3.7.07

Τα blogs είναι η νέα πολιτική δύναμη!

Την επίδραση της ελληνικής μπλογκόσφαιρας στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας αναγνώρισαν πολιτικοί και τεχνοκράτες σε ειδικό συνέδριο με θέμα «Blogs, Internet : Η κοινωνία των πολιτών εν όψει των επόμενων εκλογών». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η εταιρεία Communication EFFECT και η εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού.
Χαρακτηριστικά είπαν:

Ο Διευθυντής της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ Δ. Ευαγγελοδήμος: «…Τα blogs μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διείσδυση του Διαδικτύου, αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών…».

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας καθηγητής Β. Ασημακόπουλος : «…Τα blogs αποτελούν ένα νέο εργαλείο συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μη διατυπώνουν μέσω των blogs θέσεις, αλλά ερωτήματα και προβληματισμούς. Το μπλογκάρω πρέπει να γίνει το αντίθετο του μπλοκάρω…».
Ο Διευθυντής των Online Επικοινωνιών Ευρώπης της εταιρείας Edelman Paris, Guillaume du Gardier, ένας από τους «γκουρού» των social media παγκοσμίως : «…Με την εμφάνιση του Διαδικτύου 2.0., αναδύεται μια νέα δύναμη : η Δικτυακή Πολιτική (Netpolitics), δηλαδή οι πολιτικές δραστηριότητες που βασίζονται στα αποτελέσματα και τις γνώσεις που προκύπτουν από τα νέα media…».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου : «…Τα blogs μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσα έκφρασης της λογικής, της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας των πολιτών, αλλά και ως μέσα για τη διεύρυνση της ατζέντας των πολιτικών μέσω της αδιαμεσολάβητης έκφρασης των αιτημάτων της κοινωνίας των πολιτών…».
Ο Σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού Γ. Λάριος: «…Οι Έλληνες bloggers, τα blogs και τα social media έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική, ήδη ορατή και στη χώρα μας…».
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης : «…Τα blogs παρέχουν στους πολιτικούς τη δυνατότητα απεξάρτησης από τις παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας και προσέγγισης της νεολαίας…».
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Α.Τσίπρας αναφέρθηκε σε περιστατικά κοινωνικής ευαισθητοποίησης που ξεκίνησαν από τη μπλογκόσφαιρα για να αγγίξουν χιλιάδες πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.