδίζουμε σε σωστό δρόμο.

[ αναδημοσίευση ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.