15.3.07

Χαίρε φωτός θείον όχημα...

Σήμερον 15 Μαρτίου, μνήμη τών Αγίων Μαρτύρων, Αγαπίου καί τών σύν αυτώ. Συν αυτώ και η γενέθλιος του πνευματικού μου πατρός (της Παρεμβάσεως) Στυλιανού του Κελεσίδη. Τεραστίας σημασίας δι ημάς, ήσσονος δι υμάς!
Σήμερον επίσης, μανθάνω ότι θα έρθει εις την αγαπημένη μας πόλη, ο ομότεχνός μου και λαμπρός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς, δια να άδει προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού της Κομοτηνής μας. Έχει ξαναρθεί πολλάκις; Καμία σημασία δεν έχει τούτο δια την αναγέννησιν του πολιτισμικού ληθάργου εις την οποίαν έχει περιέλθει η πόλις! Και τούτο, διότι την τωρινήν συναυλίαν, οργανώνει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Ιωαννάκης. Πολύ σωστά! Και τις άλλες φορές, δια την μεγαλοκαρδίαν του κ. Ιωαννάκη ήρθεν ο καλλιτέχνης, αλλά τότε ήτο άλλη η διοίκησις! Τώρα θα άδει καλύτερα! Δεν έχει σημασία που θα έλθει ξανά και ξανά, ούτε ότι ο ίδιος είναι ο μεσάζων της συναυλίας. Σημασία έχει πως με τέτοιες εκδηλώσεις η της Φιλοπτώχου και της ΔΕΠΑΚ πρόεδρος, ονειρεύεται την πολιτιστικήν μας ανάτασιν. Λυπούμαι που δι υμάς, ακούγεται ως πολιτισμική ονείρωξις! Καρτερώ να τον ξαναδώ! Από μακριά όμως, διότι κάτι πανθάνω και σχίζω τα ιμάτιά μου, ως οι νεαρές κορασίδες αντικρίζουν τον Ρουφάν (παρακαλώ να διατηρηθεί η ορθογραφία).Προσκυνώ τη χάρη σας πνευματικέ μου πατέρα (της Παρεμβάσεως) και ψάλω δι υμάς το «Χαίρε φωτός θείον όχημα…» διότι έμαθα ότι σας ξανατρακάρανε!

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.