25.10.12

Δήλωση Ντόλιου για τις επιδοτήσεις του ΟΣΔΕ προς τους κτηνοτρόφους

Δήλωση για το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με τις επιδοτήσεις του ΟΣΔΕ προς κτηνοτρόφους, έκανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος. Ο βουλευτής Έβρου τονίζει πως μερικά ζητήματα θα μπορούσαν να είχαν προβλεφτεί, ενώ εκτιμά πως οι συγκεκριμένες επιδοτήσεις δεν θα χαθούν.

Ο κ. Ντόλιος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ήταν γνωστό ότι οι καμένες εκτάσεις κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες εκτάσεις και δε μπορούν να δηλωθούν ως βοσκοτόπια. Επίσης ήταν γνωστό ότι δε μπορούν να δηλώνονται ως βοσκοτόπια εκτάσεις σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από την κτηνοτροφική εκμετάλλευση. 
Ωστόσο πέρυσι αυτό το δεύτερο ζήτημα ξεπεράσθηκε διά της παράβλεψης. Δεν φρόντισαν οι έχοντες την ευθύνη και αρμοδιότητα να ψάξουν κάποιες άλλες λύσεις και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση. 
Το ζήτημα τέθηκε από την πλευρά μας με συγκεκριμένα επιχειρήματα, διά των οποίων ζητάμε, στη δεύτερη περίπτωση να διευθετηθεί το θέμα της απόστασης ενώ στην πρώτη να αναζητηθούν άλλες εκτάσεις. Εκτιμώ ότι δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις και αν κινηθούμε γρήγορα στην μεν πρώτη περίπτωση οι κτηνοτρόφοι θα τις πάρουν κτηνοτρόφοι θα τις πάρουν κοντά στα Χριστούγεννα, ενώ στη δεύτερη ελπίζω νωρίτερα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/10/12 19:37

    Τετοια παλληκαρια ηθελε ο Κολοκοτρωνης.Εμπρος για την επανασταση του πρακτοριου.Θειο Θοδωρε εισαι πολυ τυχερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.