4.9.07

Χωρίς απαντήσεις το εξώδικο Στυλιανίδη στην Παρέμβαση!

Αντίθετα, σε συνδυασμό με «αχαρακτήριστο» δημοσίευμα δημιουργεί νέα ερωτήματα!
Όλα έγιναν για τον…φυσικοθεραπευτή του κατάκοιτου πατέρα του λοιπόν; «Αν ο κ. Στυλιανίδης δεν μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή πατέρα του με 166 € το μήνα, τότε δεν μπορεί να βοηθήσει κανένα στη Ροδόπη…» .
Η Παρέμβαση, έχει πάντα καλές προθέσεις και θα ήθελε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στον κ. Στυλιανίδη και την εταιρεία «Εναλλακτική Ενέργεια».
Μέχρι στιγμής, εισπράξαμε ένα εξώδικο από τον κ. Στυλιανίδη, με ανήκουστους χαρακτηρισμούς, καμία απάντηση και την εκκωφαντική…σιωπή της εταιρείας!

Πρώτα το εξώδικο…

Τι λέει το εξώδικο που λάβαμε; Το αναδημοσιεύουμε αυτολεξή, μέσα από Δελτίο Τύπου που εστάλη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ. (Το πραγματικό, έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις…)
Λάσπη κατά Ευριπίδη Στυλιανίδη από τους πρώην και τους επίδοξους Κατατίθεται εξώδικο από τον νομικό του υφυπουργού
Το κείμενο της απαντήσεως μέσω του εξωδίκου κατά της εφημερίδας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει ως εξής:
«Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε λίγες μέρες, που δημόσια παραποιείται η αλήθεια και επιχειρείται η σπίλωση του ονόματός μου όχι μόνο πολιτικά αλλά και ηθικά.
Αντιλαμβάνομαι την πικρία των ηττημένων στις πρόσφατες εκλογές. Πιστεύω όμως ότι το μένος κάποιων για εκδίκηση είναι απαράδεκτο να μετατρέπει την προβοκάτσια και τη λάσπη σε εργαλεία πολιτικής αντιπαράθεσης περιφρονώντας την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τα συμφέροντα του τόπου.
Η ενσυνείδητη προσπάθεια της εφημερίδας σας, να δημιουργήσει εντυπώσεις «διαπλοκής», «κομματισμού» και «παράνομων ενεργειών» με στόχο το «οικονομικό όφελος της οικογενείας μου» όχι μόνο παραποιεί την αλήθεια, αλλά και επιδιώκει να μειώσει ηθικά την προσωπικότητα μου με προφανείς μικροκομματικούς και μικρόψυχους σκοπούς.
Όλα αυτά τα χρόνια ως Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διαχειρίστηκα με διαφάνεια εκατομμύρια δημοσίου χρήματος χωρίς να δώσω το παραμικρό δικαίωμα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου αναγνωρίστηκε το ήθος και η αποτελεσματικότητα μας.
Το πόθεν έσχες μου τόσο ως βουλευτή Ροδόπης, όσο και ως Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας αποδεικνύει ότι από την πολιτική, όταν φύγω θα φύγω φτωχότερος από ότι ήρθα και τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των πάντων.
Η εφημερίδα «Παρέμβαση» του κ. Τ. Κελεσίδη επιδιώκει να εμφανίσει ως σκάνδαλο την ενοικίαση ενός χωραφιού 9 στρεμμάτων του ασθενή πατέρα μου σε εταιρία φωτοβολταϊκών της περιοχής μας έναντι 166,6 ευρώ το μήνα.
Ερωτώ:
1. Είναι περίεργο μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή και έχει νοικιάσει και άλλα χωράφια να νοικιάσει και το χωράφι του ασθενή πατέρα μου έναντι 166,6 ευρώ το μήνα, βάσει ενός συμβολαίου που είναι κοινότυπο σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα;
2. Για ποιους λόγους επιχειρείτε να εμφανίσετε ως παράνομη πράξη μία καθ΄ όλα νόμιμη και θεμιτή εκμίσθωση που δεν έγινε ουσιαστικά ακόμα;
3. Τί πολιτικά ή προσωπικά κίνητρα σας ωθούν για να μειώνετε κατά αυτόν τον τρόπο με τους υπαινικτικούς ισχυρισμούς σας άλλα πρόσωπα που ασκούν νόμιμα τα δικαιώματά τους;
4. Πώς προκαταλαμβάνετε τις αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης υπονοώντας ότι θα τις καθοδηγήσει η διαφθορά και η διαπλοκή;
5. Ποιός με παραπλανητικούς ισχυρισμούς σας ανέφερε τα ονόματα που δημοσιεύετε για να υπηρετήσει το προσωπικό πολιτικό του παιχνίδι;
6. Με ποιό θράσος συκοφαντείτε εμένα, την οικογένεια μου και τον ασθενή πατέρα μου, που εκπροσωπώ, όταν είναι γνωστό ότι επί 36 ολόκληρα χρόνια προσέφερε ανιδιοτελώς ως δάσκαλος στην κοινωνία και τη νέα γενιά της Ροδόπης, καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο από τους κατακτητές, βραβεύτηκε με αριστείο ανδρείας επ’ ανδραγαθία από την ελληνική πολιτεία και ποτέ δεν έβαλε το κέρδος πάνω από την προσφορά; Είναι αίσχος να μέμφεστε την οικογένεια του που επιδίωξε με 166,6 ευρώ το μήνα να διασφαλίσει την χρηματοδότηση του φυσιοθεραπευτή που τον φροντίζει τα τελευταία δέκα χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας του κρατώντας τον στη ζωή.
7. Αν προσπαθείτε να ισοφαρίσετε συμπεριφορές άλλων που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν στο τόπο μας με καθαρές, λογικές, νόμιμες και διαφανείς πράξεις που δικαιούμαι να κάνω όπως όλοι οι άλλοι πολίτες, τότε είναι βέβαιο ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις ενέργειες σας.Κάτι που δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί.
Κύριε Κελεσίδη, σας καλώ να μην συνεχίσετε τον κατήφορο στον οποίο σας οδηγούν. Η πολιτική αλήθεια και η δικαιοσύνη αντέχουν στο χρόνο και στο φως της ημέρας. Αυτή είναι η αρχή μου και δε θα διστάσω να την υπηρετήσω με όσα μέσα μου δίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι τόσο ως πολιτικό όσο και ως πολίτη».

Η απάντηση στο εξώδικο…

Η Παρέμβαση, είχε και έχει πάντα ανοικτή την ύλη της, σε απαντήσεις του κ. Στυλιανίδη, σε ερωτήματα που του θέτει.
Θα το πράξει και στο μέλλον!
Περιμένει λοιπόν, τη δική του, ολοκληρωμένη απάντηση στο δημοσίευμα και θα την δημοσιεύσει και πάλι αυτολεξεί! Όμως το ύφος και το περιεχόμενο του εξωδίκου, δημιουργεί και νέα ερωτήματα:
- Ποια είναι η «λάσπη»; Μία ιστορία που ζητά απαντήσεις από τον κ. Στυλιανίδη και την εταιρεία;
- Ποιοι είναι οι «πρώην» και ποιοι οι «επίδοξοι»; Στο τι;
- Ποιοι είναι οι «ηττημένοι των τελευταίων εκλογών»; Ο Κελεσίδης; Η Παρέμβαση;
- Που είδε ο κ. Στυλιανίδης τις λέξεις διαπλοκή, κομματισμός, παράνομες ενέργειες και οικονομικό όφελος της οικογένειάς της, εντός εισαγωγικών, σαν να τα έγραψε και να τα είπε η εφημερίδα μας;
- Ούτε και τη λέξη «σκάνδαλο» χρησιμοποιήσαμε…

Ως προς τα ερωτήματα που θέτει:

Στο 1. Δεν είναι περίεργη η ενοικίαση του χωραφιού, από μία επιχείρηση. Απλά γίνεται «περίεργη» με όλους αυτούς εμπλεκόμενους και σε συνδυασμό με το δημοσίευμα του «Χρόνου» (Διαβάστε παρακάτω γι αυτό…) Αν όμως είναι κοινότυπο και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα, θα θέλαμε να δούμε ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ! Να γράφει τα ίδια πράματα!
Στο 2. Πουθενά δεν αναφέρουμε ότι πρόκειται για «παράνομη πράξη»!
Στο 3. Όταν δημιουργούνται ερωτήματα για μία ιστορία, τότε κάποιος έχει «προσωπικά ή πολιτικά κίνητρα»;
Ερώτηση π.χ. Γιατί η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατεύσει την Ελλάδα από τις φωτιές;
Ποιο «προσωπικό ή πολιτικό κίνητρο» έχει το ερώτημα;
Στο 4.Δεν προκαταλάβαμε ποτέ αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Απλά το συμβόλαιο διαβάσαμε που δεν έχει καμία ρήτρα γι’ αυτό! Άρα άλλοι την προκατάλαβαν. Και πάλι, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις «διαφθορά και διαπλοκή». (Άλλο κείμενο διαβάζουμε;)
Στο 5. Αυτός που μας υπέδειξε ότι «κάτι γίνεται στο χωράφι», είχε μαύρα … μεσάνυχτα για το θέμα. Γιατί, κάποιοι εκεί γύρω, του είπαν ότι θα γίνουν … θερμοκήπια! (Τον παραπλάνησαν άραγε;)
Έτσι, ψάχνοντας, βρήκαμε ότι αλλιώς είναι η ιστορία!
Τα πρόσωπα που αναφέρονται έχουν αυτές τις ιδιότητες; Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία τους; Το επάγγελμά τους; Οι ασχολίες τους;
Στο 6. Με όλον τον σεβασμό στον κατάκοιτο, ασθενή πατέρα σας κ. Στυλιανίδη, σε ένα εξώδικο, σημασία τεράστια έχουν οι λέξεις!
Ποια είναι λοιπόν η «συκοφαντία»;
Σε αυτό το σημείο επιμένουμε και ζητούμε από σας να μας γράψετε την υπόθεση όπως εσείς θέλετε! ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ!
Υπογράφηκε το συμβόλαιο, από σας, για λογαριασμό του πατέρα σας;
Και επειδή όπως είπαμε οι λέξεις έχουν τεράστια σημασία, λέτε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το συμβόλαιο υπογράφηκε «για να διασφαλίσει την χρηματοδότηση του φυσικοθεραπευτή του πατέρα σας»! Γι’ αυτά τα 166,6 € το μήνα!
Και εδώ γεννούνται νέα ερωτηματικά!
Προσπερνούμε το ότι όπως μας είπαν, τα έξοδα αυτά μπορεί και να καλύπτονται από το Ταμείο του Δημοσίου!
Αυτά τα 166,6 € το μήνα, έλειπαν από την οικογένεια ενός υφυπουργού για να διασφαλιστεί η υγεία του πατέρα; Γιατί δεν προστατεύσατε την υγεία του, αλλά πρώτα απ’ όλα, την υστεροφημία του (και τη δική σας!) μη υπογράφοντας αυτό το συμβόλαιο που από την πρώτη ματιά, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ; (δείτε παρακάτω…)
Αν λοιπόν δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον ίδιο τον ασθενή πατέρα σας, φαντάζομαι ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε κανένα στη Ροδόπη!
Στο 7. Ποιες πράξεις έγιναν στο παρελθόν και μεις προσπαθούμε να «ισοφαρίσουμε»;
Δώστε μας στοιχεία και τα βγάζουμε στη δημοσιότητα! Και ασφαλώς, περιμένουμε την αποκάλυψη των προθέσεών μας!
Επειδή κύριε Στυλιανίδη η αλήθεια αντέχει στο φως, (σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε…) σας επαναλαμβάνουμε ότι

1ον: Περιμένουμε τη δική σας εκδοχή για την υπόθεση, την οποία θα δημοσιεύσουμε αυτολεξεί και
2ον: Έχουμε και μεις συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία και μεις μπορούμε να ασκήσουμε για το ύφος και τους υπαινιγμούς τόσο του εξωδίκου, όσο και του δημοσιεύματος του «Χρόνου».

Και τώρα το δημοσίευμα του «Χρόνου»!

Την Πέμπτη λοιπόν, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος» το ακόλουθο δημοσίευμα:
Μπούμερανγκ το προβοκατόρικο δημοσίευμα για τον Κομοτηναίο υφυπουργό
Ένα από τα δημοσιεύματα που προσπάθησε να πλήξει σε προεκλογική περίοδο την προσωπικότητα του βουλευτή Ροδόπης και υφυπουργού Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη και είδε το φως σε τοπικό έντυπο της Κομοτηνής, έπεσε στο κενό, αφού αποδείχθηκε σαθρό, μια και φάνηκε εξαρχής ότι ήταν από εκείνα που προσπαθώντας να πλήξουν την προσωπικότητα κάποιου πολιτικού, δεν βρίσκουν κατάλληλο έδαφος ή ανταπόκριση αλλά καταρρέουν κι αντί ζημίας, προκαλούν το παραπέρα ανέβασμα των πολιτικών μετοχών του ανθρώπου που προσπαθούν να βλάψουν.
Ένα τέτοιο δημοσίευμα ήταν κι αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας πριν τρεις μέρες, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία για εκμίσθωση αγροκτημάτων ήταν κι αυτό το πατέρα του κ. Στυλιανίδη το οποίο θα εκμίσθωνε αντί 166 ευρώ τον μήνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων, κάτι που έχει το δικαίωμα να κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόσφεραν τέτοια χωράφια αντί του μικρού αυτού τιμήματος και ιδιαίτερα όσοι αδυνατούν να τα καλλιεργήσουν, όπως ο πατέρας του βουλευτή που είναι κατάκοιτος.
Όπως έγινε γνωστό όμως, αυτή η προσφορά του κ. Στυλιανίδη δεν βρήκε ανταπόκριση, γιατί η αρμόδια κρατική επιτροπή που κρίνει την καταλληλότητα των προτεινόμενων χωραφιών και απαρτίζεται από τους: Ειρήνη Καλδιριμτζή, Δημήτριο Ζάμπογλου, Αικατερίνη Χατζοπούλου, Ασπασία Πατσατζή, Δήμητρα Τσουλακάκη και Θωμά Μαυρίδη, δεν παρασύρθηκε από το ότι έκρινε το χωράφι του υφυπουργού, ούτε δέχθηκε καμία πίεση να το κάνει και κρίνοντας τίμια και δίκαια, απέρριψε το αίτημα εκμίσθωσης του χωραφιού, με αιτιολογία ότι είναι «υψηλής παραγωγικότητας, αναδασμικό, αρδεύεται και δεν είναι κατάλληλο για άλλη χρήση βάσει του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Κατόπιν αυτού, η αρχική επιθυμία δεν έγινε δεκτή και οι ελπίδες της οικογένειας Στυλιανίδη να εκμισθώσει το χωράφι της αντί 166 ευρώ, κατέρρευσαν, όπως κατέρρευσαν και οι εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει το δημοσίευμα και να εμπλέξει σε διαπλοκές τον κ. βουλευτή, εν όψει μάλιστα εκλογών!

Η απάντηση της Παρέμβασης

Είχαμε προαναγγείλει, ότι η Παρέμβαση θα έφερνε και άλλα στοιχεία της υπόθεσης στη δημοσιότητα, που θα δημιουργούσαν νέα ερωτήματα!
Το πρώτο στοιχείο, ήταν η καταλληλότητα του χωραφιού, που είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών τόξων!
Εμείς, με ένα απλό ερώτημα σε γεωπόνο, μας είπε πως το χωράφι ήταν ακατάλληλο για την επένδυση αυτή, καθώς «είναι ποτιστικό».
Το πρώτο που σου ζητούν από την Τράπεζα να τους πεις, όταν πας να κάνεις τα χαρτιά σου, είναι: « Είναι ξηρικό το χωράφι;»
Αν πεις «ναι» τότε συνεχίζεται η συζήτηση! Αν πεις «όχι» σου λένε ευγενικά ότι «η επένδυση δεν μπορεί να γίνει!»
(«Με καμία Κυβέρνηση!» συμπληρώνουμε εμείς!)
Αυτό λοιπόν, το πρώτιστο στοιχείο, πως διέφυγε από την προσοχή ενός υφυπουργού που διαφήμιζε τα φωτοβολταϊκά πάρκα (μετά το δημοσίευμά μας, καμιά διαφήμιση του κ. Στυλιανίδη δεν τα αναφέρει…),κοτζάμ εταιρείας με καθηγητή Πανεπιστημίου στη σύνθεση του ΔΣ της, από έναν εντεταλμένο σύμβουλό της που είναι κορυφή στις επενδύσεις και από τη συμβολαιογράφο που έπρεπε να χαρακτηρίσει το χωράφι;
Ενώ λοιπόν, κανείς από αυτούς δεν πρόσεξε την ακαταλληλότητα του χωραφιού, την πρόσεξαν έξι απλοί υπάλληλοι του Κράτους και χαρακτήρισαν το χωράφι «ακατάλληλο»!
Και σε αυτήν την απόφαση, που εκθέτει τις ικανότητες του κ. Στυλιανίδη να γνωρίζει απλά πράματα για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών πάρκων, χαρακτηρίζεται το δημοσίευμά μας ως «προβοκατόρικο» με όλες φυσικά τις νόμιμες επιφυλάξεις από μέρους μας, αν δεν ανασκευαστεί ο χαρακτηρισμός από τον «Χρόνο»!
Είναι άκυρο λοιπόν το συμβόλαιο του κ. Στυλιανίδη!

Ο επίλογος

Οι λέξεις σε ένα εξώδικο και μία εφημερίδα, έχουν λοιπόν τεράστια σημασία!
Επανερχόμαστε στο εξώδικο: «…μέμφεστε την οικογένεια του που επιδίωξε με 166,6 € το μήνα να διασφαλίσει την χρηματοδότηση του φυσιοθεραπευτή που τον φροντίζει τα τελευταία δέκα χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας του κρατώντας τον στη ζωή.»
Πως θα διασφαλίσετε το φυσικοθεραπευτή του πατέρα σας, κ. Στυλιανίδη, στη συνέχεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.