19.3.07

Μοίρασμα χρημάτων για το κέφι ορισμένων

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην Ρεξ) η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Άντε ψυχούλα μου, σκότωσε με» του γνωστού Τούρκου λογοτέχνη και θεατρικού συγγραφέα, Αζίζ Νεσίν. Η περιοδεία της εν λόγω παράστασης, είχε ανακοινωθεί με δελτίου τύπου από το ΚΘΒΕ τον περασμένο μήνα. Απορίας άξιο λοιπόν είναι πως η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής, πήρε υπό την αιγίδα της μια παράσταση η οποία έτσι και αλλιώς θα ερχόταν στην Κομοτηνή. Για ποιο λόγω λοιπόν εκταμίευσε χρήματα από τα ταμία του Δήμου, ενώ στην ουσία δεν υπήρχε σοβαρός λόγος; Μήπως για να φτιάξει το κέφι της κυρίας Γιαμουστάρη της οποίας η Αντιδημαρχία δεν έχει λόγω ύπαρξης; Όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου τις έχει επωμισθεί η Φιλόπτωχος, συγνώμη η ΔΕΠΑΚ και στην ουσία η κυρία Γιαμουστάρη, υπογραφεί τόσο καιρό σύμφωνα με την ίδια μόνο πιστοποιητικά.
Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η κυρία Γιαμουστάρη δήλωσε συγκινημένη, γιατί μετά από 3 μήνες πραγματοποιεί την πρώτη της εκδήλωση. Στην συνέντευξη τύπου πάντως δεν αναφερθήκανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το Θέατρο παραμένει κλειστό για αρκετό καιρό και όλο το προσωπικό του, εκτός από τους ηθοποιούς, απεργεί! Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου, Νικήτας Τσακίρογλου, δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα των υπαλλήλων. Όπως αναρμόδιος δήλωσε και για την τύχη του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας, στην επίσκεψη του εκεί με τον Στυλιανίδη.
Τι μας νοιάζουν αυτά θα μου πείτε; Μας νοιάζουνε όμως. Δεν μπορεί το Υπουργείο Πολιτισμού να δίνει επιχορήγηση στο προβληματικό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 500.000€ για εκδηλώσεις πέντε ημερών στην Μαρώνεια και στην Κομοτηνή να το πληρώνουμε 3.000€ για το χατίρι ορισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.