27.2.13

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ στην δημοσκόπηση της Marc

Συνεχίζεται το δημοσκοπικό «θρίλερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς σε δημοσκόπηση της Marc το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 0,3% της ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη. Πιο συγκεκριμένα:
Σκληρή «μάχη» για την πρωτιά δίνει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να προηγείται οριακά με ποσοστό 23,1%, έναντι 22,8% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εκπομπή «Alpha Δημοσκόπηση».

Παράλληλα η Χρυσή Αυγή παραμένει δημοσκοπικά το τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 10%, ενώ σύμφωνα με την Marc ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες «κονταροχτυπιούνται» αφού και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 5,3%, ενώ την ίδια μάχη δίνει και η ΔΗΜΑΡ με το ΚΚΕ το οποίο προηγείται του κόμματος του Φώτη Κουβέλη κατά 0,1% συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,5%, με Δημοκρατική Αριστερά να συγκεντρώνει 4,4%, ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει με μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση των πολιτών ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 50,5%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30,5%. Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 48,3% από 44,5% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 44,4% για το ίδιο διάστημα.
Τέλος ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 46,7%, με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί με 45,1% και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τρίτος με 35,5%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με 28,9 % προηγούμενος 0,2% της Αλέκας Παπαρήγα η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%, ενώ ουραγοί είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 14,9%.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/13 17:57

    Εχει περάσει μισή εβδομάδα από την ημέρα που δημοσιεύτηκαν στα ΝΕΑ αναφορές από το έγκυρο γερμανικό εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» ότι ο περίεργος, βαθύπλουτος, κεφαλαιοκράτης Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε την εκδήλωση στο Κολούμπια όπου μίλησε πριν από περίπου ένα μήνα το αριστερό αγόρι Αλέξης Τσίπρας. Το ρεπορτάζ ισχυριζόταν επίσης ότι ο Σόρος «είναι σπόνσορας του Τσίπρα». Ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ διατύπωσε αρκετές επιφυλάξεις για αυτό τον ισχυρισμό, ο οποίος συνοδευόταν από την ακραία άποψη ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τον Τσίπρα για να τιμωρήσει τη Γερμανία.

    Και περιμέναμε όλοι μια απάντηση. Μια διάψευση. Ενα σχόλιο. Κάτι, τέλος πάντων, από την Κουμουνδούρου. Δυστυχώς σιωπή. Επισήμως. Διότι ανεπισήμως ανέθεσαν σε κάποιον κουκουλοφόρο του Διαδικτύου, από αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί για ευνόητους λόγους, να βάλει και πάλι τη λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως έκαναν για το ΠΑΣΟΚ 2010 - 2011 - 2012 και κάνουν παγίως - κόλπα του Γκέμπελς στις ημέρες μας...) Η λογική τους είναι προφανώς ότι «εντάξει μωρέ, θα ξεχαστεί». Είναι μια άποψη και αυτή, αλλά το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί μια απάντηση. Τώρα. Ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολιτειακός θεσμός ως εκ της θέσεώς του, και δεν μπορεί να διατυπώνονται τέτοιες βαριές κατηγορίες και εκείνος να σφυρίζει κλέφτικα. Στο κάτω κάτω, δεν κάνει τον σταυροφόρο της διαφάνειας; Τον κάνει. Ας το αποδείξει κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/2/13 18:55

      μετα τα χιλιοειπομενα μασάλια με τον Σορος (που κρυβεται πισω απ ολα κτλ κτλ), θα αρχισεις να λες και για το ψεκασμα?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/2/13 08:47

      Ρε 18:55 τίποτα δε διάβασες. Όντως οι ψεκασμένοι όλο μασάλια για το Σόρος αναπαράγουν βιομηχανικά. Ο 17:57 δε λέει αυτό. Λέει κάτι καινούριο:

      1. Έγκυρο γερμανικό περιοδικό αναρωτιέται αν ο Σόρος είναι χρηματοδότης του Αλέξη (έμμεσα αλλά η αριστερά κάτι τέτοια κελεπούρια για τους αντιπάλους της τα κάνει σημαία). Και όχι μόνο για εκδήλωση αλλά και γενικά "σπόνσορας"

      2. Παρεξήγηση ή όχι, μεγάλη ελληνική εφημερίδα το αναπαράγει με επιφύλαξη και αρκούσε μία τυπική ολιγόλογη διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ.

      3. Επί μία εβδομάδα σιγή από το ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν "το διεθνές σύστημα διαβάλλει σκοπίμως τον ήρωά μας τον Αλεξη τον Τσίπρα" δεν ψέλλισαν - ανεπίσημα βρε αδερφέ.

      Τι είναι χιλιοειπωμένο μασάλι λοιπόν από τα παραπάνω;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/2/13 19:20

      δηλαδη εσυ το πιστευεις? ή καλυτερα, τεινεις να το πιστεψεις?
      επετρεψε μου, οταν ακουω για Σορος, ψεκασμους, ΕΛ και λοιπες μλκ του Βελοπουλου και του Λιακοπουλου (απ οπου κι αν προερχονται) να βαζω τα γελια - σορρυ κιολας

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/13 18:01

    Προ εβδομάδων πήγα να δω το «Argo». Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Μετά όμως πληροφορήθηκα ότι κακώς μου άρεσε διότι είναι «αμερικανική προπαγάνδα».
    Κανένα πρόβλημα. Υποθέτω ότι κάποιοι βλαμμένοι μπορεί ακόμη να θεωρούν ότι οι φανατικοί αγριάνθρωποι του Χομεϊνί ήταν μια χαρά αισθηματίες, ενώ οι αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι αποτελούν γενικώς την προσωποποίηση του Κακού - που έλεγε κι ο Χομεϊνί…
    Τα ίδια όμως άκουσα και για τον «Λίνκολν». Οτι είναι προπαγάνδα υπέρ της αμερικανικής δημοκρατίας - ενώ, υποθέτω, ο Σπίλμπεργκ θα έπρεπε κανονικά να γυρίζει ταινίες που να αναδεικνύουν τις δημοκρατικές ευαισθησίες του Ανώτατου Σοβιέτ.
    Προχθές είδα και το «Zero Dark Thirty». Αλλη τρομερή ταινία. Αλλά είναι κι αυτή αμερικανική προπαγάνδα!
    Διότι κακώς οι Αμερικανοί κυνήγησαν και καθάρισαν τον ιδεολόγο αγωνιστή Μπιν Λάντεν.
    Κανονικά θα έπρεπε να σεβαστούν το δημοκρατικό δικαίωμά του να καταστρέψει ακόμη καμιά δεκαριά πόλεις, μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Μαδρίτη.
    Για να συνοψίσω, λοιπόν, όλα στον κινηματογράφο είναι αμερικανική προπαγάνδα.
    Ακριβώς όπως ο Τσίπρας με τον Σκουρλέτη θεωρούν πως ό,τι παίζεται στην τηλεόραση είναι διαπλοκή.
    Ενώ, αν οι ειδήσεις δεν ήταν προϊόν διαπλοκής, θα μιλούσαν για «τους αγώνες των κατοίκων» στη Χαλκιδική, για τους «ευαίσθητους οικολόγους» με τις καραμπίνες και τις μολότοφ που έκαψαν «συμβολικά» το εργοτάξιο, για τα «παιδιά» που η «άδικη κοινωνία» οδήγησε να κλέβουν τράπεζες στην Κοζάνη και για τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» της βίλας Αμαλία.
    Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
    Οποιος δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του στην αφήγηση των άλλων φταίει η αφήγηση. Ποτέ ο εαυτός του.
    Οποιος ζει σε άλλο κόσμο από την πραγματικότητα φταίει η πραγματικότητα. Ποτέ ο κόσμος του.
    Ακουσα χθες τον συνήγορο του Βλαστού να κατηγορεί τους φρουρούς των φυλακών επειδή άνοιξαν πυρ εναντίον του βαρυποινίτη πελάτη του όταν πήγε να αποδράσει.
    Του στέρησαν, λέει, το δικαίωμα στην ελευθερία.
    Σύμφωνα με τον συνήγορο λοιπόν η είδηση δεν είναι ότι ένας βαρυποινίτης εγκληματίας προσπάθησε να αποδράσει αλλά ότι «μια άγρια κατασταλτική επιχείρηση των σωφρονιστικών Αρχών εμπόδισε τον πολίτη Βλαστό να ασκήσει το δικαίωμά του στην ελευθερία».
    Ακριβώς όπως στη Χαλκιδική, η Αστυνομία πασχίζει να πτοήσει το φρόνημα των κατοίκων - το οποίο προφανώς ήθελαν να τονώσουν οι ευγενικοί και φιλήσυχοι κουκουλοφόροι με τις καραμπίνες…
    Είναι αλήθεια βεβαίως ότι κανένας σοβαρός κινηματογράφος και καμία σοβαρή τηλεόραση δεν θα παρουσιάσουν ποτέ τα πράγματα όπως επιθυμούν οι εκάστοτε συνήγοροι - των «παιδιών», του Βλαστού, των «κατοίκων»…
    Και γι' αυτό είναι προφανές ότι ευθύνονται οι Αμερικανοί και η διαπλοκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/2/13 18:16

    Τι συνέβη και η ορθή σε γενικές γραμμές τακτική Παπανδρέου χαντάκωσε το ΠΑΣΟΚ που αποτελούνταν τελικά από στελέχη που δεν ήθελαν αλλά και ειχε αντιπάλους τους μάστορες της παραλυσίας:

    ΜΜΕ - Συνδικαλισμός - Αριστερά κόμματα - ψεκασμένους πολίτες. Και εξαερώθηκε.

    Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί την ακινησία του ΠΑΣΟΚ παρά το εξαιρετικό "κέντημα" ΠΑπανδρέου που δεν ήταν αρκετό αφού η κοινωνία αντιστεκόταν σαν μουλάρι και όχι σαν σοφός, την ακινησία λοιπόν που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει και το τρικομματικό σχήμα για να μην δώσει δικαιώματα στους "δημοκράτες" και στον "απλό λαό".

    Τι εννοώ συνοπτικά παραλυσία; Και όχι ουσία; Ούτε ταχύτητα; Ας πούμε η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών - το «Α» της ανάπτυξης - καθυστερεί, οι επιχειρήσεις δεν έχουν πάρει ευρώ, το ΕΣΠΑ όλο προχωράει και όλο τα λεφτά δεν έρχονται, το κράτος όλο μικραίνει και όλο τεράστιο είναι, οι ΔΕΚΟ όλο αποκρατικοποιούνται και όλο τα υπουργεία τις κουμαντάρουν, τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου όλο γεμίζουν τα ταμεία και όλο απούλητα είναι, οι επενδυτές όλο έρχονται και οι επενδύσεις όλο δεν φαίνονται.
    Ολοι περιμένουν κάτι που δεν γίνεται. Μόνο που, όπως έλεγε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: «Οποιος περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/2/13 19:01

      "το κράτος όλο μικραίνει και όλο τεράστιο είναι" αληθεια, πόσα αχρηστα ειδικοφρούρια διορισατε παλι φετος? ή μηπως αυτοι δεν πιανονται για ΔΥ?
      αμα πει καποιος "απολυστε 2000 συνοριακους που βρισκονται στην Αθηνα" ή "2000 αγροφυλακες που δεν ξερουν τί θα πει χωραφι", πώς θα τον χαρακτηριζε ο Πασχος?
      αλλα ειπαμε: "ειναι μεγαλο" το Κρατος οταν μιλαμε για γιατρους και δασκαλους, "χωραει κι αλλους" οταν μιλαμε για βυσματα και κοπριτες...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/2/13 08:57

      ΆΣε ρε αμπελοφιλόσοφε 19:01

      Επειδή σωστά λες "έξω οι συνοριακοί" που τώρα πια έχουν ΑΣΕΠ να σου πω κιόλας αλλά προχωράμε παρακάτω, έξω λοιπόν οι συνοριακοί από το δημόσιο αν ΔΕΝ χρειάζονται (που σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε μάλλον χρειάζονται) δε σημαίνει ότι δικαιολογείται το μέγεθος και η κακή δομή του δημοσίου στην Ελλάδα. Ναι. Λιγότερο και καλύτερο κράτος. Αυτό γιατί το συναρτάς με μία ας πούμε ατέλεια του συστήματος, την πρόσληψη προ 2ετίας των ειδικών φρουρών; Δεν ισχύει είτε προσλήφθηκαν είτε όχι οι ειδικοί φρουροί;

      Τώρα το πόσο άσχετος είσαι και πονηρός και γαργαλάς το συναίσθημα και την ασχετίλα των συμπολιτών μας φαίνεται από την ειρωνική σου φράση "ειναι μεγαλο" το Κρατος οταν μιλαμε για γιατρους και δασκαλους".

      Κατ΄αρχάς ΝΑΙ. Μεγάλο ΝΑΙ. ΆΣε τα δασκαλογιατρικά για εκεί που ξέρεις. Πάντως εκπαιδευτικούς για να κάνουν τους αποσπασμένους διοικητικούς στις κεντρικές υπηρεσίες δεν τους σηκώνει κανένα σύστημα κυβέρνησης εκτός των ελληνικών κυβερνήσεων που τις στηρίζουν οι πονηροί σαν του λόγου σου.

      Απολύτως ενδεικτικά:

      Ξέρεις πόσοι είναι ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί της Νορβηγίας; Τα 2/3 των διορισμένων ... ελλήνων γυμναστών. Είπες κάτι;

      Όσο για τους γιατρούς στην Ελλάδα που τους καμαρώνει η μαμά από Βουλγαρία - Ρουμανία - Ιταλία και άλλες καλύτερες ομολογουμένως ευρωπαϊκές χώρες (αποτυχόντες πάντως να εισαχθούν στην ΕΛλάδα / απλά η μαμά ήθελε οπωσδήποτε γιατρό το παιδί) είναι απλό επίσης. Πριν από μερικά χρόνια είχα βρεθεί σε μια νοσοκομειακή μονάδα του ΕΣΥ με επικεφαλής γιατρό που είχε αποκτήσει την ειδικότητά του στην Αγγλία. Ιατρικά -τουλάχιστον προ περικοπών- ήταν άρτια και τον ρώτησα αν έβρισκε κάποια διαφορά με τις αντίστοιχες κλινικές στην Αγγλία. Εκεί, μου απάντησε, θα είχαν το ένα τέταρτο των γιατρών και τέσσερις φορές περισσότερες νοσοκόμες.

      Γκέγκε; Εξυπνάκηδες που σχολιάζουν ρε παιδί μου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/2/13 10:25

      Καλά αυτός ο 19:01 σε ποιο πλανήτη ζει; Ρε παπάρα, για ποιες προσλήψεις αστυνομικών μιλάς; Εδώ παγώσανε για 2 έτη οι εισαγωγές στις αστυνομικές σχολές και συ θυμάσαι τι γινόταν προ 2ετίας;

      Και σε τελική ανάλυση, εντάξει, τι λέει ο Πασχος; Το ίδιο με σένα λεει: μη διορίζετε στο δημόσιο!!! Γενικά. Εσύ που είσαι κολημένος "αναρχικός" το πας ασυνάρτητα προς τους μπάτσους. Στην πραγματικότητα επιβεβαιώνεις αυτό που λέει ο 18:16 ότι οι μεταρρυθμίσεις βαλτωνουν και εμείς ασχολούμαστε με τις ταμπέλες και τις αμπελοφιλοσοφίες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/2/13 19:23

      αγαπητε 10.25, ζω στον ιδιο πλανητη που ζεις κι εσυ και μαλιστα σε μια χωρα οπου ενας δασκαλος των 500 ευρω προσπαθει να κανει μαθημα σε μια ταξη με 35 παιδια και την ιδια στιγμη, εξω απο το σχολειο 6 κοπριτες με 3 μηχανακια πινουν την φραπεδια τους φορωντας μαυτα ματογυαλια και παιρνουν τα διπλασια - εσενα μπορει να σ αρεσει το ολο σκηνικο γιατι πιθανον να εισαι σαν κι αυτους, εμενα δεν με αρεσει

      α και που σαι: "παπαρα" να πεις αυτον που εγλειφες για να σε διορισει, οχι εμενα. καλά?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/2/13 21:02

      Δεν μας πείθεις 19:23

      Δεν πάει έτσι η ζωή αναρχίκλα μου

      Η εξίσωση αστυνομικός 500 συνεπάγεται δάσκαλος 1000 δε βγαίνει, πώς να το κάνουμε

      για πολλούς λόγους - μην το αναλύσουμε

      πάντως τον αναρχισμό σου αλλού δεν ψαρώνουμε

      Και κάτι για το δικό μου στίγμα. Δεν λέω ότι οι δάσκαλοι παράγουν λιγότερο έργο από τους αστυνομικούς. Λέω ότι είναι πολύπλοκο να το πεις σαν συνταγή. Αν το βάζαμε σε κιλά ή αφηρημένες διαθέσεις γιατί ΄όχι αστυνιομικός 100 ευρώ το μήνα δάσκαλος 100000 ευρώ το μήνα. Ποιος θα το αμφισβητήσει; Με τι μεθοδολογικά εργαλεία;

      Παπαρίγκο αναρχίκλα, μπορείς να το βουλώσεις λοιπόν

      Όλοι όσο μπορούν καλύτερα για το κοινωνικό σύνολο είναι πολύ σοφότερη τοποθέτηση, όσο αόριστη κι αν είανι


      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος28/2/13 21:47

      οχι προς θεου, δεν θα προσπαθουσα ποτε να πεισω καποιον που το επιχειρημα του ειναι "Παπαρίγκο αναρχίκλα, μπορείς να το βουλώσεις λοιπόν"...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/2/13 12:27

    Νέο κρούσμα πολυφωνίας και μάλιστα για θέμα οικονομίας που καταγράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει ένταση στους υψηλούς ορόφους της Κουμουνδούρου. Αυτή τη φορά τη «νέα Βαβέλ» προκάλεσε ο ίδιος ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός. Ως γνωστόν ο κ. Μηλιός είναι το στέλεχος που ενώ συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ τον άφησε να εκτεθεί παγκοσμίως-προφανώς διότι ούτε ο ίδιος γνώριζε- δηλώνοντας στις τηλεοπτικές κάμερες πως στην Ελλάδα καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα!

    Λίγες ημέρες λοιπόν μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από την διαπίστωση του υπευθύνου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την προεκλογική δέσμευσή του θα δυσκολευτεί να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα προηγούμενα επίπεδο, εμφανίστηκε ο κ. Μηλιός να υπόσχεται κατώτατο μισθό στα 715 ευρώ. Και μάλιστα από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προχώρησε δε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι πέραν του κατώτατου μισθού που θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2009, σταδιακά θα επανέλθουν όλοι οι μισθοί εκεί που βρίσκονταν προ κρίσης. Επιπροσθέτως, είπε ακόμη και αυτό που δεν λέει πια ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το Μνημόνιο…

    Οι υποσχέσεις του κ. Μηλιού έφεραν σε απόλυτη αμηχανία τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ως γνωστόν διαπιστώνοντας ότι η επιθετική του πολιτική στον τομέα της οικονομίας δεν περνάει στον κόσμο και δεν πείθει εγκατέλειψε εδώ και μήνες κάθε κουβέντα για ακύρωση Μνημονίων και διαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων. Να σημειωθεί ότι χαμηλούς τόνους περί την οικονομία διατηρεί πλέον και το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη το οποίο προεκλογικά μιλούσε ακόμη και για επιστροφή στην δραχμή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.