27.2.13

Η μισή ΝΔ στην φυλακή για διαφθορά και διαπλοκή! #ftaei_o_syriza

Τρία στελέχη της ΝΔ, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για απάτες. Οι δύο είναι ήδη καταδικασμένοι, ενώ η τρίτη προφυλακισμένη. Μπορεί να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, οι εργαζόμενοι και οι κομμουνιστές για τα κακά της Ελλάδας, αλλά ας δούμε τα «μπουμπούκια» του Αντώνη Σαμαρά!



Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
Ο Φτερωτός γιατρός με τα λεφτά που έκαναν … φτερά!
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Το στέλεχος της ΝΔ το οποίο απολάμβανε, ακόμη και την περίοδο κατά την οποία κατηγορείτο τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε διατελέσει δήμαρχος Θεσσαλονικής επί ένδεκα συναπτά έτη! Από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Παλαιότερα από το 1981 ήταν βουλευτής, ενώ κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, και συγκεκριμένα τις χρονιές 1991 και 1992 ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

Μάρθα Τσαρτσίδου
Η πόντια κουμπάρα … με τα μπλε
Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 26 Ιανουαρίου προφυλακίσθηκε η Μάρθα Τσαρτσίδου. Η 52χρονη μεταφράστρια και μεσίτρια, ήταν στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Παράλληλα, από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χορτιάτη.
Η σύλληψη και η προφυλάκιση της Τσαρτσίδου ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής της -ως εγκέφαλος- σε σπείρα η οποία οργάνωνε λευκούς γάμους προκειμένου να ελληνοποιεί παρανόμως αλλοδαπούς. Η σπείρα, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν περισσότεροι 170 άνθρωποι, από το 2010, φαίνεται να έχει τελέσει 68 εικονικούς γάμους εξοικονομώντας περίπου 200.000 ευρώ, ενώ σχεδίαζε ακόμη 79 από τους οποίους υπολογίζονταν κέρδη περίπου μισού εκατομμύριου ευρώ.
Η «ταρίφα» για τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου ξεκινούσε από τα 500 ευρώ και πολλές φορές έφθανε μέχρι και στις 7.000!

Βαγγέλης Παπανικολάου
Ο έμπορος ελπίδας του ΑΣΕΠ
Τον πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Αργολίδα, Βαγγέλη Παπανικολάου πιθανόν δεν τον θυμάστε. Δεν το ξέχασε όμως η δικαιοσύνη, η οποία τον καταδίκασε σε πενταετή κάθειρξη, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
Ο Παπανικολάου διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας με τη ΝΔ από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 1989 και από τον Απρίλιο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1993, και καταδικάστηκε προσφάτως για μια απάτη την οποία διέπραξε τον 1997.
Τι είχε κάνει; Εμφανιζόταν ως πολιτευτής της ΝΔ σε καφενείο του Ναυπλίου διαδίδοντας ότι έχει έναν φίλο, τον οποίο εμφάνιζε ως εργοστασιάρχη καπέλων με μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, που είχε διασυνδέσεις στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας με υπουργούς, βουλευτές και ανθρώπους του ΑΣΕΠ και μπορούσε να εξασφαλίσει διορισμούς έναντι αμοιβής 4.400 έως 5.870 ευρώ (1,5 έως 2 εκατ. δρχ.) ανά περίπτωση.
Το όφελος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και ενός ακόμη συνεργού του έφθασε τις 73.368 ευρώ, ενώ την απόφαση της καταδίκης επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες και ο Άρειος Πάγος.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/13 22:50

    Ξεχάσατε τοπικά και τον καταδικασθέντα αν δεν κάνω λάθος Σαλίκα (για να μη μιλήσω για φήμες και βάσιμα κουτσομπολιά για πολλούς άλλους ΝΔκράτες ντόπιους πολιτικούς και δεν εννοώ ενεργούς ντε και καλά) Κατά τα άλλα κάθε δεύτερη κουβέντα τους στα καφενεία τους τελευταίους μήνες ήταν Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Τσουκάτος κτλ

    Αλήθεια, ο νεαρός εφοριακός που πρόσφατα πιάστηκε να μιζώνεται, τι έπαθε; Δεν μπορεί. Σίγουρα θα απολύθηκε. Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/2/13 17:12

      O νεαρος εφοριακος αντι να παει σπιτι του πηγε με μεταθεση σε καποιο κοντινο νομο. Γιατι αναφερατε μονο στελεχη του ΠΑΣΟΚ απο την επικρατεια τα τοπικα δεν τα ξερετε? Βρε ολο το ΠΑΣΟΚ και στην επικρατεια και τοπικα θα επρεπε να ειναι μεσα αλλα ηταν πολλα τα λεφτα και τρωγανε κοσμος και ντουνιας ηταν και αλλα τα χρονια. Καλα εκανε και μπηκε φυλακη καποιος με την εμβελεια του Παπαγεωργοπουλου και του Τσοχατζοπουλου. Βεβαια εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφρει να ειναι μεσα τα λεφτα να δωσουν με νοιαζει και σε αυτο πρεπει να γινει μια νομοθετικη ρυθμιση.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/13 23:58

    Αντι σαν λαός να είμεθα ευχαριστημένοι , ότι , έστω και δειλά αρχίζουν τα αρχιλαμόγια ένα-ένα να μπαίνουν στην φυλακή ,αρχίσαμε πάλι την γκρίνια και τα μικροπολιτικά γαυγίσματα .

    Αντί να ζητάμε η δικαιοσύνη να είναι πιο γρήγορη και δίκαιη , να αρχίσει και η δήμευση περισιουσιών των καταχραστών του Δημοσίου, αρχίζουμε πάλι κατηγορούμε , με γνώμονα το κομματικό μας συσμέρον.

    Ουδόλως με ενδιαφέρει ποιός είναι Κυβέρνηση , εκείνο που θέλω να υπάρξει επί τέλους κάποιος κυβερνήτης που να στείλει στην φυλακή όλα τα λαμόγια και να επιστρέψει πίσω στον Ελληνικό τον κλεμένο του ιδρώτα . Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μπλέ ,πράσινος ,κόκκινος , ροζ ή μαύρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/2/13 08:43

      ΆΣε τα σάπια (κοινοτοπίες...) 23:58

      Ο Σαμαράς με τους δικούς του (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ Καμμένους κτλ) μέσω της λέξης "Τζοχατζόπουλος" πήραν 18% στις εκλογές του Μαίου και τώρα κορδώνεται για "αποφασιστικός κυβερνήτης". Σαμπόταρε τον ΠΑπανδρέου για να έχει την ευκαιρία με την πολιτική και τα εργαλεία Παπανδρέου να αλλάξει την χώρα. Θυμάσαι τα αποτελέσματα του Μαίου;

      ΝΔ 18 ΣΥΡΙΖΑ 17 ΠΑΣΟΚ 15

      Πόσο και τι ήθελε να είναι ΠΑΣΟΚ 17 ΝΔ 16 και ο ΣΥΡΙΖΑ αδιάφορο; Στις δεύτερες θα επικρατούσε το ΠΑΣΟΚ με 30 και όχι ο Σαμαράς.

      Οπότε τα "όλοι φίλοι είμαστε" κτλ άστα. Πολύ ουδετερότητα και "γερά όλοι μαζί" έπεσε.

      Όχι, πέραν του αυτονόητου, να προχωρούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι υποθέσεις διαφθοράς, υπάρχει και η ουσία του ποιος και πώς αγωνίστηκε περισσότερο από τους άλλους υποκριτές του πολιτικού συστήματος για να παει μπροστά ο τόπος. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και πρέπει να λέγεται.

      Ο καινούριος φίλος του Τσίπρα, ο Καραμανλής, με το Σαμαρά μεγαλοστέλεχος από κάτω του, δεν ήταν αυτός που στην έκκληση Παπανδρέου "να ματώσουμε και να καθαρίσουμε μαζί τα κόμματά μας γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες" έκανε τον κουφό; Και έκλεινε δύο φορές τη Βουλή για να λάβουν αμφίβολης ισχύος παραγραφή τα στελέχη του μην και φανεί σε τι κόμμα (ΝΔ) ήταν αρχηγός επι 12 χρόνια και πρωθυπουργός επί 6;;;;;; Ο Παπανδρέου κατά τα άλλα μας μάρανε στην ελληνική επικράτεια.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/2/13 09:44

    Άντε δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει η ανάρτηση. Αν το πρόβλημα του μπλογκ είναι να το παίζει "ημιεπίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ εεεε σόρρυ, των συνιστωσών" πάμε πάσο. ΕΔΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημαντικά στη ζωή όπως:

    Στο ενεργειακό συνέδριο «Athens Energy Forum» ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την επίσημη θέση του κόμματος: όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, οι επιχειρήσεις ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ θα επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου - εφόσον έχουν ιδιωτικοποιηθεί εν τω μεταξύ.
    Καμιά έκπληξη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές επ' αυτού. Επιπλέον η προαναγγελία της επανακρατικοποίησης εκτείνεται σε όλες τις ΔΕΚΟ που έχουν περάσει στον ιδιωτικό τομέα.
    Δεν υπάρχει πιο συναρπαστική ιδέα από το να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του κράτους, δηλαδή στον έλεγχο του λαού, όλες αυτές οι τεράστιες επιχειρήσεις τις οποίες αγόρασαν ή πρόκειται να αγοράσουν - από το κράτος φυσικά - εγχώριοι ή αλλοδαποί ιδιώτες.
    Ακόμη και αν κάποιος δεν σκόπευε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αυτό είναι ένας λόγος να το κάνει. Και προφανώς θα το κάνουν πολλοί, για να μην πούμε όλοι, εφόσον από την πλευρά του κόμματος δοθούν απαντήσεις στα εξής απλά ερωτήματα.
    Πρώτον. Εχουν πληροφορίες ότι οι ιδιώτες ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων σκοπεύουν να τις πουλήσουν; Διότι στον δυτικό κόσμο για να αγοράσει κάποιος κάτι υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: να το πουλάει αυτός που το έχει.
    Δεύτερον. Εχουν βρει λεφτά ώστε - εκτός από τις άλλες παροχές που έχουν δεσμευτεί να κάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό - να διαθέσουν τα κονδύλια που απαιτούνται για να αποκτήσει το Δημόσιο αυτές τις επιχειρήσεις; Διότι στον δυτικό κόσμο μια άλλη βασική προϋπόθεση για να αγοράσει κάποιος κάτι είναι να έχει τα λεφτά.
    Τρίτον. Εχουν συνεννοηθεί με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε να προωθήσουν διαδικασίες που θα επιτρέπουν σε μια χώρα-μέλος να εξαιρείται από τις Συνθήκες; Διότι στη συγκεκριμένη Ενωση - στην οποία η προσχώρηση γίνεται εθελουσίως - για να συμβούν αυτές οι μεταβολές πρέπει να τις προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία. Εν προκειμένω διατήρηση, πόσω μάλλον ανασύσταση, μονοπωλίων δεν προβλέπεται.

    Αρα έχουμε και λέμε. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει λεφτά και τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών και των κοινοτικών οργάνων και ξέρει τι λέει. Ή δεν έχει εξασφαλίσει τίποτε από όλα αυτά και δεν ξέρει τι λέει. Ή σκοπεύει να τα κάνει όλα αυτά χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, οπότε αυτό που λέει είναι ότι θα κάνει τη χώρα κεραμιδαριό. Ή δεν σκοπεύει να κάνει τίποτε από αυτά που λέει και απλώς τα λέει. Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που έλεγε ο Μαρκ Τουέιν: «Αναρωτιέμαι αν κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/2/13 10:05

    Δεν ξέρω ποιος φταίει και τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που ξέρω είναι ποιος τα αποκάλυψε και τι κόμμα ήταν. Και ξέρω ότι αν περιμέναμε από το συριζα να αποκαλύπτει σκάνδαλα...... θα νυχτώναμε!!! (να θυμίσουμε ότι και τα ομόλογα και το Βατοπέδι κάθε άλλο παρά ΣΥΡΙΖιώτικες ανακαλύψεις ήταν - ούτε καν πλάτη θετική δεν έβαζαν τα τσογλάνια!!!)

    Ενδεικτικά όμως:

    Μία από τις δύο γυναίκες (η άλλη ήταν η οικονομική επιθεωρήτρια, ονόματι Αναστασία Τσεμπερά) που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την ιστορία του Παπαγεωργόπουλου, ήταν η ΠΑΣΟΚατζού (ξέρετε, του συστημικού διεφθαρμένου καθεστωτικού συμμοριακού ΠΑΣΟΚ / you remember? PASOK?) Χρύσα Αράπογλου που άρχισε από το 2007 μια κοπιώδη και όχι χωρίς κινδύνους προσπάθεια να αποκαλύψει αυτή τη συμμορία που νεμόταν τον Δήμο Θεσσαλονίκης . Οι δύο γυναίκες ουσιαστικά έστειλαν τη συμμορία Παπαγεωργόπουλου πίσω από της φυλακής της σίδερα που είναι για τους λεβέντες.

    Η Χρύσα Αράπογλου δεν θέλει καν να θυμάται τι πέρασε ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξηλώσει το πουλόβερ της μαφίας.
    - Η νύχτα κυβερνούσε την ημέρα στην πόλη μου, μου είπε επιγραμματικά.
    - Ναι, αλλά τα καταφέρατε...
    - Τα κατάφερα; Ακόμη τραβιέμαι στα δικαστήρια. Χθες ήμουν στον Αρειο Πάγο, κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση του Παπαγεωργόπουλου! Δεν είναι τρελό;

    Και για όποιον πει "μα και τι να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;" να θυμίσουμε ότι κατηγορούμενος για κατάχρηση στο Δήμο Αθηναίων είναι όπως ακούσαμε και ο Κακλαμάνης αλλά τις αποκαλύψεις δεν τις έκανε ο εκλεκτός υποψήφιος του ΑΛαβάνου που είχε σαρώσει στις εκλογές σαν υποψήφιος δήμαρχος, ένας Αλέξης Τσίπρας φοβερός και τρομερός αν θυμάστε, ο οποίος ποτέ δεν ασχολήθηκε ΚΑΝ με τέτοια πεζά πράγματα. Φανφάρες και ουτοπικούς ρομαντισμούς πουλούσε, φρεσκάδα και δηθενιά, οπότε τι να την κάνει την κοπιώδη και συστηματική έρευνα με σκοπό να αποκαλυφθούν ένοχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/2/13 10:06

    Απλώς θυμίζω ότι η συμμορία που λεηλάτησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης έδρασε την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Καραμανλή, ξέρετε, έναν παλιούτσικο πολιτικό που τώρα τελευταία είναι και κολλητάρι του Τσιπρα. Επίσης ότι τότε έκαναν όλοι τα στραβά μάτια και όποιος μου εξηγήσει πώς γίνεται και όλα - μα όλα - τα μεγάλα σκάνδαλα να έχουν και μια ουρά στη Θεσσαλονίκη (τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω) θα του οφείλω χάριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/3/13 00:18

    Ηρθε η ωρα να δικαστουν και αυτοι με τις προσληψεις στο Τραμ.Για να δουμε ποσα θα φανε?????????????????








    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.