25.10.12

Τιμήθηκαν οι Παραολυμπιονίκες της Καβάλας

Μια ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση με επίκεντρο τα ολυμπιακά ιδεώδη, τις αρετές του αθλητισμού και τη «δύναμη της προσπάθειας», διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη, ο Δήμος Παγγαίου και η διοίκηση το Θεραπευτηρίου.

Τιμώμενα πρόσωπα, οι Παραολυμπιονίκες, Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου και η προπονήτρια τους Κατερίνα Δράκου, των οποίων η προσπάθεια και οι διακρίσεις, τιμώντας τα χρώματα της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον υποδιοικητή του Θεραπευτηρίου, Γιώργο Φιλιππίδη, «προσέφεραν» εθνική περηφάνια,  αίσθημα ψυχικής ανάτασης και  απέραντου ενθουσιασμού, δύναμης και ανάσας για όλους τους Έλληνες.
Για τις λαμπρές νίκες των Παραολυμπιονικών, μίλησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, το μεγαλείο δύναμης και προσφοράς, τη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα, μέσα από έναν ιδιαίτερο σε «βάθος» και νόημα στίχο του Κώστα Καρυωτάκη.
Ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, αφού ευχαρίστησε τις Παραολυμπιονικές, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης από το Δήμο Παγγαίου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ στην Ελευθερούπολη, προς ένταξη στο Ε.Π της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησαν και οι δύο Παραλυμπιονίκες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα βρίσκονται πάντα «κοντά» στα άτομα που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων.
Ακολούθησε προβολή μια σύντομης παρουσίασης των αρετών του αθλητισμού, του γνήσιου «ολυμπιακού ιδεώδους» και της ευγενούς άμιλλας των αθλητών με αναπηρίες, ενώ στη συνέχεια, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Κώστας Παπακοσμάς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στις δύο Παραολυμπιονίκες και στην προπονήτριά τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Γρηγόρης Τιμοσίδης, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Ματσάγκος, ο υποδιοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, Γιώργος Φιλιππίδης,  καθώς και πλήθος εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.