Αν και είναι ιεροσυλία να συγκρίνω, σύμφωνα με τον τίτλο, τις δυο αυτές μηχανές αναζήτησης θα έλεγα ότι η καινούργια, απ’ ότι ξέρω, υπηρεσία που έρχεται να κάνει την εμφάνιση της στο χώρο του διαδικτύου είναι αρκετά καλή και εύχρηστη. Η Μπλοογκλ (blogle) είναι μια μηχανή αναζήτησης που αναζητά πληροφορίες μόνον στους ιστοτόπους ελληνικών blogs, βασισμένη στο πρόγραμμα Google Custom Search και η οποία το όνομα της θυμίζει πολύ την μεγάλη εταιρία Γκούγκλ (google). Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για να καταφέρει να εδραιωθεί στο μυαλό των περισσότερων Ελλήνων bloggers, τεχνάσματος το οποίο θα το έκρινα εύστοχο. Από την μηχανή αυτή μπορεί κάνεις να αναζητήσει πληροφορίες από 16600 ελληνικά blogs και η κύρια πηγή του είναι το γνωστό σε όλους μας mpouligator.
Μάλλον εννοείς το bloogle (κι όχι blogle) στο URL: http://vgzh.dtdns.net/bloogle/
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο OLD TRAFFORD μπορεί να το λέτε έτσι, αλλά είναι έτσι όπως το γράφω. Δες το αξίζει πολύ. Βρίσκεις τα πάντα πολύ εύκολα.....Κάτι σε google αλλά ψάχνει με την ίδια ευκολία μόνο στα ελληνικά blogs...Χαιρετισμούς και σου εύχομαι μέσω διαδικτύου να σου ζήσει αν και ετεροχρονισμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήTouche! Θα το ψάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχωμε και λέμε (που θα έλεγε και γνωστός Κρητικός, σαφώς εξυπνότερος από οιονδήποτε Σερραίο):
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΜΠΛΟΟΓΚΛ είναι τελικώς η... ελληνική (παράνομη, πολυπλεύρως) έκδοση του Bloogle. Το τελευταίο είναι search engine για blogs ανά τον κόσμο, ενώ το πρώτο περιορίζεται στα... εγχώρια προϊόντα. Οπότε, μπορεί μεν να το προφέρεις "Μπλόγκλ" στα ελληνικά (αν βαριέσαι τόσο πολύ το παρατεταμένο "οο") αλλά αν το γράψεις ή το προφέρεις στα αγγλικά είναι όντως bloogle.
Thanx-a-lot for the belated wishes as well.
@piazza: Ευχαριστούμε για την αναφορά και τα καλά λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφή@uli: Πραγματικά άξιο απορίας το σχόλιο σου.
Θεωρείς 'παράνομο' το ΜΠΛΟΟΓΚΛ (το οποίο πέραν από εξοργιστικά άκυρη ως θέση είναι και τραγελαφικό ως σχόλιο --- το ΜΠΛΟΟΓΚΛ φυσικά και δεν είναι παράνομο), και παραθέτεις σύνδεσμο σε έναν ιστότοπο που φιλοξενείται σε ένα Dynamic DNS domain, που αντιγράφει το λογότυπο και την αισθητική του Google (νόμιμο κατα την άποψή σου) και που εν τέλει αποτελεί ένα meta search engine με ιδιαίτερα αμφιλεγόμενης αξίας αποτελέσματα (ομαδοποίηση ανα μηχανή).
Είτε είσαι ιδιαίτερα επιπόλαιος και αφελής με την έννοια της νομιμότητος, της αντιγραφής και της απόδοσης ή απλά προσπαθείς παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε να επιδείξεις γνώση (εαν όχι ικανότητα λογικής σκέψης) που ούτε στο ελάχιστο κατέχεις. Στη θέση σου θα απέφευγα --- τουλάχιστον --- τους χαρακτηρισμούς.
Παλλήκαρε, εδώ υπάρχει μια μεταβατική σχέση ανάλογη με το "αν το Α είναι μεγαλύτερο του Β και το Β του Γ, τότε το Α είναι αναγκαστικά μεγαλύτερο του Γ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποθέτω (αφού δεν αποδέχομαι τις αθώες συμπτώσεις αμασητί) ότι το ΜΠΛΟΟΓΚΛ ονομάστηκε έτσι ως ελληνοποιημένο BLOOGLE (αφού είναι κάτι αντίστοιχο σε τοπική -ελληνική- όμως κλίμακα).
Από ότι διάβασα δε σε εφημερίδα των ΗΠΑ (που σίγουρα τη διάβασες κι εσύ ώστε να είσαι τόσο ενημερωμένος) το Bloogle, αντίθετα με ότι λανθασμένα πίστευα, ΔΕΝ ανήκει στη Goolge, είναι "παράφραση" (δηλαδή, εν ολίγοις, κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων) και η Google, αν θυμάμαι καλά, έχει κάνει ήδη μήνυση.
Οπότε συμβαίνει το εξής: αν το ΜΠΛΟΟΓΚΛ είναι, με τη σειρά του "παράφραση" ή "μαϊμού" του Bloogle, τότε ισχύει η ίδια περίπτωση με την ανωτέρω. Αν έχει ΑΔΕΙΑ από το Bloogle, τότε είναι ΕΠΙΣΗΣ παράνομο, αφού το Bloogle δε νομιμοποιείται να δώσει άδεια για ένα σήμα για το οποίο το ίδιο ελέγχεται για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Έτσι λοιπόν, οτιδήποτε κι αν ισχύει, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι παράτυπο, ακόμα κι αν το MΠΛΟΟΓΚΛ πήρε άδεια ως "αγοραστής με καλή πίστη", αφού είναι προφανής η ομοιότητα με το Google, και το θέμα της διαφωνίας Google και Μπλοογκλ έχει δημοσιοποιηθεί και οι ενδιαφερόμενοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το γνωρίζουν.
Αυτό προκύπτει από τη μεταβατική σχέση που σου περιέγραψα, σαφώς και προφανώς.
Και ξέρεις κάτι ενδιαφέρον για αυτή τη σχέση? Αυτό που λέμε "τρέλα" (όταν λέμε ότι κάποιος είναι τρελός) είναι συχνότατα αποτέλεσμα ή το σύμπτωμα, αν θες, της διαταραχής αυτής ακριβώς της σχέσης στην αντίληψη του τρελού. Δηλαδή, ισχύει όχι ότι ο τρελός δε μπορεί να αντιληφθεί αυτή τη σχέση, αλλά επειδή κάποια στιγμή έχασε την αντίληψη αυτής, τρελάθηκε. Δηλαδή αποτελεί ΑΙΤΙΟ και ΟΧΙ αιτιατό της τρέλας.
Ενδιαφέρον, ε? Γι' αυτό καλύτερα ας μη μπερδευόμαστε!