4.3.13

Ποιοι εκλέγονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (όλα τα ονόματα)

Τα εκλεγμένα μέλη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής  του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα τελικά ηλεκτρονικά αποτελέσματα (καταμετρημένα 3525 από τα 3570 ψηφοδέλτια), είναι οι:
Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Βουράκης, Γρηγόρης Φελώνης, Αντώνης Σαουλίδης, Κωνσταντίνος Μπελτεγρής, Κωνσταντίνος Πανταζής, Μιχάλης Τζελέπης , Παναγιώτης Αλαμάνος, Στέλιος Σπαθής, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρόνης Κουσαλίδης, Νίκος Μήλης, Παντελής Κουκουλεκίδης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Βαρδαβας, Γιάννης Λύτρας, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Πετρέλλης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Σταύρος Τζεδάκης, Θωμάς Παπαλιάγκας, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Γιάννης Μαλτζαρης, Σπύρος Βογιατζής, Τόνια Αντωνίου, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Ανδρέας Λούτας, Ευάγγελος Αργύρης, Φίλιππος Χορτης, Δημήτρης Βογανάτσης, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Σαλαγιάννης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιώργος Φραγγίδης, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Κωνσταντίνος Γκαντής, Χρήστος Δρούζιας, Σωτήρης Ζαρπάλας, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Παντελής Καμάς, Κατερίνα Μπατζελή, Γιώργος Κατσούλης, Στέφανος Ξεκαλάκης, Γιώργος Σιακας, Βασίλειος Κίτσιος, Απόστολος-Ευάγγελος Ραυτόπουλος, Φανή Σαράντη, Ηλίας Στρατηγάκος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Γρηγόρης Νιώτης, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αθηνά Δρέττα, Κωνσταντίνος Ζώγας, Ελισάβετ Γράψα, Χρήστος Παπαστεργίου, Αφροδίτη Παπαθανάση, Ανδρέας Κελεπούρης, Δέσποινα Δαλαμπούρα, Ζωή Καρκούλια, Σίμος Δανιηλίδης, Γιάννης Βλατής, Χαρούλα Κεφαλίδου, Αντώνης Λιάρος, Βασιλική Σπυράκη, Παναγιώτης Κορμάς, Φώτης Χατζημιχάλης, Χρίστος Βερελής, Νάσος Αλευράς, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Καρύδης, Μιλένα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Στρατάκης, Κωνσταντίνος Πούλιος, Κική Παπαδάκη, Αγνή Σμπόνια, Άσπα Παπαηλιού, Παρασκευή Τσατσανη, Χρήστος Γατσέλης, Ζέφη Δημαδάμα, Μελίνα Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Μαμέλης, Συλβάνα Ράπτη, Βασίλης Γιουματζίδης, Κατερίνα Φαρμάκη, Ανδρέας Μακρυπίδης, Ελίζα Πολίτη, Διονύσης Αλευράς, Αλέξανδρος Οφίδης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώτα Γαζή, Παναγιώτης Γιακαλής, Κωνσταντίνος Κουλούρης, Γιώργος Αλεβυζάκης, Θανάσης Ζαννιάς, Ντίνα Λαζαρη, Αντέλ Αρτινιάν, Βασίλης Νούσιος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Πάνος Μπεγλίτης, Βασίλης Παντελίδης, Γιάννης Αξαρλής, Θεόδωρος Τσίκας, Στέφανος Μιχαλάκος, Σοφία Καραγεώργη, Θανάσης Χειμωνάς, Στυλιανή Βαρτελάτου, Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Γιαλιτάκης, Σωτηρία Δάλλα, Γιώργος Πινακίδης, Οδυσσέας Κορακίδης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Βασιλική Σουλαδάκη, Αναστάσιος Κουρκούτας, Γιώργος Τσολιάς, Έφη Χαλάτση, Αντώνης Σαμιωτάκης, Λεωνίδας Δημητριάδης, Ειρήνη Σενετάκη, Πόπη Γιαννοπούλου, Ευάγγελος Λόης, Παναγιώτης Ψαρράς, Κωνσταντίνος Τάτσης, Κατερίνα Αυξεντίου, Βασίλης Ραούλης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ…

20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/13 10:37

    Συγχαρητήρια στον Γιώργο Πεταλωτη που εκλέχθηκε και μάλιστα σε ψηλή σειρά! μπράβο Γιώργο..συνεχιζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/13 12:18

    Εκλέχτηκε χωρίς αγώνα, χαλαρά, σε πρωτιά αν εξαιρέσεις την κάπως "νόθη" υπερπροτίμηση σε τριζάτα φρέσκα πρόσωπα για το θεαθήναι, και το κυριότερο χωρίς φανφάρες, υπερβολές και λαϊκισμό.

    Εργατικός, σεμνός, ουσιώδης, ανοικτόμυαλος, μακριά από τον πολυξερισμό, έντιμος, ερευνητικός, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ, μη διαπλεκόμενος

    Αυτά τον σηκώνουν ψηλά, δυστυχώς για τον ίδιο και για τη Ροδόπη σε μια περίοδο εξαιρετικά τρελή και αλλοπρόσαλλη. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/13 12:27

    Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα; Ευχαριστώ πιάτσα για την άδεια.

    Λοιπόν: εντός ΠΑΣΟΚ ο Πεταλωτής τα πάει πολύ καλά. Εκτός ΠΑΣΟΚ επίσης. ΚΑι θα φανεί. ΈΡχεται κι άλλη συγκεκριμένη αναγνώριση σύντομα. Εντελώς ανύποπτη. Που πιστοποιεί ότι έχει εμβέλεια και εκτός των κομματικών τειχών και μηχανισμών που ποτέ δεν ήταν και το δυνατό του σημείο.

    Να σκάσουν οι οχτροί του

    Μόνο θαμπό σημείο στην τιμητική για τη Ροδόπη θέση του Γιώργου Πεταλωτή ήταν η αξιοπρεπής σε νούμερα εμφάνιση του (ευτυχώς για το ΠΑΣΟΚ μη εκλεγέντος) ... "νούμερου" της συντοπίτισσας παραδοσιακής Τσοχατζοπουλικιάς που πήγε με το σόι της να βάλει τη σφραγίδα της ... "ανανέωσης" και της "ικανότητας" στο νέο ΠΑΣΟΚ. Κρίμα για την ομολογουμένως εντυπωσιακή επίδοσή της σε αυτή την εποχή. Οι δυνάμεις της σαχλαμάρας παραλίγο να την βγάλουν επιτυχούσα. Παρά τρίχα τη γλίτωσε και η λογική και το ΠΑΣΟΚ.

    Είναι τόσο χαζή που αν προωθούσε ένα από τα παιδιά της εκ του μακρόθεν, ευχαρίστως θα τα στήριζε πολύς κόσμος (εγώ προσωπικά αν είχα λόγο και ψήφο σίγουρα). Σαν μοντέρνες και καλοπροαίρετες απόψεις ανεξαρτήτως οικογενειακού πολιτικού παρελθόντος. Αλλά πήγαν όλοι μπούγιο με την παλιά θύμηση της χύμα πασοκαρίας. Κρίμα και για τους αρκετούς ψήφους του παλιού μηχανισμού που έλαβε το ανύπαρκτο απολίθωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/13 15:45

    Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι στην ουσία μέσα στην πρώτη 5αδα όσων δεν εκλέχτηκαν με τα μπετόν αρμέ ψηφοδέλτια του Βενιζέλου. Και δείχνει πόσο δημοφιλής έχει γίνει πανελλαδικά στον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αυτόν που δεν προβατοποιείται από τους Ανδρουλάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/3/13 15:48

    Απο τους πρώτους ανένταχτους σε ψηφοδέλτια Βενιζέλου και Παναγιωτακόπουλου.

    Μπράβο Γιώργο Πεταλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/3/13 18:34

    όλοι οι μπασμένοι στα πολιτικά των Αθηνών έχουν μείνει έκπληκτοι από τη χαλαρή επίδοση Πεταλωτή

    η θετική εντύπωση έφερε αποτέλεσμα

    μπράβο Κομοτηνή

    φιλιά στη Νομική / άκουσα η πλατεία απειλείται από τη Βενιζέλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/3/13 19:00

    Ποιός θα είναι ο ρόλος της Νέας Κεντρικής Επιτροπής με
    όλους αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια και μας καταστρέψανε???? Που βλέπετε την Νέα Αφετηρία? Γερουλάνος,Ρέππας,Πεταλωτής,Μπατζελή,Μαγκριώτης πόσα ΝΑΙ εχουν πεί για να πεινάμε τωρα εμείς?? Χειροκροτούσαν όλοι μαζί και τον απόλυτα άθλιο πολιτικό τον απατεώνα ΓΑΠ...η αφετηρία για σένα φίλε Βενιζέλε ειναι ο πάτος με τα σκατά που μας έβαλες και εκεί θα μείνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/3/13 08:42

      Ρε μεγάλε, αν ο ΓΑΠ είναι "απόλυτα άθλιος πολιτικός απατεώνας" τότε ο Καραμανλής, ο Τσιπρας, ο Σαμαράς, ο Μίκυ Θεοδωράκης, η Παπαρήγα, ο Γλέζος, ο (ψε)Κα(σ)μένος και το λοιπό νεοελληνικό συνονθύλευμα τι είναι; Πολιτικοί Γίγαντες; Επιστημονικοί; Λαϊκοί; .... έντιμοι;;;;;;; χαχαααα

      Με τους χαραμίζεις όλους τους χαρακτηρισμούς για το ΓΑΠ. Τους χρειαζόμαστε κατά προτεραιότητα για αλλού.

      Σκουρλέτη, ε Σκουρλέτη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/3/13 08:46

      Τις προτάσεις του για το φορολογικό ανέπτυξε το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ παρόντος του επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Κι εκεί που περιμέναμε ένα δίκαιο και φιλολαϊκό φορολογικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα καταργήσει μεν τα χαράτσια, αλλά μόνο για τις ευπαθείς ομάδες! Δηλαδή για όλους τους άλλους θα ισχύει το τσεκούρωμα και η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον θα θεσπίσει και Φόρο Μεγάλης Περιουσίας.

      Για τον ΦΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει ο ανώτατος συντελεστής του 23% να μειωθεί στο 19%, επομένως ταυτίζεται απολύτως με την πρόταση της σημερινής κυβέρνησης που ως γνωστόν έχει θέσει το θέμα και στην τρόικα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολυφωνία που καταγράφεται από τα στελέχη του για τον κατώτατο μισθό έχουν προβληματίσει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονται ότι το κόμμα τους δεν έχει ενιαία και σαφή οικονομική και φορολογική πολιτική.

      Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος διαμαρτυρήθηκαν για την θολή εικόνα που δίνει προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και για το γεγονός ότι αρχίζει σιγά σιγά να περνάει προς την κοινωνία το μήνυμα ότι λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία οι επαναφορές των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού αλλά και η κατάργηση του μνημονίου που έχει υποσχεθεί προεκλογικά θα καθυστερήσουν να εφαρμοστούν!

      Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ένας από τους κύριους εκφραστές της ρεαλιστικής οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης δεν συμμετείχε στην παρουσίαση της φορολογικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν στην κατάρτισή της.!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/3/13 09:31

      Νεκρός ανασύρθηκε χθες το βράδυ ένας 34χρονος, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαινε έπεσε στη θάλασσα στο εμπορικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

      Μετά τους "φοιτητές της Λάρισας" ακόμα ένας νέος άνθρωπος θύμα του φασιστικού, αντεθνικού, αντιλαϊκού, επαχθούς, προδοτικού, λανθασμένου, απάνθρωπου, εγκληματικού, βίαιου, ανεπιθύμητου, σατανικού, αντιχριστιανικού, ανθελληνικού, διαβρωτικού, φτωχολογιακού, μεσαιωνικού, διαλυτικού μνημονίου που ταλαιπωρεί την πιο όμορφη και πιο προικισμένη χώρα του κόσμου που κατοικείται από τον ικανότερο και εξυπνότερο λαό του κόσμου.

      Και εκεί στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι αλήτες όπως ο Πεταλωτής κάνουν εκλογές; Και μάλιστα ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με το αποτέλεσμά τους; ντροπή!!!!

      Πού είναι ο Χάρυ Κλυν να παρέμβη; Θα αφήσει το Μίκυ Θεοδωράκη να του κλέβει τη δόξα της αντίστασης; Ως πότε;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/3/13 09:45

      Έχουμε ξεχάσει την κοινωνία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε λόγο ύπαρξης. Να βγούμε προς τα έξω» Όσον αφορά την κυβέρνηση; ρωτάμε. «Από τη στιγμή που βλέπουμε σήμερα να μην γίνονται οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να γίνονται, η κυβέρνηση που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, πολλές φορές έχει μια δεξιά ατζέντα, που έχει ξεφύγει από τη συμφωνία με τα κόμματα» προσθέτει ο Γ. Πεταλωτής.


      ΓΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ
      ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΧΑΝΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

      ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ - ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΓΛΕΙΦΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος4/3/13 19:06

    Καλά απορώ! Τα πιστεύετε; Η΄ μήπως τα γράφετε για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/3/13 20:26

    Φιλε 19:06 μην απορεις καθολου.Πραγματικα τα πιστευουν!!Η ασθενεια ειναι πολυ βαρια, ανιατη θα ελεγα!!!Ολοι οι Ραγιαδες και τα Γιουσουφακια μαζι!!!Ολοι οι αχρηστοι, οι ανικανοι, οι βολεψακηδες, οιΓλυφτες, οι Σαλιαρες και οποιοδηποτε αλλο αποβρασμα εκει, με τη γλωσσα να κρεμεται 3 μετρα και τον κ..ο στημμενο και πλυμενο!!!!!!χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/3/13 09:08

      Στις περιπτώσεις των εκδηλώσεων των “αγανακτισμένων” στην Ελλάδα και στην Ισπανία, που μεταδίδεται σε Ιταλία / βουλγαρία κτλ πρόκειται για κατά βάση μιμητικό φαινόμενο, όπου η μιντιακή μόδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, προστιθέμενη στην επικίνδυνη οικονομικο-χρηματιστική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν βυθισμένες ορισμένες χώρες.

      Σε αυτές τις άτυπες κινητοποιήσεις που συνδυάστηκαν με ανελέητο, ίσως αυθόρμητο, ίσως βιομηχανικό, τρόλλινγκ, ο εχθρός δεν υποδεικνύεται με σαφήνεια, ούτε η ομάδα αμφισβήτησης είναι καλά αναγνωρίσιμη. Οι ηγέτες αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη που απορρέει από τον ρόλο τους, ή δεν είναι πολιτικά αξιόπιστοι. Το πρόγραμμα είναι εδώ υπερμινιμαλιστικό και εντελώς αρνητικό: κατά των “διεφθαρμένων”, κ.λπ. Οι οποίοι ταυτίζονται κατά προσέγγιση με τους «ισχυρούς» και τους «ανίκανους». Ο Γάλλος μαρξολαϊκιστής Ζαν-Λικ Μελανσόν διατύπωσε το σύνθημά τους: “Να φύγουν όλοι!”.

      Η δαιμονοποίηση του εχθρού αντικαθιστά την ανάλυση της κατάστασης και τον στοχασμό για τους πολιτικούς στόχους. Τίποτα δεν είναι πιο ελεεινό από την προσφυγή των Ελλήνων “αγανακτισμένων” στα πιο τετριμμένα προπαγανδιστικά αμαλγάματα, του τύπου: “Ναζί-Ναζί/Μέρκελ-Σαρκοζί”. Πρόκειται για την αριστεροειδή και ψευδο-αντιφασιστική εκδοχή του “Ολοι σάπιοι!”.

      Η ναζιστικοποίηση του αντιπάλου είναι ο νέος σοσιαλισμός των ηλιθίων».

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/3/13 09:34

      Εχω τρεις απορίες.

      Η πρώτη: όταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους να δηλώσουν αν έχουν την οποιαδήποτε σχέση, από επαγγελματική μέχρι και φιλική, με κάποιον από τους 49 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, για τους οποίους μάλιστα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τίποτα το επιλήψιμο, δικαιούται ή όχι ο οιοσδήποτε πολίτης ν' αξιώνει από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ν' αποκαλύψει ποιες σχέσεις του με τους υποψήφιους επενδυτές στον τομέα της αιολικής ενέργειας, Γερμανούς και Ελληνες, τον επηρέασαν τόσο πολύ ώστε ν' αγωνιά και να πασχίζει δημόσια για την ευόδωση του επενδυτικού εγχειρήματός τους;

      Η δεύτερη: αν αντί για τον Τσίπρα ήταν ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς ή ο Κουβέλης εκείνος που είχε εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον για μια ιδιωτική επένδυση, υπάρχει κανείς που ν' αμφιβάλλει ότι θα είχε κατηγορηθεί για διαπλοκή με ιδιωτικά συμφέροντα από το επικοινωνιακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ;

      Και η τρίτη: αν πέντε βουλευτές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ είχαν ταχθεί με ερώτησή τους στη Βουλή εναντίον μιας επένδυσης και μετά από ένα διάστημα εμφανιζόταν ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος να καταγγέλλει την κυβέρνηση επειδή δεν έχει εγκρίνει τη συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση, θα θεωρούσαν οι "ηθικολόγοι" του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο κόμμα αυτό κάνει ο καθένας του κεφαλιού του ή ότι ο αρχηγός του ενήργησε υποκινούμενος οπωσδήποτε από ιδιοτελή κίνητρα;

      Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία τι θα είχε συμβεί. Και υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους. Κι αυτό κάτι δείχνει. Οχι υποχρεωτικά ότι οι άλλοτε εταίροι του δικομματισμού αποτελούν υποδείγματα σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής κριτικής, αλλά ότι έχουν κάποια όρια στις όποιες υπερβολές τους και, αν μη τι άλλο, αποφεύγουν ερμηνείες και χαρακτηρισμούς που υπερβαίνουν τα όρια της στοιχειώδους σοβαρότητας.

      Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τον Τσίπρα και το κόμμα του ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΠΛΟΓΚΣ, που όσο περνάει ο καιρός τόσο επιβεβαιώνουν την άποψη ότι μοναδική αντιπολιτευτική τακτική τους είναι η ηθική απαξίωση των αντιπάλων τους. Και όχι τυχαία. Οποιαδήποτε άλλη αντιπολιτευτική πρακτική θ' απαιτούσε και κάποιες προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης. Αλλά αποδεδειγμένα τέτοιες δεν υπάρχουν. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος5/3/13 01:14

    Ελπίζω να αποσύρουν τον σουρωμένο αργόμισθο υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ.
    Να τον στείλουν στην Καβάλα να καθαρίζει τους υπόνομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/3/13 01:18

    Η Καρδίμη δεν βγήκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/3/13 08:39

    Και ο 19:00 και ο 19:06 και ο 20:26 έχουν πολύ πλάκα

    Λοβοτομημένη αμοιβάδα έχει περισσότερο μυαλό, συγκρότηση, λογική σκέψη, διανοητικά εφόδια από αυτούς.

    Υπερτερούν βέβαια στο ... συναίσθημα αλλά τα συναισθήματα στην πολιτική κρατούν λίγο. Και είναι παγίδα.

    Μπράβο Γιώργο Πεταλωτή. Καλά, μη βγάζεις μαγικό ραβδάκι για να φέρεις τον επαναστατικό παράδεισο της ΣΥΡΙΖΟψεκασμενοχρυσαυγής. Αφενός δε γίνεται. Αφετέρου έχουν το copyright και θα σου ζητήσουν πνευματικά δικαιώματα. Εσύ συνέχισε τον κανονικό σου δρόμο της σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Θα μου πεις και οι δεξιοκωλοτούμπες τις ίδιες λέξεις χρησιμοποιούν. Ε, έχουμε έξυπνο λαό, δεν ανησυχώ, καταλαβαίνει.

    Γερά Γιώργο

    Ένας ... γλείφτης σου που περιμένει διορισμό με τη γλώσσα να κρέμεται 3 μέτρα!!!
    χχαχααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/3/13 13:04

    Ολοι οι παλαιότεροι αριστεροί ήξεραν ότι η «απολογία» Δημητρόφ, ηγέτη της Κομμουνιστικής Διεθνούς και, αργότερα, της «σοσιαλιστικής» Βουλγαρίας, ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης στην προπαγάνδα και την τύφλωση του πληθυσμού. Ηταν τέτοιες μέρες, τέλη Φεβρουαρίου 1933, όταν καιγόταν το κτίριο της γερμανικής Βουλής. Ποιος είχε βάλει τη φωτιά; Ο οικοδόμος επαναστάτης Μαρίνος βαν ντερ Λούμπε; Πιθανότατα. Μόνος του! Ισως, αν και νεότερες έρευνες έδειξαν ότι τον είχαν σπρώξει μέλη των Στουρμαπτάιλουνγκ, τα διαβόητα Τάγματα Εφόδου, πρότυπα θύματα της φαιάς χιτλερικής προπαγάνδας και θύτες της δημοκρατίας.

    Αν και δεν επιβεβαιώθηκε ότι τη φωτιά την είχαν βάλει οι άνθρωποι του Γκέρινγκ, το σίγουρο είναι ότι ο Χίτλερ είδε αμέσως την ευκαιρία που περίμενε: η πυρκαγιά του Κοινοβουλίου θα οδηγούσε στο κάψιμο του κοινοβουλετισμού. Αυτό σίγουρα το κατέδειξε χωρίς περιστροφές ο Δημητρόφ, μιλώντας με το στόμα του μεγάλου Γκαίτε: «Μάθε να είσαι πιο έξυπνος/ ο δείκτης της μεγάλης ζυγαριάς/ της ευτυχίας σπανίως μένει ακίνητος/ πρέπει να υψωθείς ή να κατέλθεις/ Πρέπει να κυριαρχήσεις ή να χάσεις/ Να πονέσεις ή να θριαμβεύσεις/ Να διαλέξεις αν θα είσαι το αμόνι ή το σφυρί».

    Η μαύρη προπαγάνδα είχε πάντοτε τα ίδια χαρακτηριστικά. Από ένα γεγονός που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, κατηγορείς χωρίς περιστροφές και ρίχνεις χωρίς δισταγμό όλο το κρίμα στον πολιτικό σου αντίπαλο.

    Τα πάντα, έτσι κι αλλιώς, μέσα στην κοινωνία συμβαίνουν. Αρα μέσα στις συνθήκες κρίσης. Ακόμη και η προσωπική ευθύνη. Πριν από δύο χρόνια, αριστεροί «αγανακτισμένοι» διέλυαν τις κομματικές συναντήσεις του ΠΑΣΟΚ, μεγαλώνοντας την περιδίνηση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, που είχε πιαστεί στην παγίδα του κρατισμού και της ύφεσης. Η διαφορά ήταν μικρή από τα όσα είχαν κάνει στα χρόνια της Βαϊμάρης τα τάγματα που είχαν κατορθώσει να φέρουν τον Χίτλερ στην Καγκελαρία. Δεν βρέθηκε κανείς «σοφός» να ξαναδιαβάσει όσα ξακουστά είχε πει ο Δημητρόφ.

    Εσπευσαν να εκμεταλλευθούν το τραγικό δυστύχημα που μας κάνει να θρηνούμε δύο νέους. Βάζουν άλλα παιδιά να τρομάξουν εκείνους που μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη από τους ίδιους. Οι πολίτες κατά της «κοινωνικής ασφυξίας» θέλουν να μετατρέψουν το δυστύχημα σε πολιτική προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας το ψεύτικο επιχείρημα των «ανατιμήσεων που υπαγορεύουν οι μεγιστάνες του λαθρεμπορίου».

    Ξεχνούν πως κάθε νέο καθεστώς σημαδεύεται από τον τρόπο με τον οποίο έχει κερδίσει την εξουσία. Δεν θυμάμαι να υπάρχει κάποια ιστορική εξαίρεση στον κανόνα. Καιρός είναι να το σκεφτούν ξανά όσοι σπεύδουν να βάζουν φωτιές που δεν θα μπορέσουν να σβήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/3/13 16:22

    Γερά Γιώργο, μη μασάς ούτε από εχθρούς, ούτε από δύσπιστους ούτε από φίλους που δεν ξέρουν όμως τι τους γίνεται.

    ΣΤαθερά στην πρώτη γραμμή, με παρακολούθηση των γεγονότων, θαρραλέες απόψεις, συνέπεια στη μεταρρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.