3.12.07

Ήρθαν τα πρώτα δυσβάσταχτα πρόστιμα για τους καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας

Σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης νίπτει τας χείρας του για τα πρόστιμα της κεντρικής πλατείας. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος το είπε ξεκάθαρα. Δεν το ενδιαφέρει το θέμα και δεν θα ασχοληθεί ξανά με αυτό, την ίδια ώρα που τα πρώτα υπέρογκα πρόστιμα της τάξης των 15.000€ και 20.000€ βεβαιώνονται στους επαγγελματίες της κεντρικής πλατείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποφάσεις που παρθήκανε στο παρελθόν ήτανε παράνομες και η νέα δημοτική αρχή δεν μπορεί παρά να «ακολουθήσει το γράμμα του νόμου». Η «Σύγχρονη Πόλη» και ο ίδιος ο Δήμαρχος δυστυχώς αγνοούν πλήρως τη συναίνεση και την εγγύηση της ομαλής λειτουργία της αγοράς που εξασφάλισε η «Νέα Πορεία», στο θέμα των τεντών των καταστημάτων της Πλατείας Ειρήνης και εμφανίζονται χωρίς να προτείνουν τίποτε νέο, ούτε να εγγυώνται ορατά αποτελέσματα κάποιας κοινής συμφωνίας για το μέλλον.
Η τελευταία σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, την περίοδο 2003-2006, απέδειξε ότι έχει ανοιχτό μυαλό και βλέπει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματίας με άλλο μάτι. Άκουσε τους καταστηματάρχες, αφουγκράστηκε τις λύσεις που προτείνανε μέσω των δικηγόρων τους και ψήφισε για καλό δικό τους και της πόλης. Ο Δημήτρης Κοτσάκης αντί τον Μάιο που μας πέρασε να πάρει μια γενναία απόφαση τόσο για τον ίδιο, όσο για το πολιτικό του μέλλον, άφησε το λεπτό αυτό θέμα να τριγυρίζει γραφειοκρατικά από γραφείο σε γραφείο και να μην βρίσκει λύση. Έριξε το μπαλάκι στο ΤΕΕ, μετά στον Νομάρχη Ροδόπης, αλλά ο ίδιος δεν τολμούσε να «ζεματιστεί».
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καφεπωλών και καταστηματαρχών με τον πρόεδρο του πρέπει αυτήν την στιγμή που θίγονται άμεσα τα συμφέροντα τους να πάρει γενναίες αποφάσεις και να αντιδράσει σ’ αυτήν την κοινωνική αδικία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθεί αυτήν την άδικη απόφαση. Πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο. Την ώρα μάλιστα που ανεβήκανε και τα τέλη καθαριότητας από τον Δήμο Κομοτηνής, οι επαγγελματίες φέρονται ως οι «καλύτεροι πελάτες» στην γενική απραξία εισροής χρήματος στα ταμεία του Δήμου.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/12/07 21:33

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΔΙΓΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ 30€.ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ,ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ: "ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι ανόητο να πληρώσουν οι καταστηματάρχες. Να μην το κάνουν! Ποιος θα τους πειράξει? Ας τολμήσει. Μην τρελαθούμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/12/07 13:58

    mia lysh yparxei sto problhma.kleiste ta magazia sas 2-3 hmeres kai na deite meta pos tha antidrasoun oi pantes.alla pros theou min kathestai me stauromena xeria.sas kleboune kanonika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου φαίνεται τελικά ότι έχει γεμίσει ο δήμος Κομοτηνής αλλοδαπούς (περιλαμβανομένου του δημάρχου) που θέλουν να φάνε τα λεφτά της πόλης και των Κομοτηναίων.

    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ? Για να τους έχουμε και για στολίδια την ώρα που πίνουμε τον καφέ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.