16.6.07

Καλωσήρθατε στην...Κομοτηνή

Η προχειρότητα και η αμάθεια για τον πολιτισμό της περιοχής μας, από την νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ακόμα ένα τραγικό λάθος της. Στο διαφημιστικό φυλλάδιο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με τίτλο «Καλωσήρθατε στην…Κομοτηνή», το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Ροδόπης επί της οδού Αγίου Γεωργίου, αναφέρεται ως Αρχοντικό Σκουτέρη – Δίντσογλου. Το κτίριο το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή διέθεσε ένα σημαντικό ποσό για την αναπαλαίωση του, προτού παραχωρηθεί, ανήκει στην οικογένεια του Ζάχου Τσανακλή και ξεκίνησε να χτίζεται στις 1 Ιουλίου του 1891, σύμφωνα με τα σκαλιστά γράμματα που υπάρχουν στο αρχοντικό.

Το Αρχοντικό Σκουτέρη Δίντσογλου βρίσκεται στην οδό Κούλογλου παράλληλα της οδού Βενιζέλου, όπου σήμερα στεγάζεται μουσείο, στο οποίο αναπαριστάτε η ζωή της αστικής τάξης της Κομοτηνής στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.
Να σημειωθεί ότι η Μουσειολόγος και σύμβουλος του Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη και μετέπειτα του Τάσου Βαβατσικλή σε θέματα πολιτισμού, Κική Χριστοδούλου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την δημιουργία του Μουσείου Σκουτέρη – Δίντσογλου και είχε αφιερώσει αμέτρητες ώρες προσωπικής δουλειάς για το αρχείο φωτογραφιών της παλιάς Κομοτηνής, την συντήρηση της ιστορικής σημαίας της πόλης καθώς και για την συντήρηση και αναπαλαίωση του αρχοντικού Στάλιου. Με την είσοδο της νέας χρονιάς στο Δήμο Κομοτηνής του Δημήτρη Κοτσάκη, τα θέματα πολιτισμού πλέον, τα διαχειρίζονται…άλλοι, με περισσότερα προσόντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.