21.3.07

Μήτραν βουληθείς, απειρόγαμον ώκησε

Σήμερον 21 Μαρτίου, η μνήμη τού Οσίου Πατρός ημών Ιακώβου Επισκόπου, του Ομολογητού. Σήμερον επίσης, έμαθα ότι ο υφυπουργός των Χαμένων Σιτηρών, των Εξωτερικών και του Ροναλδίνιου, βρίσκεται και πάλι εις το εξωτερικόν! Στο Μαρόκον με τας καμήλας αυτήν την φοράν! Το πρόβλημα με τον πολιτικόν ούτον, είναι ότι ευρίσκεται συνεχώς εις το εξωτερικόν. Ακόμη και εάν ευρίσκεται εις την Αθήναν ή την Κομοτηνήν, πάλιν και πάλιν εις το εξωτερικόν ταξιδεύει! Εις μίαν άλλην χώραν, εις μίαν άλλην πόλιν, εις μίαν άλλην πολιτικήν!
Εντός του Μηνιαίου του Μαρτίου, ο δεξιός ψάλτης της ενορίας μας, έβαλε αποκόμματα τοπικής εφημερίδος, δια να ευρίσκει τας ωδάς! Εις εν εκ τούτων, μηνός Οκτωβρίου του 2005, διαβάζω ότι ο ακατονόμαστος έτι, είπεν ότι συζητά με μεγάλας Αμερικανικάς εταιρείας, τας οποίας προσπαθεί να εγκατασταθούν εις την περιοχήν μας, και να κάμουν τεράστιες επενδύσεις, δια να λύσουν άπαξ και δια παντός το πρόβλημα της ανεργίας. Είδατε τίποτα εσείς; Κανέναν αμερικανόν επενδυτήν; Κανένα δολλάριον; Κανένα σέντσι; Μετά το Μαρόκον, μη μας πει πάλι δια καμίαν επένδυσιν με καμήλας! Έλεος! Μάρτυς μου ο Θεός, αλλά από λόγια εχορτάσαμεν! Θα έλεγα καμίαν κουβένταν, αλλά προτιμώ να την ψάλλω εις ήχον ε΄ εκ του Ειρμού: Ο βουλήσει τo παν εργασάμενος, μήτραν βουληθείς, απειρόγαμον ώκησε…

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.