7.4.13

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στην Ξάνθη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, η αντιφασιστική πορεία στην Ξάνθη ενάντια στη βία της Χρυσής Αυγής, μετά την τελευταία ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε 30χρονος μουσουλμάνος στο κέντρο της πόλης.
Ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας. καθώς 3.000 κόσμου, όλων των πολιτικών και επαγγελματικών χώρων, βρέθηκαν στην πόλη και διαδήλωσαν ενωμένοι απέναντι στο ρατσισμό της Χρυσής Αυγής.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε από μια ιδέα του βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και αγκαλιάστηκε από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους καθώς και το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ Ξάνθης, τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Τοπείρου,  την Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης, την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης ενώ την συμπαράσταση και συμμετοχή τους εξέφρασαν και άλλοι φορείς με ανακοινώσεις τους.
Με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης, η αντιφασιστική πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κύμα ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.