19.3.14

Η Φελίνα Καζάκου για τον ποδηλατόδρομο και τα «προβλήματα» του

Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 δημότες και διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής έγιναν μάρτυρες ενός ατυχούς περιστατικού όπου διερχόμενο αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε ποδηλάτισσα με το παιδάκι της και ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο του περιστατικού.
Είναι θέμα των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών να διερευνήσουν τις συνθήκες του ατυχήματος, είναι, όμως, ευθύνη όλων όσων εμπλεκόμαστε στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων να ασχοληθούμε σοβαρά με την ασφάλεια των συμπολιτών-συνδημοτών μας.
Οι «διακοσμητικές παρεμβάσεις» που έχουν γίνει στον δακτύλιο του ποδηλατοδρόμου δεν μπορούν να καλύψουν τις κακοτεχνίες του έργου, το οποίο ακυρώνεται και αυτοκαταργείται στην πράξη. «Εμείς…η Πόλη» εισπράττουμε σε καθημερινή βάση την αγωνία των Κομοτηναίων που διαμαρτύρονται γιατί έχει διαταραχθεί η λειτουργικότητα της πόλης μας ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι δεν αλλάζει η κυκλοφοριακή συνείδησή μας.
Η Φελίνα Καζάκου, από τη θέση της δημοτικού συμβούλου, είχε τελέσφορα προσπαθήσει να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αιτήματα των πολιτών σε μία εκ των υστέρων διαβούλευση για τον υπό κατασκευή –τότε- ποδηλατόδρομο. Σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πετρίδης είχε δεσμευθεί να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των κατοίκων των οδών Ορφέως και Δημοκρίτου για σημειακές παρεμβάσεις. Υπενθυμίζουμε και τις προτάσεις που είχαν γίνει από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ροδόπης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης για το ίδιο θέμα.
Ένα χρόνο μετά, και χωρίς καμία διάθεση (μικρο)πολιτικής εκμετάλλευσης εκτιμούμε ότι πρέπει ν’ ασχοληθούμε σοβαρά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα της πόλης και να βελτιωθεί ότι είναι δυνατόν. Θέσεις φορτοεκφόρτωσης, θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ, εξυπηρέτηση αναγκών επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής αλλά ΚΥΡΙΩΣ η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ επί των οδών Ν. Ζωΐδη, Ορφέως, Δημοκρίτου και παρακειμένων οδών είναι στις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού μας και των τεχνικών συμβούλων μας.
Η δημιουργία των απαραιτήτων υποδομών (χώροι στάθμευσης) και η τήρηση της τάξης (εποπτεία-αστυνόμευση) είναι τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για την ορθή και αποδοτική λειτουργία του έργου. «Εμείς…η Πόλη» δεσμευόμαστε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, διότι η Κομοτηνή πρέπει να γίνει μία Ευρωπαϊκή πόλη ουσίας και όχι βιτρίνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.