8.3.07

Το χρέος της Νέας Πορείας και του Τάσου Βαβατσικλή

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη, υπάρχουν σε ορισμένους τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Τάσου Βαβατσικλή (και της Νέας Πορείας). Θα αποστρατευθεί πολιτικά, ύστερα από μια παρουσία στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, η οποία χρονολογείται από το 1975, ή θα συνεχίσει να παραμένει πολιτικά ενεργός, για πολλές ακόμα εκλογικές αναμετρήσεις;
Απ’ ότι φάνηκε, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2007 του Δήμου Κομοτηνής, ο επικεφαλής της Νέας Πορείας, θα τιμήσει και με το παραπάνω τις ψήφους που έλαβε από το 48% των συνδημοτών του. Θα ασκήσει αντιπολίτευση ουσιαστική με όλες του τις δυνάμεις, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις διαδικασίες, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα τηρήσει στο ακέραιο τα όσα είπε προεκλογικά, για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην κοινωνία και στην παράταξη. Η Νέα Πορεία και ο Τάσος Βαβατσικλής, είναι η μοναδική αυθεντική τοπική πολιτική φωνή. Στην επερχόμενη λαίλαπα της «Σύγχρονης Πόλης» του Κοτσάκη, του Στυλιανίδη, της «Αλληλεγγύης» του Χριστόδουλου, του 105 γραφείου του ΥΠ.ΕΞ., του Στασινόπουλου, της μηδαμινής παρέας του Δαμιανού και την επανίδρυση των μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Κομοτηνής, αντιπαρατίθενται πολιτικά και ιδεολογικά.
Είναι χρέος του Τάσου Βαβατσικλή και της Νέας Πορείας, να τους βρούμε και πάλι μπροστά μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όχι μόνο στην περίπτωση που ξαναγυρίσουν στο πολιτικό χώρο του ΠαΣοΚ οι εφιάλτες των τελευταίων εκλογών. Αλλά και γιατί τους έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.