16.3.07

φαιδρός γαρ θεωρίαις, ηδύς τε εν τοις λόγοις, ανεδείχθης και έψαλλες

Σήμερον 16 Μαρτίου, μνήμη τού Αγίου Μάρτυρος Σαββίνου τού Αιγυπτίου.
Σήμερον 16 Μαρτίου, διαβάζω εις τον τοπικόν Τύπον, ότι ο υφυπουργός των χαμένων σιτηρών, των Εξωτερικών και του Ροναλδίνιου κ. Στυλιανίδης, είπεν καλά λόγια δια τον απελθόντα δήμαρχον κ. Βαβατσικλήν!
Δεν με γελούν οι οφθαλμοί μου και γράμματα γνωρίζω και αν είναι αλήθεια όσα τα «απαρατήρητα» του Παρατηρητού καταγράφουν, τα καλά λόγια εκστομίστηκαν δια τα αόκνους προσπαθείας του κ. Βαβατσικλή, να προετοιμαστεί όλον εκείνον το έδαφος που θα επέτρεπε τη λειτουργία του σημαντικού μουσείου του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και της συνδέσεως του μεγάλου μαθηματικού μετά της πόλεώς μας!
Οπότε, ερχόμεθα επί του φυσιολογικού! Επειδή δεν ημπορεί ακόμη να πει καμία καλή κουβέντα δια τον νυν δήμαρχο, λέγει δια τον απελθόντα! Κινείται απλά εις το πνεύμα της εποχής και των συμπολιτών του!
Κύριε υφυπουργέ μας, γνωρίζεις την σημερινή Ωδή στ΄ εκ του ειρμού; Μάθε και ψάλε: «… φαιδρός γαρ θεωρίαις, ηδύς τε εν τοις λόγοις, ανεδείχθης και έψαλλες…»

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.