5.5.07

Τι μάθαμε αυτό το μήνα;

*Πως τελικά φαίνεται πως οι πιέσεις του Εύξεινου Λόγου, έχουν κάποιο αποτέλεσμα! Οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία που οργανώνουν οι Σύλλογοί μας, βρίσκουν τελικά χρηματοδότη! Δεν είμαστε αχάριστοι, ούτε μεροληπτούμε! Θα το μάθουμε σίγουρα και τον επόμενο μήνα, θα βάλουμε και ευχαριστήριο!
*Πως όταν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να γίνει σωστά μία εκδήλωση, τότε μπορεί να χρειάζεται η παρέμβαση της…Παρέμβασης! Πολιτιστικοί σύλλογοι, απευθύνονται σε μας για την χορηγία που αφορά στις αφίσες, τις προσκλήσεις μίας εκδήλωσης κλπ και όπου μπορούμε, φυσικά και με χαρά βοηθούμε!
*Πάντως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά σε … χοντροκομμένες ατάκες από σοβαρούς δήθεν φορείς, που θέλησαν να χρηματοδοτήσουν κάποιες εκδηλώσεις και τα χρήματα δεν έφταναν με τίποτα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα: ένα κουρμπάνι! Για το οποίο ειπώθηκε το αστείο (έως γελοίο…) «αν δεν φτάνουν τα λεφτά για το κρέας, κάντε το κουρμπάνι χωρίς κρέας!
*Πως όπως βλέπετε σε αυτήν τη σελίδα, υπάρχουν φωτογραφίες από αίθουσες Νομαρχιών που παραχωρούνται για ομιλίες που αφορούν στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου! Πέφτουν λίγο μακριά; Αυτές παραχωρούνται, αυτές προβάλλονται!
*Πως πλέον και ο Εύξεινος Λόγος, απέκτησε το δικό του, ανεξάρτητο ηλεκτρονικό ημερολόγιο στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://efxinoslogos.wordpress.com. Στις δύο ήδη γνωστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Παρέμβασης, μπορείτε όμως να βρείτε την ύλη από τα δύο πρώτα φύλλα της εφημερίδας μας!
*Πως καταφέραμε εν τέλει να πραγματοποιήσουμε το ακατόρθωτο… Η μάνα να γεννηθεί μετά από το…παιδί της! Δηλαδή, η εβδομαδιαία εφημερίδα Παρέμβαση να κυκλοφορήσει τελικά, μετά τον Εύξεινο Λόγο!
*Πως από το επόμενο τεύχος του Εύξεινου Λόγου, θα δείτε και νέες υπογραφές συνεργατών που έχουν και θέλουν να δώσουν πολλά στο χώρο μας! Από ποιήματα στην ποντιακή γλώσσα, έως ιστορικές αναφορές και σχετικά άρθρα!
*Πως είναι συγκινητική η ανταπόκριση της εφημερίδας μας, σε διεθνείς ιστοσελίδες του ποντιακού χώρου, από τις οποίες υπάρχει μόνιμη προβολή και συνεχείς αναδημοσιεύσεις των κειμένων μας! Και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους!
*Πως μπορεί οι μέρες και οι εκδηλώσεις των φετινών «Ελευθερίων» να μειώθηκαν σημαντικά, όμως μαθαίνουμε ότι κάποιος σ΄ αυτό το φτωχό πρόγραμμα, θα έχει τρεις συμμετοχές!
*Πως πριν τρεισήμισι περίπου χρόνια, για τις προεκλογικές ανάγκες της καμπάνιας του νυν υφυπουργού, ήρθε μέχρι και ο Τέρενς Κουίκ προκειμένου να αποτυπώσει το δράμα των Ποντίων στον παλιό λυόμενο οικισμό των Σαπών. Σήμερα, ο οικισμός κατοικείται ακόμη και ο δρόμος του υφυπουργού, δεν περνά πλέον από εκεί!
*Πως κάποιοι βρήκαν ήδη άλλοθι για να μην παραστούν ούτε φέτος στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία! Σαν δικαιολογία φέρνουν το προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το ότι θα πρέπει να βρίσκονται εκεί!
*Πως στο επόμενο φύλλο, θα έχουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με τις γεμάτες, αλλά και άδειες θέσεις των επισήμων, μπροστά στο ηρώο της πόλης.
*Πως σας ευχόμαστε καλό Μάη και τα λέμε σε ένα μήνα ακριβώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.