23.4.07

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Όταν σ’ έναν άνθρωπο του έχει γίνει η τιμή, ο λαός να τον εκλέξει και να το συμπεριλάβει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του, θα περίμενε από αυτόν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σεβασμό προς τις δημοκρατικές αρχές.
Μετά την άνανδρη και απερίσκεπτη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές, που διαδήλωναν ειρηνικά στο Ηρώο της πόλης για την μαύρη επέτειο της δικτατορίας, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Ροδόπης και δημοτικός σύμβουλος Τσαβδαρτζής Γιάννης αγνοεί επιδεικτικά τα γεγονότα. Τρεις μέρες μετά δεν υπάρχει μία δήλωση εκ μέρους του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών τοπικά, ένα συγνώμη, μια ανάληψη ευθύνης.
Ο Τσαβδαρτζής Γιάννης είναι σήμερα πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Κομοτηνής, θέση που του εμπιστεύθηκε ο Κοτσάκης. Ένας ακόμη από την πολιτική ηγεσία του τόπου, που μαζί με τον πολιτικό του μέντορα Ευριπίδη Στυλιανίδη, δεν καταδικάζουν την απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής.
Κάτι τέτοια μας κάνουν να αναρωτηθούμε και να σιγοτραγουδήσουμε, «σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.