4.3.13

Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο; #skouries #perama_evrou

Ο μητροπολίτης Άνθιμος είναι αληθινά λαοπρόβλητος. Ακόμη και μεταξύ όσων δεν πιστεύουν ότι τα ψάρια και τα ψωμιά πολλαπλασιάστηκαν από θαύμα, για να θρέψουν το λαό.
Ο Άνθιμος λοιπόν, φρόντισε να πάρει 5 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον δικό του λαό, το ποίμνιο του. Για νέο γηροκομείο και για ανακαίνιση αίθουσας εκδηλώσεων. 
Ο ίδιος βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για να στηρίξει το αίτημα του να μη πληρώνουν ΔΕΥΑΑ τα ιδρύματα της μητρόπολης και πάλι προς όφελος του λαού του. Είναι δε αυτός που με κείμενο του, ουσιαστικά ενταφίασε τις ΕΟΖ. Πάλι προς όφελος του λαού.
Και ήταν από τους ηγέτες του κινήματος κατά του χρυσού, μέχρι που άλλαξε άποψη, πάλι για το καλό του λαού, του ποιμνίου του. Και στις ΕΟΖ δεν θα εργάζονταν 80-100 άτομα όπως στα χρυσορυχεία, αλλά αρκετές χιλιάδες.
Τις τελευταίες ημέρες, ο άλλοτε λαλίστατος μητροπολίτης αποφεύγει να πάρει, ο ίδιος προσωπικά, θέση για τον χρυσό. Στη συνάντηση στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, για το συλλαλητήριο της Δευτέρας, έστειλε αντιπροσωπεία. Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, παρουσιάζοντας διάφορα προσκόμματα, καθυστερεί, ίσως θέλοντας και να την ακυρώσει, κοινή απόφαση των μητροπολιτών Θράκης για τον χρυσό.
Ο Άνθιμος εμφανίζεται να υιοθετεί το «Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο», την ώρα που γνωρίζει ότι καμία πικρία δεν αναβλύζει από το ποτήρι και πως αν το πει, δικαιώνοντας τον λαό του θα δικαιωθεί και ο ίδιος. 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/13 11:44

    Απαγορεύεται η αντίθετη άποψη. Όποιος τολμά να την εκφράσει, στοχοποιείται και πυροβολείται άγρια μέχρι τελικής πτώσεως (ή εξευτελιστικής συγνώμης). Αν δεν είναι αυτό φασισμός και φανατίλα, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/13 20:23

    Από τη τραγική κατάσταση που ευρίσκεται σήμερον η πατρίδα, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε με κλέφτες, δοσίλογους, και προδότες πολιτικούς και οχι μονο
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/13 23:57

    Απελθέτω και όχι παρελθέτω, διότι θα μας κάψει ο Θεός, όπως έλεγαν και παλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.