1.3.07

Ένας προϋπολογισμός εικονικός και κοινωνικά άδικος

Ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το οικονομικό έτος 2007. Ένας προϋπολογισμός δημιουργικής λογιστικής, που όσο καλή θέληση και να διαθέτει κανείς, δεν διαπιστώνει κανένα κοινωνικό ή αναπτυξιακό παραγωγικό προσανατολισμό. Πρόκειται για έναν εικονικό και κοινωνικά άδικο προϋπολογισμό που έχει στόχο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω μια άδικης και μη ανταποδοτικής φορολόγησης και ταυτόχρονα μεταφέρει δράσεις στον ιδιωτικό τομέα. Και μάλιστα σε τομείς πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς.
Με τον προϋπολογισμό πρέπει να δοκιμάζονται αντοχές, απόψεις και επιχειρήματα, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην τοπική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει πολιτική επάρκεια και δυναμική. Να συνδυασθεί με σημαντικές στρατηγικές παρεμβάσεις, με πρωτοβουλίες και δράσεις. Να έχει όραμα, να βάλει τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας λειτουργίας. Να δίνει λύση και προοπτική για τον τόπο. Να δίνει ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους κατοίκους, για όλους τους οικισμούς.
Στο δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση για το προϋπολογισμό, ρόλο Δημάρχου ανέλαβε χθες ο αντιδήμαρχος κ. Μέτιος. Παραβλέποντας το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα εισηγήθηκε την ψήφιση του. Ούτε στην Δημαρχιακή Επιτροπή, αλλά ούτε και χθες ο Κοτσάκης δεν μίλησε. Δεν εξήγησε στο λαό της Κομοτηνής το όραμα του για μια «Σύγχρονη Πόλη». Νέα πολιτικά ήθη λοιπόν. Συγκεντρωτισμός ανέφερε ο ίδιος. Άραγε ο ρόλος του ποιος είναι στην νέα δημοτική αρχή;
Αντί η συντηρητική παράταξη του Κοτσάκη να ενσκήψει στα προβλήματα της πόλης κινδυνολογεί για να μειώσει την απήχηση του έργου της Νέας Πορείας. Στην προσπάθεια αυτή βρήκαν εργολάβο την Ντόρα Μπακογιάννη. Αντί η υπουργός εξωτερικών να βλέπει τα δικά της προβλήματα, με τα χρέη και το χάος που άφησε πίσω της στον Δήμο Αθηναίων σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη (δημοσίευμα του «Κόσμου του Επενδυτή» στις 24.02.2007) και με την εξαγορά ψήφων στην Ευρυτανία στις εκλογές του 1990, ενδιαφέρεται για τα δικά μας.
Ο ίδιος ο Κοτσάκης για να εντυπωσιάσει στο ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ ισχυρίσθηκε ότι παρέλαβε χάος. Χάος στην αυτοδιοικητική του σκέψη και συνείδηση. Άσχετοι άνθρωποι ομιλούν περί σχετικών πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.