30.7.07

Οι πυρκαγιές και ο παραθεριστής της Ραφήνας

Δεν σκόπευα να γράψω κάτι για τις πυρκαγιές. Πράγματα οφθαλμοφανή και πασιφανή κουράζει να τα ανακυκλώνεις περισσότερο. Ωστόσο η κασέτα των εκπροσώπων της δεξιάς λαίλαπας που καμώνεται ότι κυβερνά όσο στην πραγματικότητα βολεύει, βολεύει, βολεύει και τρώει, τρώει, τρώει, περί:
Ευθυνών του ΠΑΣΟΚ για τα χάλια του κράτους και ειδικά της πυροσβεστικής.
Εξαιρετικά ακραίων συνθηκών κλίματος ΠΑΣΟΚικού παρακράτους που βγάζει στη φόρα έγγραφα που καίνε (δες ρουσφετοσημείωμα Παπακώστα).
Οικονομικής δυσπραγίας που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ στη δεξιά.
Οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών που δεν αντιμετωπίζεται αντικειμενικά. Πρωθυπουργικής «υψηλής» αντίδρασης που επέτυχε ρωσική βοήθεια όπως την άκουσα αυθεντικά από τον αμήχανο και ανεκδιήγητο πάλαιποτέ «μη λαϊκιστή» Λυκουρέντζο (πολύ φιλόδοξο βουλευτή της ΝΔ) και από δεύτερο χέρι από τον «δικό μας» - χαμένο-στο-διάστημα Στυλιανίδη, με ώθησε να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις ώστε να καταστούν αυτόματα κουρελόχαρτα τα non paper σημειώματα που μοιράζει στα κυβερνητικά στελέχη για να περνάν γραμμή στους χαχόλους ή πορωμένους οπαδούς τους και τους απονήρευτους πολίτες ο μηχανισμός του Ρουσόπουλου.

Τι λέτε ρε αλήτες; «Φταίει το ΠΑΣΟΚ»; Τα συγχαρητήρια για τις ελάχιστες φωτιές μετά το 2000 και ο ρολαρισμένος άψογος μηχανισμός του 2004 (τον οποίο ουκ ολίγες φορές επαίνεσαν δικά σας στελέχη και η Ε.Ε.) ποιανού έργο ήταν και τι το κάνατε αυτό το εργαλείο; Ανίκανοι! Ουστ! Για πολλά φταίει το ΠΑΣΟΚ, αλλά για αυτή την αηδιαστική αδιαφορία σας όχι!

«Ακραίες συνθήκες;» Σοβαρά; Όταν δηλώνατε το Μάρτιο 2007 ότι είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις φωτιές στη νέα αντιπυρική περίοδο πόσο πονηρούληδες ήσασταν; Αν πάνε καλά τα πράγματα, σκεφθήκατε, εμείς πιστωνόμαστε τους επαίνους. Αν όχι, αν δεν πάνε καλά θα τα φορτώσουμε στον καιρό. Τέτοια αβελτηρία, που σας ξέφυγε ότι τα πράγματα καμιά φορά στη ζωή και ειδικά στον 21ο αιώνα (στον οποίο δε φαίνεται να μπήκατε ακόμα κάφροι της δεξιάς, ούτε να κλέψετε δεν ξέρετε, πρόβατα της καλοζωίας σας) δεν πάνε μόνο καλά ή κακά αλλά πιθανόν και άθλια! Και την πατήσατε...

«ΠΑΣΟΚικό παρακράτος» και «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που βγάζει έγγραφα που ενοχοποιούν τα στελέχη σας; Ε μπράβο λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ αν το κάνει αυτό (που δεν το κάνει...) γιατί έστω και λαθραία διασφαλίζει κάποια διαφάνεια απαραίτητη για τη δημοκρατία. Αυτό ρε Λυκουρέντζο είναι το πρόβλημα; Ότι βγήκε στη φόρα έγγραφο άρα υπάρχουν ΠΑΣΟΚικές κλίκες που κυβερνούν άρα το ΠΑΣΟΚ κυβερνά άρα αυτό φταίει για τις πυρκαγιές; Ούτε ο Γιακουμάτος δεν λέει τέτοιες ασυναρτησίες. Είναι πιο ευθύς. Λέει την παπαριά του κατευθείαν χωρίς τσιριμόνιες. Το πρόβλημα λοιπόν Λυκουρέντζο και λοιποί όμοιοι είναι το τι γράφει το έγγραφο, όχι ποιος το έβγαλε στη φόρα. Σκέφτηκες από την άλλη μήπως το έδωσαν δικοί σας; Αφελής έως χαζός αν πιστεύεις στη σύμπνοια μεταξύ σας.
Καλά, τα άλλα για την οικονομική δυσπραγία άσε. Δεν ξέρω τι οικονομία παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ, το συζητάμε σε άλλο σημείωμα. Ξέρω ότι όποια οικονομία και αν παρέδωσε οι σπατάλες σε άχρηστους διορισμούς γαλάζιων υπερβαίνουν θεαματικά το κόστος πρόληψης και οργάνωσης αποτελεσματικού αντιπυρικού αγώνα. Ξέρω ότι την απογραφή (ακόμα γελούν οι ευρωπαίοι...) όπως τη χειριστήκατε σας δέσμευσε και κόψατε λεφτά. Αντί όμως να κόψετε από σπατάλες, κόψατε από ουσιαστικές δαπάνες όπως η δασοπροστασία και οι δημόσιες επενδύσεις. Με την ελπίδα να περάσει στο ντούκου, αλλά ποντάρατε και χάσατε... Τώρα θα πληρώσετε.
Τώρα το κόμμα των καταπατητών και της ενθάρρυνσης πάσης φύσης λαϊκιστικών απαιτήσεων εις βάρος του μέλλοντος και των θεσμών δεν δικαιούται να ομιλεί για «εμπρηστές». Ολόκληρα δασοκτόνα νομοσχέδια και συνταγματικές τροποποιήσεις σκαρφιστήκατε στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων». Το μήνυμα το πήραν οι εμπρηστές σε «καυτό» συνδυασμό με την πανθομολογούμενη και εξόφθαλμη ανικανότητά σας να ελέγξετε. Ουστ! Ξεκουμπιστείτε. Πάλι θα ρίχνουμε μπινελίκια στους αντικαταστάτες σας αλλά στο πλαίσιο της ανθρώπινης λογικής. Με σας; Για άσυλο είστε!
Όσο για το τηλέφωνο του Καραμανλή για ρωσική βοήθεια μας εξευτέλισε πολύ σαν κράτος. Τι βοήθεια ρε; Για νοίκι πρόκειται. Βαρβάτο, με καθυστέρηση τουλάχιστον 2 μηνών μάλιστα. Το οποίο μπορούσε να γίνει μέσω εκτοκλασάτων αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, όπως πολλές φορές έγινε στο παρελθόν. Χωρίς τυμπανοκρουσίες προστασίας του image «στιβαρός ηγέτης με κύρος» του παραθεριστή της Ραφήνας.
Για να δούμε, θα τα ψάλει άνετα, με αυτοπεποίθηση κανείς Ροδοπαίος πολιτικός «παράγοντας» στον κουμπάρο του παραθεριστή; Ή θα κωλώσει από δέος στο υφυπουργιλίκι;


logikos

2 σχόλια:

  1. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί κι εγώ να γράψω ένα άρθρο (μάλιστα το ξεκίνησα κιόλας). Ήταν όμως τόσες οι μλκ που έπρεπε συνέχεια να κάνω ανανεώσεις στις ηλίθιες ενέργειές τους. Άσε που τελικά σιχάθηκα κάθε λογική που εκφράζει αυτή η υποτιθέμενη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι Αμερικάνοι γελάνε Logikos. Και οι Αμερικάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.