22.4.07

Χούντα είναι...θα περάσει

Μέρες της Χούντας ξαναζήσαμε 40 χρόνια μετά στην Κομοτηνή, όταν μπροστά σε εκατοντάδες μάτια, οι μονάδες καταστολής της Κυβέρνησης της ΝΔ, ξυλοκόπησαν αθώους νεολαίους διαδηλωτές μπροστά στο χώρο του Ηρώου της πόλης. Η νεολαία του Συνασπισμού κάνοντας πορεία για την επέτειο μνήμης του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, κατευθύνθηκε στο Ηρώο, σηκώνοντας ένα πανώ που αναφερόταν στο συμβολισμό του συγκεκριμένου μνημείου, ως μνημείου της Χούντας.

Φαίνεται ότι 40 χρόνια μετά τίποτα δεν άλλαξε στο μυαλό και στην νοοτροπία ορισμένων, αφού το τι επακολούθησε είναι γνωστό σε όλους μας. Οι φοιτητές ξυλοκοπούνται άγρια, κυνηγιούνται, συλλαμβάνονται, τραυματίζονται από τα ΜΑΤ. Σε τι άραγε διαφέρει η αστυνομία της επταετίας, από την αστυνομία του σήμερα; Μόνο στο όνομα, γιατί στις μεθόδους αμφιβάλουμε αν υπάρχουν διαφορές σ’ αυτούς που την καθοδηγούν σήμερα, μ’ αυτούς της Χούντας.
(περισσότερες φωτογραφίες στην ηλεκτρονική πολιτική έκδοση "Bloody Sunday")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.