21.3.07

Η υποτίμηση της νοημοσύνης των Παλιννοστούντων θα συνεχιστεί

Καλό είναι να πραγματοποιούνται συνέδρια στην πόλη μας, πόσο μάλιστα αν ορισμένες φορές είναι και διεθνή. Διαφημίζεται έτσι ο τόπος μας και αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα. Στην περίπτωση όμως του τριήμερου, απ’ ότι μαθαίνουμε, συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου στην Κομοτηνή τα φαινόμενα απατούν, όταν κομματικά και προσωπικά συμφέροντα, μπαίνουν πάνω απ’ αυτό.
Ο συνεργάτης του Κοτσάκη, Αντώνης Γραβάνης θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ένα συνέδριο με την συνεργασία του Τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δ.Π.Θ., υπό την αιγίδα φυσικά του Δήμου Κομοτηνής. Σ’ αυτό θα παραστούν πρόξενοι χωρών της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. στην Ελλάδα και η προοπτική του θα’ ναι η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης κατά κύριο λόγο για τους Παλιννοστούντες συνδημότες μας. Ο σκοπός του όμως είναι βαθύτερος. Η νέα δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να κάνει άνοιγμα στους κατοίκους της Νέας Μοσυνούπολης λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών και της υποψηφιότητας Στυλιανίδη. Ο εξευτελισμός της προσωπικότητας και η υποτίμηση της νοημοσύνης των ομογενών Ποντίων κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, δυστυχώς θα συνεχιστεί με πιο ήπιες τακτικές αυτή τη φορά.
Από κύκλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παρευξεινίων Χωρών, μαθαίνουμε ότι τα χρήματα που θα εκταμιευθούν από τα ταμεία του Δήμου, θα τα διαχειριστεί εν λευκώ ο Αντώνης Γραβάνης που είναι και απόφοιτος της σχολής. Μάλιστα από την φοιτητική παράταξη που υπηρέτησε ο ίδιος για χρόνια, πληροφορούμαστε ότι στις δύο τελευταίες εξεταστικές του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2005, ο εν λόγω κύριος πέρασε με την βοήθεια βουλευτικού γραφείου και υψηλά ιστάμενου στην ιεραρχία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, πάνω από είκοσι μαθήματα και πήρε πτυχίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.