6.4.13

Το Associated Press απαγόρευσε τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης»

Μαθήματα ουμανισμού, ορθολογισμού και δημοσιογραφίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή παραδίδει το Associated Press, το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων που αποτελεί το βασικό πάροχο πληροφοριών για τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στον κόσμο, καθώς απαγόρευσε την χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».
Οι συντάκτες και το προσωπικό έλαβαν την απόφαση να απαγορεύσουν την χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», μετά από συζητήσεις σχετικά με το θέμα.
«Το Associated Press αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης”. Ένας αριθμός ατόμων θεώρησαν ότι ο όρος “λαθρομετανάστης” ήταν η καλύτερη επιλογή παλαιότερα. Πιστεύαμε όμως ότι η πάντα εξελισσόμενη αγγλική γλώσσα θα μπορέσει να αποδώσει σύντομα μια διαφορετική λεκτική επιλογή, επομένως παραμέναμε διαρκώς στην συζήτηση σχετικά με την χρήση αυτού του όρου», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για να είμαστε συνεπείς ως προς την αποφυγή ταμπελοποίησης των ανθρώπων, θα έπρεπε να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Αυτό και κάναμε λοιπόν. Παράνομη θα πρέπει να περιγράφεται μόνο μια ενέργεια, όπως για παράδειγμα το ότι ζουν ή μεταναστεύουν σε μια χώρα παράνομα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς, εκείνον που ζει σε μια χώρα χωρίς άδεια; Πιστεύουμε ότι στην παρούσα στιγμή είναι. Πιστεύουμε επίσης ότι θα επέλθει κι άλλη εξέλιξη σύντομα ως προς την χρήση των λέξεων», συμπληρώνεται στο κείμενο του Associated Press.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/4/13 19:52

    Αν ειναι δυνατον! Να επιληφθει αμεσα του θεματος ο Δενδιας και να υποβαλλει μηνυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.